Mondjuk a vakítás nem csak az izzó fényereje miatt van, elvileg nem kellene vakítania. Normális gyári xenon sem vakít, pedig sokkal több fénye van mint bármelyik halogénnek. Osramok közül nekem eddig az SVS jött be igazán, megvan már 1,5 éve, jól látok vele és olcsóbb is mint a NB. Ár/értékben szerintem a legjobb.
Félreértesz. Te egy sima H7-es izzót cseréltél nagyobb teljesítményűre. Még szép, hogy jelentős a változás. Egy prémium ''húzott'' izzóval kellene összehasonlítanod. Nem véletlen panaszkodnak arra hogy kicsit vakítanak, az ígért + métereket nem csak fényerő növeléssel adják hozzá..
Hát nem tudom.. én tegnap cseréltem égőt az egyik autóban (Octavia 1) , beraktam egy Osram 100/80 offroad és egy Osram Siverstar 2 (H4). A Silverstar szerintem sokkal jobb volt. Mielőtt bárki leszólna az offroad izzó miatt, azt tényleg csak terepen van használva.
Nekem egy hónapja van bent az Allseason H4 85/80W. Nekem teljesen tökéletesen van beállítva a fényszóró és a vetítési kép illetve a fény erőssége, eloszlása is tetszik. Az a jó, hogy Night Breaker Unlimited kivétele után az Allseason vetítési képe is tökéletes, semmit sem kellett állítani. Így könnyű a téli(Allseason) és nyárinak(NBU) szánt izzók cseréje. :)
Hátha érdekel valakit: esőben, ködben nagyon jóak bizonyult eddig. Kicsit fura a vetitési képéhez képest térben a fény eloszlása, de lehet hogy még állítgatnom kell a lámpákon egy keveset. Egy hosszabb útra vagyok még vele kiváncsi.
adok én tesztelni valót h4-ben xd
merénylet
osram offroad
nbu
bosch xenon silver
tunsgram 100/80
hír sárga
narva azzuro
lehet megvan még a ge mega ultra is :)
hogy csak a jobbakat mondjam xd
Kérdeztem már a tanáromat, elvileg lehetséges, h méricskéljek, de 2 hét múlva indul a második félév, majd pontosítok vele. Van ott minden a fénytan laborban, mi szem szájnak ingere :))
ha a helyedben lennék, már bevittem volna az összes fórumozók által becsben tartott izzókat H4, H7, sárga és merénylet, meg offroad és megmérném mindet.
Persze csak ha ezzel nem kerülsz bajba....
szerintem van itt néhány olyan ember, aki örömmel küldene teszt izzót csak hogy megmérhesd :)