Aki M42, M39 és egyéb menetes obikat szeretne adni - venni, és a többi obitesztes és egyéb topikot nem akarja zavarni... Licitálós portálok linkelése nem megengedett és tiltást von maga után.
Irányár megadása kötelező!
Nem segítünk a lopott fotós cuccok eladásában!
Kérjük, minden gyári számmal rendelkező termék mellé, amit eladásra kínálsz,
add meg az eszköz sorozatszámát. A szám utolsó karakterét kicsillagozhatod.
A sorozatszám nélküli hirdetéseket töröljük, a feladót pedig egy hétig
kitiltjuk az adok-veszek topikokból.
Vásárolj körültekintően!
A fórum felhasználói általában nem vállalt valós identitású személyek, így
beazonosításuk nem mindig lehetséges. Figyelj erre a vásárlásoknál és
csereügyleteknél!
Lehetőleg utánvéttel fizess, vagy vedd fel személyesen a kapcsolatot az
eladóval, mielőtt előleget utalsz át!
Ha mégis csalás áldozatává válsz, tegyél rendőrségi feljelentést! A csalók
gyakran kézre kerülnek, de a vizsgálat sokáig húzódhat.
Nem rég jutottam hozzá egy ilyen zenitarhoz, hosszas vívódás után. Egy picivel ugyan többe került, de nagyon szép állapotban van, dobozos, szinte mintha új lenne. Minden kiegészítő üvege is jött vele. (fontos, mert azok a lencse rendszer részét képezik)
A samyang jobb-e? Nem tudom... Én szeretem a régi oroszokat (Tair, jupiter, helios, stb), egyedi világ, ár/érték arányt tekintve szerintem nincs kétszeres szorzó a samyang javára. Egy eos7d-vel nekem tettszik és elnyűhetetlen. Én a halszemes világba történő belépésként vettem meg (tudom croppon nem az igazi, de később akár 5D-n is használható lesz), ha nagyon beleszeretnék a halszembe akkor veszek egy komolyabbat, és kicsi utómunka mellett maradt egy nagylátóm...
Szóval ezért döntöttem a zenitar mellett.
Próbáld ki, ha tettszik akkor szerezz hozzá egy emf chipes adaptert, amit hozzá állíthatsz....
Neked van tapasztalod ilyen halszem optikával? néztem használtan samyang 14mm af 2.8 használt 85.000.- ez meg fele árban. de nem tudom minőségben mennyit marad el .. igazából nem használnám túl gyakran, de kellene ez a perspektíva is.
Továbbra is keresek egy Mto 10/1000-eshez (a készlet teljessé tételéhez) 116x1-es menettel rendelkező narancs és zöld echte orosz szűrőt. Ha valakinek lenne elfekvőben, átvenném...Persze ha lenne ehhez a helyes kis Makszutovhoz egy első védősapka, azt is átvenném.
M42 menetes, Japán gyártmányú, nagy fényerejű, a kategóriájában kimagasló élességű Porst Super Tele MC 3.5/200mm teleobjektív nagyon szép állapotban, első-hátsó porvédő kupakjával eladó. Beépített fém napellenzője, a lencséknek többrétegű tükröződést gátló bevonata van (MC). Szűrőmenete: 58mm. Ára: 16000 Ft. Megtekinthető a XIV.ker.-ben.
én mondjuk eleve nem bajlódtam Pentaxon M42-vel ha úgy is van rengeteg jó natív manuál obi... max annak éri meg akinek már van a polcon egy-két high-end M42 obi.
Attól függ, mihez. Kapcsoló nélküli automata rekeszeshez peremest. Máshoz ( előválasztós vagy kapcsolóshoz nem kell perem.) A chip az látszólag segít az élességállításnál, gyakorlatilag 40-50D-ktől felfelé már a microadjustment miatt sok a probléma velük, egyenként kell az obihoz hangolni. Ráadásul - ha már chip -, a valós gyútávhoz és fényerőhöz kellene keresni vagy állítani, az is macera, tehát a 3-ik generációs chipesek kellenek a mai okos vázakhoz, taníthatóak, viszont nem olcsók. Sztem nagylátóhoz érdemes a jó chip, de ellenőrizni kell, a teléknél meg szemre is jó, max élőkép néha.
Keresek egy Mto 10/1000-eshez (a készlet teljessé tételéhez) 116x1-es menettel rendelkező narancs és zöld echte orosz szűrőt. Ha valakinek lenne elfekvőben, átvenném...Persze ha lenne ehhez a helyes kis Makszutovhoz egy első védősapka, azt is átvenném.
Eladó a legutolsó szériából származó TAIR 300mm f4.5-es jó állapotú, jól működő teleobjektív. M42-Canon EOS átalakítóval, első és hátsó kupakkal, tiszta lencsékkel! 3/8-ról 1/4-es állványmenetre alakítva (normál állvány menet, visszaalakítható).
Komoly vevőként érdekel Pentacon 4/300 MC, vagy Zeiss Sonnar 4/300 MC objektívek. Csak szép és kiváló optikai állapotúak érdekelne. A nyilvános emailon várom az ajánlatokat.
Általános célú és szuper makró-ként is használható. Tűéles képet produkál. Szép megkímélt állapotban, nem poros, nem gombás, nem karcos. Első hátsó kupakkal, uv-szűrővel