Úton vagyok Rómába egy Peugeot Partner 2006-ossal és a hátsó helyzetjelző világításom kiment persze így csak felül maradt féklámpám. Ködlámpa működik. Csak a hátsó világításom nem. Izzókat leellenőriztem biztosítékot jobb megoldás hiányában kicserélgettem és úgy ellenőriztem le mivel nem tudtam melyik a hátsó világításé. Még sem tudom mi lehet a gond . voltam szervizbe de azt mondták két nap így marad este a ködlámpa hogy lássanak és a fékezgetést próbálom motorfékkel megoldani hogy ne legyen annyira balesetveszélyes. Esetleg valakinek még tippje hogy mi lehet a gond?
2007-es partner személy autó vezető ülését szeretném márkán belüli elektromosra cserélni. Esetleg valamelyik 3-mas, vagy 4-es széria ülése beszerelhető átalakítás nélkül?
De más megoldás is érdekel, nem baj, ha nem Peugeot, vagy, ha szükséges egy kis lakatos munka!
Szeretnék segítséget kérni, partner 1.4 i 2000-es évjáratú. Valami nincs rendben az üzemanyag rendszerrel, mert kb fél tanknál már old a pisztoly és utána is egyre gyakrabban mire nagy nehezen megtelik. A betöltő csőnél látok két vékonyabb csövet, ezek lehetnek a tank levegőztető furatai? Hogyan kellene nekiállnom a probléma feltárásának?
Én anno szétszedtem a csomagtartó zárat, kiszedtem a zárbetétet és úgy takarítottam meg. Mivel közben láttam, hogy hiányos a rendszer, nem fektettem bele túl sok energiát, de a zár onnantól működött (és akár a csomagtér ajtó is kulccsal nyitható lett volna, ha pótolom a hiányzó alkatrészt). Mostanra megint beállt, de már nem izgat. Az a baj, hogy hátul felszed minden koszt a kaszni kialakítása miatt, de a zár takaró lemeze nem sokat véd. Az oldalsó ajtózárak viszont ilyen szempontból jobb helyzetben vannak, azokat ha korrektül rendbe teszed, sokáig nem kell majd hozzá nyúlni.
A bele fújt WD40 nem fogja eltávolítani a zárban levő trutymót, csak feloldja, azt onnan ki is kell pucolni, ha használni akarod. Ha takarítás nélkül belenyomod a kulcsot akkor kicsit átcsoportosítod maximum.
Pontosítok! Nem egyik napról a másikra lett ilyen , hanem már úgy lett vásárolva hogy csak a központi bal ajtó zár nyitott mindent. A jobb oldali nehezen nyílott a hátsót elsem lehetett fordítani. Történt egyszer hogy a hátsó ajtóban a zár és a motort összekötő rudazat szétcsúszott így nem nyitotta a központi. Nagy nehezen bejutva kinyitottam belülről akkor szétszedtem meghúztam a rudazaton a csavart , a zárat be fújtam wd40-nel az is elfordult, de nyitni csak akkot nyitotta ha erősen nyomtam befelé a kulcsot úgy fordítottam el. Ezt nem értem hogy , miért van?
Tudja valaki hogy a 96 1.9D Partnernek hogy működnek az ajtózárjai? Csak központival lehet nyitni mert ha ha kulcsal szeretném nyitni akkor csak el fordul simán a zárbetét.
A hét végén partner tulajdonos lettem. Segítséget szeretnék kérni olyan ügyben hogy vezérműszíj és hosszbordás szíj cserével egyben mit illik még cserélni a járgányon. Az alkatrészek keresgélése közben találtam feszítőpatront, hosszbordás szíj vezető görgőt stb.
Ezeket illetve a vízpumpát is kell cserélni? Válaszokat előre köszönöm. Az auto 1.9D.(1999)
Még annyit had tegyek hozzá, hogy volt ilyen tünet nálam is ( márhogy szedegeti egyenesben a kézből a kormányt ) de akkor a szervó szivattyú csere lett a megoldás. Annak ( a szervó szivattyúnak ) akkor volt egy kis nyünyörgő hangja is.
Eladó a képeken látható Peugeot Partner-hez (1996-2007) való csomagtér roló és csomagtér háló hibátlan működéssel, jó állapotban. (Előre utalás esetén postával és futárral is megoldható az átvétel).
Átvehető: Pilisjászfalu, Biatorbágy, Bp. III. ker., vagy megegyezés szerint.
Eladó a képeken látható Peugeot Partner-hez (1996-2007) való csomagtér roló és csomagtér háló hibátlan működéssel, jó állapotban. (Előre utalás esetén postával és futárral is megoldható az átvétel).
Átvehető: Pilisjászfalu, Biatorbágy, Bp. III. ker., vagy megegyezés szerint.
Készülök cserélni hátul f.betét(dob) cserére. Próbáltam lefeszegetni ,de nem ment.Lehet csak ha valami roncsolódik.Csak úgy sikerülhet.(Rozsdás a dob eléggé)
Meximaxi82, elkorrodálódott és tele van kosszal , sóval a kis kardán kereszt a kormányrúdon a tűzfalnál, a motortérben. Leginkább csere, bár néha és időlegesen segít a kenő spray.
Azt szeretném kérdezni, hogy Partnernél(1.9D) mi okozhatja, hogy a kormány kanyarban (kisebb-nagyobb tempónál is) vissza akar térni egyenesbe nem folyamatosan, csak szakaszosan, szintje "rángatja ki a kormányt a kezemből". A kerekek, futómű átnézve és jó.
Lenne egy problémám. Pár hónapja vettem egy 306-t, 1868 Dieselt, (sajnos) Delphi-Lucas adagolós. Olyan probléma jelentkezett nála, hogy ha áll fél - egy napot, akkor dadogósan indul. Sokszor le is áll, ilyenkor indítózni kell tovább, de ilyenkor már nehezebben indul. Ha viszont az első indítózás előtt felpumpálom a kézi AC-val, akkor sokkal simábban indul, (ilyenkor nem áll le sosem) viszont ilyenkor is ingadozik párszor a fordulatszám, mielőtt besimul. Gondolom ez így nem természetes.
Van valakinek tippje, mi lehet a gond? Eddig a tankban levő szívó-előszűrő egységnél szívott némi levegőt (ahol a két cső egymásban csúszik) de azt elhárítottam, de még mindíg fenn áll a probléma.
Esetleg alakított már át valaki EREDMÉNYESEN ilyen motort Bosch adagolósra? Ha igen, érdekelne a dolog.
Ja és egyszer olyat is csinált, hogy menet közben elkezdett "kopogni" a motor, mint amikor nagy az előtöltés. Leállítottam, újraindítottam,azóta nem csinálta. Ez mitől lehet? Valami kontakt hiba??
Megköszönném, ha valaki tudna segíteni néhány jó tanáccsal.
Esetleg tudna nekem valaki segíteni hogy a 2001 évj . panorámatetős peugeotnak mi a pontos tipus megnevezése? mert még mindig probálok felhajtani a tető műanyag fakkhoz ajtókat ezidáig nem nagy sikerrel. esetleg valakinek valami hasznos ötlete van?
Segítséget szeretné kérni. Nemrég került hozzám egy Peugeot Partner céges autóként. 2003-as, 1.9D.
Mostanában azt csinálja, hogy hármat sípol illetve felvillan a belső világítás. (Ez lehet összefüggésben azzal, hogy egy hete fel kellett újítani a generátort, mert elromlott?). Korábban is sípolt néha, de ahogy néztem az a hibás légzsák miatt lehetett, mert ahogy az felgyulladt, akkor sípolt egyet.
Illetve megtalálható esetleg valahol ezeknek a hibakódoknak a listája? Gugliban nem találtam, csak sima owners manualt, de abban nem volt.
Egy 99-es 5 személyes 1.9D Partner tulajdonosa vagyok 2009 óta. Alapvetően elégedett vagyok a kocsival, de az idei évben kezdtek megsokasodni a problémák:
- a központi zár teljesen random működik (hol igen, hol nem), és már jó ideje megadta magát a távirányító. - eddig nem sikerült orvosolni. Hasonló rapszodikussággal működnek a belső lámpák is.
- idén utolért hátsó híd mizéria - fel lett felújítva.
- nyáron a nyaralás előtti héten minden előjel nélkül megadta magát az egyik ablakemelő - csere. Bármikor jöhet a másik is.
- pár hónapja elszállt a szervo bordásszíja
- jelenleg az önindítóval van zűr, úgy néz ki, cserélni kell a betétet. Hónapok óta csak a pótkulccsal indul az autó, a normált nem lehet elfordítani benne (de az ajtókat nyitja).
- Idén vettem észre, hogy kívülről is láthatóan kezd rozsdásodni (küszöb, sárvédőív) + némi rozsda volt a tornyok mellett már a vásárláskor is, de az nem növekszik látható mértékben. Valószínűleg még orvosolható, kérdés, hogy mennyiért lehetne kilakatolni.
- A vételkor volt adagolóprobléma, azt orvosultuk, azóta hidegben is gond nélkül indul
A kérdésem az lenne, hogy szerintetek reálisan mennyi ideig lehet értelmesen (gazdaságosan) üzemeltetni egy ilyen autót? Családi kocsinak tartjuk, tehát nem szeretném megvárni, míg széthullik alattunk. Van néhány hiányossága (nincs klíma, 1 tolóajtó van csak, gyenge menetdinamika), és a korából adódóan vannak elhasználódott részek (pl vezetőülés) de ezzel együtt nagyon megbízhatónak tartom, egyszer sem hagyott ott sehol, a helykinálata is abszolút szuper.
Elsősorban azért érdeklődök, mert a családon belül lenne most lehetőségem váltani egy 2009-es Renault Scenic II-re, ami szintén nagyjából lefedi az igényeinket, ismert az előélete, és jelentősen jobb a passzív biztonsága. Cserébe ugyebár tele van tömve elektronikával, és a vételár mellett magasabbak lesznek a fenntartási költségei. Ebben a kocsiban 134.000km van (zöme országút és pálya), az enyémben óra szerint most 224.000km (de szerintem ezt nyugodtan lehet 1,5-2× szorzóval venni.), a vásárláskor 164000 volt az óra állás.
Ti ezek fényében megtartanátok a Partnert, vagy váltanátok (akár erre, akár másra)?