A numizmatika éremgyűjtés beszélgető fórum azzal a céllal nyílt meg, hogy a régi és új pénzérmék, bankjegyek gyűjtői tudjanak itt eszmét cserélni.
Az alaptéma a gyűjtés, rendszerezés, egyes darabok azonosítása, és egy kis pénztörténeti csevej.
Itt lehet bemutatni egyes kérdéses darabokat, kérni a hozzáértők segítségét a beazonosításban, esetleg hozzávetőleges értékelésben.
Miután a reklámozási tevékenység fizetős az index alatt arra legyünk különös figyelemmel.
A fentiektől eltérő, az egymást ingerlő hozzászólások topic rombolásnak minősülnek az ilyenekért tiltás jár.
A Numizmatika címszó alatt pénzekkel, pénztörténettel foglalkozó történeti segédtudományt értünk legfőképp ehhez tartsuk magunkat.
Az ezüst tisztaságára gondoltam, milyen érmékről van szó konkrétan?
Szerintem te az ultrahangos tisztításra gondoltál! Az elektrolízis fémtisztára pucol, de ha gyenge az ezüst akkor nem ajánlott, mert nagyon porózus lesz.
Tisztaság? Sok érmének csak az éle látszik. Az elektrolízis agresszívnak tűnik. A rezgés hatása kiszámíthatatlan következményeket hozhat. Nem ott törik ahol kéne.
Sziasztok szakértő urak. Segítség kellene. Van egy 13 darabból álló összeoxidálódott spulnim.Fél éve ázik extra szűz olivában. Nem sok sikerrel. Anyaga ezüst.
Köszönöm a választ, de én úgy tudtam eddig, hogy az utolsó évszámmal verik az utánvereteket és az oldal szerint, meg az interneten talált képek alapján is verték még 1916-ban is ezeket az érméket.