nyilván, azért kérdezem, mert nem tudom megcsinálni, ha meg tudnám csinálni nem kérdezném, hanem megcsinálnám.
arra gondoltam, hogy a trafót a kazán 230 as termosztát kimenete és a hálózati nulla közé tenni, a trafóból kijövő 12Vra sorosan tenni a termosztátot és a relét , ami a kazán 230Vos termosztátbemenet/kimenetét szakitaná
az autos hasonlat azert nagyon rossz, mert a leirt modszerrel jelentosen kevesebbet fogyasztana a auto! Ki van probalva! (100-ra gyorsit kozepesen intenziven, ures, 80-85-nel elolrol, 1liter minusz) Google: pump and glide.
A szakszerü bekötés, sohasem T, mert megakadhat a szenny. 110/110 x45 fok. vagyis 110 es Y melynek az elágazása 45 fok.(ez a szabványos gyári idom.) Ha T alakot kellene csinálni akkor pedig a 45 fokos ágba teszünk egy 110/ 45 fokos ívet, így már derékszögű elágazást kapunk (gyakorlatilag egy T alakot, annyi különbséggel hogy ívesen fordul, és nem akad meg a szenny. ha nem érthető lerajzolom.
Tud valaki ajánlani nekem termosztátot? A kazán (baxi luna duo tec) 230V al vezérelhető, de én kisfeszültségre kábeleztem be a termosztátkiállásokat.
Van valami olyan megoldás, hogy közvetlenül a kazán mellett lenne a 230Vos egység és azon lógna 2 szobatermosztát 24V os feszültségen. Az egyik szobatermosztáthoz padlófütés szonda is lenne, van neki is kialakitva kiállás (rézcső az aljzatbetonban)
Computherm Q7 RF rádiós termosztátom van, 2 hetes, a legújabb típus.
Az első héten jól működött, majd azt tapasztaltam, hogy a vevő bekapcsolta a kazánt úgy, hogy az később nem kapcsolt ki. Kb. 24 fok volt már a lakásban 21 fokos beállítás mellett.
Kihúztam a vevő, majd bedugtam, ekkor már nem adott jelet a kazánnak (nem világított a piros LED). Fél óra múlva újra bekapcsolta a kazánt, pedig nem hűlt le még a lakás.Megint kihúztam, majd újra be, ekkor kikapcsolt a LED. 3 napig jól működött, majd most megint nem kapcsolt ki, 23 fokra felfűtötte a lakást 21 fokos beállítás mellett. Elvileg az adó 7 percenként ismétli a ki-/bekapcsolás jelet, de ezek szerint a vevő nem vette.
Találkozott valaki ilyesmivel? Valami bezavarhat vagy egyszerűen hibás a vevőegység?
a fodem also hangon 40 cm vastag. marmint egy regi hazban. van hogy 60-80. mai hazban kulon strang van lakasonkent, nem visznek slozit nagy tavolsagra vizszintesen.
Csak agymenesem volt! Hat a T idom ket oldalara es a kozepso szár a sreg lefolyoba igy gondoltam, de aztan rajottem, hogy hulyeseg, mert akkor nem tudna rogton lepottyanni, hanem csuszkalna a ket szomszed kozott.:-))))
De ha az illesztesnel a vegeket kivagnad mintha pontosan kozeppen vagtad volna el a T idomokat. Remelem erted hogy gondolom. Egy erosebb drottal osszehuzni a ket szelen.
Ha nem pontosan kozeppen vagnad el? Az egyiket mondjuk kozeppen, de a masikat kicsit tul a kozepen es picit szetfesziteni es a masikat meg beletenni. Igy falfeuleten talalkoznanak.