Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.03 0 0 446

Olvastam valahol, talán itt az indexen, hogy valaki meg a fél karját akkoriban odaadta volna egy 4 fejes magnóért.. :-) Úgyhogy ezt mindenképpen a vásárlónak kell eldöntenie, hogy megér -e 5000-et vagy sem..

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.02 0 0 445

Tehát, hogy megér -e 5000 Ft-ot egy készülék? Volt akinek még 1991.-ben sem kellett volna ingyen se..

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.02 0 0 444

.. és mivel egyik rokonunk kint élt már régóta az NSZK-ban, így adva volt a szállás és a videó próbája, nem Hitachi márkaboltban, hanem egy hagyományos műszakiban volt véve, az ugrasztott előlapos is volt állítólag a boltban a VT-110E-vel egyidejűleg, csak azért nem az lett mert egyrészt ez jobban tetsző videó volt, másrészt az volt az újabb és drágább volt az ára. Most én beszereztem nem olyan régen ilyet is olyat is, a VT-110E jobb minőségű is, mint az ugrasztott előlapú VT-125E, pedig ez utóbbi még drágább is volt akkor, mert újabb volt. Mivel meg rokonunk élt már jó ideje az NSZK-ban így a vámpapíron még olyan is fel volt tüntetve, hogy ajándékozás. Tehát vámmentes..

 

Később gyermekként az 1. -2. 3. osztályos iskolás korszakot leszámítva a videó szálka volt a tanárok szemében, még szülői megbeszélésen el is hangzott, hogy "nem tudják azt a videót valahová elrakni?" - csak mert a műsorokkal idegesítettem az egymással amúgy sem szimpatizáló egy két tanárt.. Mondom, 1986.-ban lett megvásárolva a készülék, én pedig 1987 őszén kezdtem az első osztályt, az első pár évben a kutya sem foglalkozott (tanár, ismerősök, család), hogy videó van és felveszem a Nils Holgerssont, meg a Hupikék Törpikéket, Thomas és Thomas bácsit, A Kalán nénit és a többit pedig én akkor is egy és ugyanaz voltam mint később.. Csak a tanárok cserélődtek ki közben és a környezet egy része és megjelent egy kölcsönös un szimpátia is és vesszőparipájuk lett a videó magnó, merthogy kedvenc, bár akkor nem foglalkoztam azzal, hogy Hitachi, a műsorok miatt voltam oda érte, hogy fel lehet venni és visszanézni. (Akkoriban 1 adása és 1 ismétlése volt a sorozatoknak és slussz passz.) (2 magyar tv, de jó volt, Dallas, Ausztrál Expressz, A Klinika, A sok rajzfilmsorozat, szinte hihetetlen, hogy ezek az 1-esen és a 2-esen mentek, mai szemmel.).

 

Volt amúgy olyan Tanár, aki azt mondta, hogy neki ha ingyen adnának egyet akkor sem kellene videó magnó és ez 1991.-ben volt.

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.02 0 0 443

Mivel gyermek voltam még 1986.-ban, így nem én vásároltam a Hitachi VT-110E készüléket, árát gyermek lévén sosem kérdeztem, később sem tértem rá vissza, csak abból tudok hagyatkozni, amit a régi iratok közt megtaláltam, vám papír kitöltve és áru megnevezése: Hitachi videómagnó VT-110E típusa, felbecsült ár: 60.000 Ft. Tehát a magyar vám 1986.-ban 60.000 Ft-ra becsülte ezt a videót. Több mint 10 évvel vásárlása után egyszer megtaláltam a vám papírját..

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.02 0 0 442
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.02 0 0 440

Megfordítva, Panasonic videó felvételét Hitachi VT-110-esbe áthelyezve abban lejátszva a képet felélesíti, színesíti, viszont a 110-esnek a saját felvétele különlegesebb..

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.02 0 0 439

Áthelyezve ennek a VT-110E Hitachi-nak a csillogóan tovább színesített felvételét egy Panasonic videóban lejátszva, a kép a következő szerint változik: megfakultabb színek, (retrósabb ezáltal), a kép is egy kissé homályosabbá (viszont nem zavaróan homályossá), a hangzás is tompábbá válik (nem hallgathatatlanul tompává, csak tompábbá), olyan ez mint korábban az általános iskolában az elsőben ahol a tanító néni matek órán felrajzolta a táblára azt a bűvös 'varázs' gépet, amibe felül beletöltötte azokat a bizonyos számokat és alul meg már más számok jöttek ki, és az volt a 'találós' matek kérdés, hogy közben mi történt, a 'varázs gép' hogyan alakította át a felül beletöltött számokat? 

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.02 0 0 438

Persze készülékhez kötött a dolog, mert ez, hogy a felvétele még tovább javítja az egyenes tv adás minőségét, ez csakis ebben, vagy egy másik Hitachi VT-110E készülékben visszajátszva van jelen. Ha ezt a felvételt áthelyezem mondjuk egy Panasonic videóba eltűnik a különleges tovább javított kellemesen éles kép, a csillogó színezet,  és az az éles tiszta hangzás, ami ebből a készülékből kijön. Átlagosra vált egy másik készülékben a felvétele, vagy az alatt egy kicsivel.. Viszont saját magában visszajátszva a saját felvétele még szebb és különlegesebb, tovább színesedik, mint az eredeti tv adás minősége..

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.02 0 0 437

Persze a nyolcvanas években is voltak stúdiós profi készülékek, főleg nyugaton, viszont pont az is egy különlegessége az előbb említett Hitachi típusnak, hogy nem stúdióba szánták, szerkesztő funkciókat nem terveztek rá, tehát átlagos, hétköznapi használatra, egyszerű embereknek szánták és mégis különleges és érdekes és jó a minősége, mint említettem.. Átlag műszaki boltban volt kapható, mint nálunk annak idején a Keravill és átlag embereknek szánt áron..

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.02 0 0 436

Az előbb említett Hitachi készülék 86-os, érdekes, hogy már akkor ilyet tudtak csinálni, persze nem készült belőle tömegszámmal, van benne fém is, vastagabb műanyag, vékonyabb műanyag, nagyobb rugó, kisebb rugó (mint egy analóg órában). Szalagkábel nincs benne egy darab sem, szerencsére.. Viszont mégsem kábel dzsumbujos, ám nem ettől lesz jó minőségű egy készülék..

Előzmény: imre 24 (434)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.02 0 0 435
Található-e olyan fórum ahol videó kazettákat lehet vásárolni vagy cserélni???
imre 24 Creative Commons License 2014.04.02 0 0 434

nyomo görgö az jo csak a szalag szélébe egy kis csikot vágot azo nálitotam és utána zavarodot be 

Előzmény: Törölt nick (427)
imre 24 Creative Commons License 2014.04.02 0 0 433

az vetem észre hogy egyszerübek az uj videok mint a régiek a régi videok teli voltak kábelel de még sok müanyag nem volt benük

imre 24 Creative Commons License 2014.04.02 0 0 432

ha találok olsoban anmak csak örülök nekem panasonic nv-j35-ös videiom roszabb kazikat is szépen lejátszota csak most össze zavarodot studio videomagnót müködöt 10ezért is látam a neten szeretek rési készülékel nosztalgiázni ha rosz és birom helyre hozom siemens liftes videomnak anyi baja volt  hogy picit remeget a kép de az álitásal meg szünt

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.02 0 0 431

Például a Hitachi videón ha a Tuneren (vagy Scarton beküldve is igaz) keresztül nézve a tv adás színesebb, csillogóbb, kellemesebb lesz a kép tónusa, mint hagyományosan a tévén keresztül. Felvétel esetén meg még tovább javul, pedig szalagra rögzít és mégis még színesebb, csillogóbb és kellemesebb lesz a kép. Éles, viszont nem olyan ami zavaró lenne a szemnek és fárasztaná, ez érdekes és csak a VT-110E készülékeknél figyelhető ez ilyen szinten meg.

 

Ezek a készülékek még eredeti Japán, viszont nem behemót 20 kilós, nagy ormótlan, hanem illeszkedik a lakás környezetéhez (még külföldi honlapon olvastam, hogy arra panaszkodott egy hasonló készüléknél a tulajdonos, hogy elég szűk házba zsúfolták be a készülék belsejét, sok alkatrész található benne, viszont mégsem egy halom áramkör, a mechanika is inkább réteges, mint ormótlan, van rajta minden..

 

Például érdekes, maga a kitalálójának gondolata, hogy a szaknyelven közlőkeréknek nevezett részén (ami az orsókat vezérli), nos ebben a műanyag kis szerkezetben elhelyeztek egy ki pici ezüst golyót, ami ide oda mozog, ahogy vált a közlőkerék, aminek működésileg nincsen semmilyen funkciója, viszont, azért tették bele, hogy a kattanása olyan finom, éles mégis kellemes legyen, azért van benne.. Meg is lepődtem mikor észrevettem.. Érdekesek ezek a Japánok, az egyszer biztos..:

 

 

http://kepfeltoltes.hu/view/140402/CIMG1511_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

 

 

A későbbi készülékek már licenszek voltak, amikor beindult a videó biznissz.. Ettől kommerszebbek lettek és már minőségileg, kinézetileg sem olyan különlegesek..

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.02 0 0 430

Ezt már tényleg Önnek kell eldöntenie, ha kell, szüksége van rá, tudja használni, megfelel Önnek és van rá 5000 Ft-ja, akkor igen.

Előzmény: Törölt nick (429)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.01 0 0 429

KÖszönöm  a sok hasznos hozzászólást azért kíváncsi vagyok hogy azt a  típust amit írtam érdemes megvenni 5000 Ft-ért???

Előzmény: maczkohathy (428)
maczkohathy Creative Commons License 2014.04.01 0 0 428

Keress, légy szemfüles, amiket írtam, azok mind ebbe a családba tartoznak. Ez volt a legfelsőbb kategória a kilencvenes években azok közül, amiket házi használatra szánt a Panasonic. Kisebb átmenet a házi és a stúdiótechnika között. Alumínium öntvény mechanika és nagyon jó elektronika. Nem semmiért kérték el akkoriban azt a rengeteg pénzt értük, Valamikor '92-ben láttam egy F75-öst a kispesti Centrumban, 127.000.- magyar forint volt az ára, csak csuklottam, igaz én is 80.000.- forintért vettem használtan egy barátomtól. Akkoriban valami 9-10000 volt a fizetésem (nem mernék rá megesküdni). Csak nem bukkannak fel valami sűrűn, ez igaz, amit én decemberben fogtam a Vatykoson, nagyon szép és olcsó is volt. Sok év után jött elő "az erdőből". Az ez utáni Panasonic sorozatokat nem kedvelem már, magamnak semmiképpen nem vennék, de ez mindenkinek szíve joga, mi tetszik neki és mit vesz meg. Modern videomagnóból hűsöl egy a szekrényben, egy SONY slv-se830, amit 2003-ban vettem, annak szép a képe, nagyon modern elektronikája van iszonyatos sebességgel csévéli vissza a szalagot, az utolsó Sony volt, amire JOG/SHUTTLE gombot raktak. Viszont pár kiló az egész, egy kis semmi szerkezet. A Panasonicokra élvezet ránézni is. Felvételi szintszabályzó potméterek, fejhallgató kimenet hangerőszabályzóval, kivezérlésmérő, hmm... Ezek szépek és jók is, elég nehéz őket tönkretenni. Én a régit is főként hangmagnónak használtam, kifogástalan hangja van. rengeteg zene elfér egy videokazettán. Tudom, hogy a digitális világban ez egy marhaság, de egyrészt nagyon szeretem ezeket a masinákat, másrészt ez egy "érzés" ilyen ketyerékkel bánni, zenét hallgatni. Kazettás magnó deckem is van (pillanatnyilag) hat darab. 

 

SLV_SE830:

 

 

Ennek sincs különösebb értéke, most láttam valami 10000 forintért árulni. Videónak jó, zenélni nem zenélnék vele.

Előzmény: Törölt nick (417)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.01 0 0 427

Nyomó görgőre gondol? Hazavágja a szalagot, ha már nem jó. Mörfi törvénye szerint minden el tud romlani..

Előzmény: imre 24 (426)
imre 24 Creative Commons License 2014.04.01 0 0 426

ami tönkre ment panasonic nv-j35-ösben is a gumi görgö volt gumi

imre 24 Creative Commons License 2014.04.01 0 0 425

nekem régi liftes videom ilyen szinte tönkre tehtetlen ha van valakinek panasonic nv-j35-ös videoja irjon

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.01 0 0 424

Azzal semmi gond, hogy vannak gumi alkatrészek több - kevesebb a készülékben, ha megfelelő körülmények közt van a készülék tárolva még 26 évesben  sem kell semelyiket cserélni, teljesen jól megy a sajátjával. Újkori 2007-es és elődjei Panasonic videókban meg már nem volt sok gumi ékszíj, csak 1 és a nyomó görgő ami gumi. Ha túl meleget kapott huzamosabb ideig, akkor ennek az egynek is annyi..

imre 24 Creative Commons License 2014.04.01 0 0 423

sziasztok van valakinek müködö panasonic nv-j35 videoja az enyém be zavarodot elöte jo volt cserébe adok komoly rádios magnót vagy max 5000 ft-ot nagyon jó kis video erös lejátszásal  azt csinálja hogy a tekerö motor meg a fejdob is egyszere megy ha be dugom akinek kell alkatrésznek viheti fejek jok bene 

siemes fm-355-ös liftes video jájszik le erösen még lp-t  is igaz azt nem tudja de lp-ben is jo a képe lesz egy iker testvére is komoly mert alig kel bele gumi alkatrész kevés dolog van ami a tönkre mehet könyen bene max anyit tudok bajának mondani hogy vissza felé 4 órás kazinál a kazteta vége felé nezeben teker de lasan 40 éves

Törölt nick Creative Commons License 2014.03.31 0 0 422

Például néhány Hitachi videó amit a neten keresztül megvásároltam különböző tulajdonosoktól egy és ugyanazon szervizes kézen mehetett át mind, ugyanis ami más dolgokon túl közös volt jó néhányban többek közt az, hogy mindegyiknél volt 1 -2 csavar aminek szét volt forgácsolva a menete, így a csavart nem lehet meghúzni, forgott. Ezt olyan csavarhúzóval szúrják el ami motoros, nem hagyományos csavarhúzó, mert a hagyományossal mikor visszahelyezem a menethez a csavart, előbb egyet visszafelé kell csavarni, hogy a menetet rendesen elkapja, a motoros csavarhúzóval meg csak behelyezi a csavart és pár pillanat és becsavarja, csakhogy ha nem illeszkedik vissza pontosan a menetbe a csavar, ez a motoros csavarhúzó szétforgácsolja egy visszacsavarással a menetet és utána kicsavarozva hullik a szétforgácsolódott műanyag menet darab ki, a csavart pedig már nem lehet szorosan visszahelyezni, forog mint a vekmalac benne. Jó néhány hasonló típus Hitachi videó mely nálam landolt közös tulajdonságai közül az egyik, hogy nem szétbarkácsolt, agyonszerelt, csavarozott mégis hol itt hol ott szétforgácsolódott a némelyik csavar menete. Láttam, hogy ilyen csavarhúzóval hogyan csavarja be szervizes, tehát ezzel sajnos félre mehet és annyi a menetnek. Tehát vannak érdekes dolgok egy egy videó vásárlásakor az biztos..

Törölt nick Creative Commons License 2014.03.31 0 0 421

Ehhez a vadonatúj vaterás Panasonic NV-HV51 videóhoz csavarhúzóval hozzá sem kellett nyúlnom eddig soha, még fejet sem kellett tisztítani a használat miatt, gyakorlatilag egyetlen egyszer sem ment még el a kép rajta, még egy pár másodpercre sem, holott elég sok kazetta átment rajta, felvételileg is és lejátszásilag is. Így a készülék makulátlan belsejét elég volt csak a kazetta ajtón keresztül megnéznem. Vásárláskor ez sem egy elhanyagolható szempont.

Törölt nick Creative Commons License 2014.03.31 0 0 420

Egy jó pár Panasonic NV-HV51-et meg kellett nézni, mire egy olyat találtam ami teljesen megfelelő, szintén NV-HV51. Amelyeket feltettek eladásra, vagy típushibás volt halvány kijelzővel, vagy fejmotorhibás, vagy távirányító nélküli és lomis állapotú stb. stb. sok ilyen kört kellett futni mire egyetlen egy olyat feltettek ami teljesen originált, eredeti dobozában, fóliájában, a távirányító is saját dobozában, a hozzá kapott kábelek még ki sem lettek bontva, a készülékben belseje teljesen érintetlen, makulátlan, csak a fotó erejéig lett a készülék a dobozból kibontva, a kockázat megvolt, hogy mivel sok sok évvel ezelőtti modell, hogyan maradt meg ennyire bontatlanul egyetlen egy darab, nem lett bejáratva, ki tudja milyen hiba fog majd nálam előjönni rajta, de már ennek több mint 1 éve és ment a gép azóta nem keveset és eddig még nem jött ki rajta semmilyen rejtett hiba. De hát ilyen újonnan kapni valamit is és ilyen műszaki állapotban nagyon ritka, ezzel szerencsére végre sok zalánfutás után jól jártam. Ez nem azt jelenti, hogy használt között ne találna megbízhatót és hibátlant, csak ki kell fogni.

Előzmény: Törölt nick (417)
Törölt nick Creative Commons License 2014.03.31 0 0 419

Nekem volt egy Panasonic NV-FJ612 újonnan vásárolt 2001.-ben és már akkor is csinálta azt a jelenséget, hogy ilyen véletlenszerűen elhelyezkedő, különböző méretű csík kezdemények jelentek meg időről időre a képernyőn, szalagtól függően, hol jobban hol kevésbé, sajnos ez egy "fej felsztatizálódó" jelenség volt szervizes elmondása alapján, mely erre a típusra jellemző volt, később volt egy Panasonic NV-HV50 készülékem, az sosem csinálta, egyik kazettával sem ezt a jelenséget, annak viszont nem volt olyan éles a képe, mint az NV-FJ612-nek.

 

A Panasonic NV-HV51 legalábbis amit én ismerek, nem csinál csíkozódást egyáltalán  éles és feljavított képminőséggel rendelkezik.

 

Ezek amikről eddig szó volt Hi-Fi készülékek. Panasonic mono videónál (NV-SD435 például) van olyan amelyik csinálja ezt az úgynevezett "fej felsztatizálódási" jelenséget és van amelyik sosem. Az a kérdés, hogy éppen milyet fog ki vásárló.

Előzmény: Törölt nick (418)
Törölt nick Creative Commons License 2014.03.31 0 0 418

Tehát a gép Panasonic NV FJ 8 fejes videomagnó. Sajnos a pontos típust csak pénteken tudja megmondani. Véleményeket kérnék.

Előzmény: Törölt nick (416)
Törölt nick Creative Commons License 2014.03.31 0 0 417

Jó kis gép elfogadnék egy ilyet.

Előzmény: maczkohathy (414)
Törölt nick Creative Commons License 2014.03.31 0 0 416

Tehát felső kategóriára: arra gondolok, hogy jó minőségű legyen és még sokáig tudjam használni. Az egyik barátomnak van egy Panasonic NV de nem tudta pontosan megmondani milyen típus. Nem használták, azt mondja kb 3 filmet néztek meg rajta. 5000 Ft- ért. 2004-ben vásárolták.

Előzmény: Törölt nick (415)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!