Keresés

Részletes keresés

zsazska Creative Commons License 2014.02.25 0 0 124612

Mi is élvezzük a tavaszt :) Reggelente hatalmas sétákat teszünk a réten, amit nagyon élvezzünk. Napról napra ébred a természet körülöttünk. Egyre többféle madár hangját halljuk a sétáink során, és ez nagyon jó. Egyetlen hátulütője a hatalmas sár, de gumicsizmában elviselhető. 

Előzmény: molera (124611)
molera Creative Commons License 2014.02.25 0 0 124611

Hát ja:-) Ha Dalma éppenhogy fityegő bőrkéjét a lábán sokallta és belém akarta dumálni a shar-pei lázt, akkor Kekszivel mit csinálna? Egyből keresné a pulzusát, hogy él-e még egyáltalán?!:-)

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem esik nagyon jól ez az enyhe idő :-) Egyedül Kekszi miatt "sajnálom", igazán rövid és lightos volt az általa preferált hideg idő.

Előzmény: zsazska (124610)
zsazska Creative Commons License 2014.02.24 0 0 124610

Talán tényleg jobb, ha az a doktornő nem találkozik Kekszivel :) 

Előzmény: molera (124607)
molera Creative Commons License 2014.02.24 0 0 124609

Jobbulást! Angéla meg gondolom megkapta a gondolkodnivalót :D

Előzmény: k314panni (124596)
molera Creative Commons License 2014.02.24 0 0 124608

szerintem ez nem bolha cucc, bár nem is találkoztam még ilyennel, szóval csak megérzés:-) mondjuk én is tuti viszketni kezdenék, ha ilyennel taliznék, meg tudom érteni :-)

Előzmény: Lizizumi (124598)
molera Creative Commons License 2014.02.24 0 0 124607

örülök, hogy Bombi teljesen jól van már :-) Vedlést ne is mond, egyfolytában adják át a stafétát a lányok egymásnak :-)

Hát valóban nem mondanám,hogy a puli diétája olyan vállalhatatlan lenne, de hát ha neki nem jött be, akkor nem jött be :-)

Bombinál javaslom én is a kevergetést most, aztán szépen vissza lehet venni egészen addig, amíg csak táp lesz.

shar-pei láz reméljük nem jön ki újra nála, bár én soha nem vagyok benne biztos,hogy valóban az e baj egy alkalom után, úgy gondolom, hogy hajlamosak a dokik rámondani ezt a dolgot.

amikor Dalma mancsát is bekötözték akkor is hiába mondtam, hogy a melső lábával van agond, a dokinéni egyfolytában azzal foglalkozott,hogy a hátsó lábain a ráncok milyenek és hogy shar-pei lázas a kutyám. hát gondolhatják, hogy mit mondtam :-) majd közöltem, hogy ha ennyi ránc frusztrálja a kutya lábán, akkor Kekszit emg se nézze inkább:D

Előzmény: Tünde_26 (124594)
Lizizumi Creative Commons License 2014.02.23 0 0 124606

Hú, tök jók. Bár amelyik kellene nekem, az pont olyan komolytalan babaképű. Kicsit zavaró, hogy mosolyognak a kutyák. De van amelyik tök jó.

Előzmény: k314panni (124605)
k314panni Creative Commons License 2014.02.23 0 0 124605

Sziasztok:-)

Ha valakinek esetleg rajzolni lenne kedve:-)

http://www.cartoonizemypet.com/builder/?view=pet&animal=dogs

zsazska Creative Commons License 2014.02.23 0 0 124604

Szerintem teljesen normális :) A legtöbb kutya előnyben részesíteni a főtt kaját, mint a tápot, az viszont már más tészta, hogy jó-e, ha tartósan csak azt kapná. Én megpróbálnám a helyedben egy darabig keverve adni, és egyre csökkenteni a rizses cucc mennyiségét, mígnem maradhat csak a táp. Vagy ha már teljesen jól van, és nem látszik, hogy le lenne soványodva, akkor megpróbálkozhatsz a tiszta táppal, és vedd el előle a tálat, ha nem nyúl hozzá. Egy-két napon belül biztosan megenné. 

Előzmény: Tünde_26 (124602)
zsazska Creative Commons License 2014.02.23 0 0 124603

Az advatix-szal való cseppentéstől számítottan 2 hétig nem ajánlatos samponnal fürdetni, azonban a bolhák és kullancsok a cseppentéstől számított 2-3 napon belül elpusztulnak, így a további hatás már csak az újrafertőződés ellen kell. 

Előzmény: Lizizumi (124601)
Tünde_26 Creative Commons License 2014.02.23 0 0 124602

Sziasztok!

Remélem jól telt mindenkinek a hétvége! Szőr hullással, vedléssel mi is küzdünk, elképesztő mennyi szőrt kefélek ki ebből a kicsi kutyából :)

Bombi úgy néz ki teljesen jól van, elevenebb mint valaha. A láz is eltűnt végre. Viszont nem hajlandó megenni a száraztápot. Nem tudom mi lehet az oka, eddig falta. Bár a héten mivel lábra sem tudott állni és enni is alig, rizst kapott répával. Természetesen azt falja, szerintem nincs az a mennyiség amit nem enne meg. A táphoz viszont hozzá se szagol... Már nem tudok mit kitalálni. Reggel leteszem elé, megszagolja és annyi. Elveszem tőle, ebédre megint oda adom, talán beletúr egy kicsit, ismét elveszem majd este eszik belőle egy kicsit... Persze a rizs répával bármikor jöhet. Normális ez? Nem tudom mit csináljak vele, hagyjam aztán ha éhes lesz megeszi? Vagy adjak neki főtt ételt?

Lizizumi Creative Commons License 2014.02.22 0 0 124601

De ha becseppentettem, akkor nem szabad samponnal fürdetni nem? A fertőtlenítést mindenképpen meg fogom ejteni, köszönöm a tanácsot.

Előzmény: zsazska (124600)
zsazska Creative Commons License 2014.02.22 0 0 124600

Lizizümi! 

Valóban a bolhakaka apró, barnás-fekete göbökből áll, de én a fotón inkább elhalt hámszövetnek nézem. 

Amit mindenképp javasolnék neked, hogy vegyél Clorexiderm sampont, és azzal fürdesd meg Cápit! Az ártani nem fog, viszont a bolha miatti vakarózás is okozhat bakteriális fertőzést, és akkor potyognak ilyen pörkös bőrszövetek, és arra ez a sampon tökéletes. 

Én Gizmó kutyámnál csakis ezt használom, mert neki korábban volt egy egyetlen orvos által sem felismert elváltozás a bőrén, ami azóta szűnt meg, hogy ezt a sampont megtaláltam. Ha a továbbiakban is attól félsz, hogy maradt még benne bolha, akkor javaslom, hogy a farok feletti résznél húzd szét a szőrét, és nézegesd, mert a bolhák leggyakrabban ott élnek, és a testen átmászva, a kutya szemébe járnak inni, tehát a két terület közötti részen vonulnak. Elég jól láthatóak, szóval biztosan észreveszed, ha van még benne élő példány. Ajánlott ilyen esetben a kutya környezetét is fertőtleníteni. Kaphatóak erre sprayk, amikkel kiírthatod őket. S mivel a bolha petéket rak a környezetébe, így ajánlott a kezelést megismételni, hogy az időközben kikelt lárvákat is el tudd pusztítani. 

Olvasd el ezt! http://www.ebmester.hu/nuke/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=19

Lizizumi Creative Commons License 2014.02.21 0 0 124599

Kicsit böngésztem, odáig jutottam, hogy ami kis fekete darabkák a szőrében vannak, azok a bolha ürüléke és még tovább kefélgettem a Cápi szőrét, már nem hullik annyira és nem potyog több bolhakaka és átbogarásztam a szőrét, de nem találok semmi különöset, a bőrének a felülete szép és megyek hajat mosni. :D

Lizizumi Creative Commons License 2014.02.21 0 0 124598

Valami megtelepedett a Cápi szőrében. Két napja raktam rá, advantixet, most így néz ki a kikefélt szőre. :( Ugye ezek a valamik már nem élnek? Jaj, most a gondolattól is viszketni kezdtem. Most figyelem, hogy mozognak-e.

zsazska Creative Commons License 2014.02.21 0 0 124597

Jobbulást Panni! 

Angéla biztosan megérezte, hogy nem vagy a topon, és átvette az irányítást :) 

Kis ravasz. 

Előzmény: k314panni (124596)
k314panni Creative Commons License 2014.02.21 0 0 124596

Sziasztok,

Jobbulást a beteg kuttyoknak.

Küzdök az influenzával:-(

Ma összevesztem Angélával ( ha büntiben van Angéla a neve)

Nekiment Roynak, ez pedig nem elfogadható viselkedés.

Elaludtam a kanapén Angéla örzővédőbe dobta magát lefeküdt a kanapé elé, Roy meg jött volna megnézni. Angie meg nekiment.

zsazska Creative Commons License 2014.02.21 0 0 124595

Jó hír, hogy már jobban van. Remélem, hamarosan az étvágya is visszatér, és nem lesz vele gond! 

Az is remek hír, hogy a diéta hatására megszűntek a kis puli rohamai. Viszont az érdekes, hogy ezeket nem kajálta szívesen. A legtöbb kutya bármikor cserélne vele. 

Előzmény: Tünde_26 (124594)
Tünde_26 Creative Commons License 2014.02.21 0 0 124594

Bombi jobban van szerencsére, úgy néz ki shar-pei láza volt. Még szedi 2 napig a gyógyszert. Szerdára már lement a duzzanat a bokájáról, így nem kellett mennünk a kórházba, nem sérülés okozta. Esténként még kicsit bágyadt de amúgy ficánkol. Az étvágya most elég rossz, alig alig akar enni, nem tudom talán a gyógyszerek miatt. 

Törpinél még a nyáron voltak rohamok, hányással, és izom merevséggel. Epilepsziára gyanakodtunk, majd a vérvétel után kiderült hogy a kis mája. Hetekig kellett diétáznunk, és mellé májvédő gyógyszereket szedni. A rohamok gyakorlatilag a diéta kezdetekor meg is szűntek. Húzós volt mert hetekig csak rizs, tészta, fött csirke hús (épp csak egy ici pici) , répa, és túró volt a menü, amit egyáltalán nem akart megenni. Úgy kellett bele könyörögni. :)

Előzmény: molera (124593)
molera Creative Commons License 2014.02.21 0 0 124593

sziasztok

tünde: ohh, jaj, jobbulást Bombinak, remélem azóta már sokkal jobban van. várunk a hírekkel :-)

sajnálom, hogy a pulinak máj gondjai vannak, de akkor az étkezés elég most már, és ez szuper:-) és a rohamai is megszűntek?

én amúgy Bella vérvételén találtam egy értéket, ami nem jó, úgyhogy ha megyek, rá fogok kérdezni.

zsazska köszi a tippeket :-)

Shai-na üzenetetét tolmácsolom, mert most nem tud belépni írni, csak olvasni tud. Üdvözli az újakat és a betegeknek jobbulást kíván! :-)

zsazska Creative Commons License 2014.02.18 0 0 124592

Szia Tünde!

Sajnálom, hogy baj van a kicsi Bombival. Remélem, hogy hamar kiderült, mi a valós ok, és sikerül meggyógyítani.

Ami pedig a puli májproblémáját illeti, neked is ajánlom, hogy próbáljátok ki ezt:

http://allati.com/allatgyogyaszati-termekek-/majvedo/epato/epato-1500-tabletta-32-tabletta/doboz-kutyaknak-6332-3.html

a görcsrohamokra meg ezt: http://allati.com/allatgyogyaszati-termekek-/idegrendszerre-hato/vetri-care/-vetri-care-dyna-taurin-23665-ml-1965-3.html

Jobbulást mindenkinek! 

Előzmény: Tünde_26 (124591)
Tünde_26 Creative Commons License 2014.02.18 0 0 124591

Sziasztok!

A tegnapi jó hírek után ma csak rosszak vannak :( Épp, hogy haza értem, jobban mondva haza sem értem a munkából, kicsi Bombi és gazdi apu már vártak a pályaudvaron. Irány a doktorbácsi, ma is. Bombinak feldagadt a bal hátsó lába, nem is áll rá, bágyadt kedvtelen. Doktor bácsi azonnal fogadott is. Magas a láza. Kaptunk sok sok injekciót, gyulladáscsökkentőt, lázcsillapítót és antibiotikumot. Egyelőre várunk holnapig, az első diagnózis shar-pai láz, de mivel nagyon laza a kis boka izülete, nem lehet kizárni a gyullasást vagy a szalag szakadást. Vagy még nagyon kezdeti állapotban kaptuk el a shar-pei lázat, mivel csak az egyik lába, és nem fájlalja a hátát sem.  Apu gazdi elmondása szerint semmi nem történt nem ütötte meg, nem esett le, egész nap vele volt, egyszerüen így ébredt. Szóval talán a tegnapelőtti láz sem feltétlenül a fogzás számlájára írható fel. Holnap megyünk vissza, ha nincs jobban akkor megyünk az állatkórházba ahol egy röntgent csinálnak, és vérvételt.

Kedves Molera! Nektek is jobbulást kívánok! A máj probléma sajnos nálunk is jelen van a kicsi pulinál, pár hónapja diagnoztizálta a doki. Epilepsziás rohamai voltak, ami egyre gyakoribb volt, rendszerint evés után. A vérvétel kimutatta, hogy a mája bizonyos enzimeket nem tud feldolgozni, ami rohamokat okoz. A gyógyszert már elhagyhattuk, de az étkezésre oda kell figyelnünk.

zsazska Creative Commons License 2014.02.18 0 0 124590

Szia Molera! 

Sajnálom, hogy a lányok átestek ezen a hányi-fosi kóron. Én nagyon remélem, hogy felénk nem ér majd el a vírus! 

Bellának meg jobbulást kívánok! Remélem, sikerül megtalálni a legjobb gyógymódot!

Előzmény: molera (124589)
molera Creative Commons License 2014.02.18 0 0 124589

egy kis beszámoló rólunk: először Kekszi majd Dalma is benyalta a fosós-hányós vírust, igazi járványdömping van nálunk, illetve a netet böngészve nem csak nálunk :-(

Átment rajtuk így vagy úgy, már minden okés velük :-) Bella epis rohamai az év végén úgy feltorlódtak illetve januárbanis volt 2, hogy meg lettek ismételve a kivizsgálásai. szív uh és ekg tökéletes, a hasi uh-n viszont kiderült, hogy a mája jóval kisebb, mint lennie kéne. ezt vérvétel követte májfunkciók tekintetében, elvileg tökéletes a mája,csak épp apró. (én amúgy egy értéket nem látok jónak a leleten, de nem én voltam ott a dokinál emiatt). az epire sevenalt írtak fel neki, de amíg lehet húzzuk az adását, egyrészt gyógyszerellenesek vagyunk, másrészt mert pont a májat terheli.

röviden és tömören ennyi, zajlik az élet, mint mindig :-)

zsazska Creative Commons License 2014.02.18 0 0 124588

A tápokhoz árulnak adagoló poharat is, de ha az nincs, akkor nincs egy konyhai mérleged? 

Bármilyen pohárba, bögrébe kimérheted az adagot egy mérleg segítségével, és egy filctollal megjelölöd, hogy meddig kell megtöltened. Nem jó, ha eltérsz a megadott mennyiségtől. A kiskutyának minél lassabb ütemben kéne növekednie. Nem jó sem az ízületeinek, sem a gyomrának, ha nagyobb terhelést kap. 

Milyen tápot kap? 

A tenyésztőt hogy hívják, vagy mi a kennelneve? (már ha nem titok)

Bocs, hogy ennyit kérdezek, de valamit valamiért :) 

Előzmény: Holdcore (124586)
molera Creative Commons License 2014.02.18 0 0 124587

sziasztok!

holdcore teljesen normális, hogy ilyen szobatiszta, ez a fajta egyik leghálásabb tulajdonsága :-) Ha mégsem az, akkor annak oka van, betegség, vagy rangsor :-)

a 4 alkalmas 4-5 marék nekem is ijesztően soknak tűnik :-))) bár tudjuk,hogy táp minőségtől is függ a bevitt mennyiség hasznosulása.

tünde szuper, hogy csak a foga miatt volt levert és hogy már újra teljes erőbedobással csintalandkodik :-)

Holdcore Creative Commons License 2014.02.17 0 0 124586

Igen igen olvastam, hogy mennyit ajánlanak neki, de szerintem nem több. (: Hát nem tudom, hogy neves e a kennel itt a lakhelyemen van egy tenyésztő aki őszintén meg mondom nem tudom mennyire ismert. Úgy tudom nem ide valósi volt csak ide költözött. Az ide pedig Pest Megye azon belül is Pilis (:

Előzmény: zsazska (124584)
zsazska Creative Commons License 2014.02.17 0 0 124585

Örülök, hogy csak a fogzás miatt volt levert. 

Bizony, ilyenkor mindent csócsálnak, rágnak, és a rágható játékok áldásosak ebben az időszakban. 

Előzmény: Tünde_26 (124583)
zsazska Creative Commons License 2014.02.17 0 0 124584

4-5 maréknyit kap egyszerre, és ráadásul nagy a tenyered? :)) Szerintem az nagyon sok neki. A tápon van egy ajánlás, amit érdemes betartani. A csomagoláson grammban meg van adva a napi adag. Nézz utána, hogy mennyit kell kapnia, és használj mérőpoharat! 

Reméljük, hogy tényleg a tenyésztőnek van igaza, és nem kell a szeméhez nyúlni!

Azonban, ha nem titok, megkérdezhetem, hogy melyik kennelből van? 

Előzmény: Holdcore (124582)
Tünde_26 Creative Commons License 2014.02.17 0 0 124583

Szerintem majd ahogy nő, kiderül, hogy kell-e varrni a kis szemét :) Az én kis Bombim most 14 hetes, de már jó ideje nem áztatom be neki a tápot. Amit kap az elég apró így simán megeszi. 

Feladja a leckét minden téren, de igyekszem tanítani, amit szerintem mindeketten nagyon élvezünk. A két pulival nagyon jó a kapcsolata, az áhított harmónai kialakulni látszik. Cica téren minden változatlan, gyilkolja amikor csak tudja. Bár tegnap a macsek nagyon jó fej volt, látta, hogy Bombi beteg, és a sok bántalmazás ellenére is oda bújt hozzá :D Szeretik ők egymást valahol... Ma volt doktorbácsinál, fogzik a gyerek :) Ezért volt tegnap olyan kis bágyadt. Ma már semmi jele nincs a rossz közérzetnek, újra virgonc talán annyi, hogy minden eddiginél jobban rágja a kis préselt csontjait.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!