Minden amit az újra előtérbe kerülő megújuló energiaforrások eltüzelésére alkalmas készülékekről tudni érdemes, hogyan kell kiválasztani, hol lehet kapni, hogy lehet csinálni
Sziasztok.Nekem olyan gondom van, hogy a felső ajtó ahol a füstjáratot ki szoktam kormolion elvált a kazántól. Vagyis az ajtónak a kerete.Mivel tudnám ezt visszaragasztani esetleg szigetelni? Elvileg innen nem tud levegőt kapni tehát nem forr fel a víz de nem hiszem hogy szerencsés ha ott hézagosKöszi
Józsi bátyánk öreg totyája 1978-as gyártású, gond nélkül ketyeg még!
Igaz VTC nincs beépítve, de van neki is egy darab baypas vezeték a kazán kilépő és a visszatérő közé kötve egy golyós csappal a közepén, ami már évek óta tökig nyitott állásba van.Neki így pont jó.
A bugyogásról!
Nekem is kuruttyolt egy ideig a kazán környéke, két hete cseréltem tömítéseket (kis "O"gyűrűket a szívott oldal csapjainál (Mofém).
Azóta a béka elköltözött!!
Ne keverjétek össze a helyi fölforrás bugyogását a levegő buggyanással.
A gőz lecsapódik a vízben szinte azonnal ahogyan elhagyja a forrás helyét, nem jut el a légtelenítőkig. A levegő viszont igen és ha nem tud távozni, akkor részben újra elnyelődik a nyomott ágon és "körbe jár a rendszerben". A szivattyúhoz érve viszont a vákum (Nyomás csökkenés ) hatására újra kiválik.
Igen, én rendeltem náluk utólag.Tavaly 10 cm-es kőzetgyapottal szigeteltem a puffert, mert az volt a legolcsóbb. Novemberben rendeltem Sitiéktől 5cm-est, nagyon örülök neki, mert nem hazudik a + szigetelés.Úgy tudom, a babótiak is tőlük rendelik.
Azt nem tudom, mert nincs mero a visszateroben. Franc tudja. Esbevel van harom padlokor. Ha lekapcsolom a padlokort, akkor fel is tudom forrni a vizet. Ha rakapcsolom akkor az istenert sem megy 60 fok fele.
Ebben teljesen igazad van! Az én körmendi lemez kazim 32 éves volt, mikor a hegesztésnél csöpögött. Sajna szétvágtam,a víztér lemezei fémtiszták voltak,a hegesztések a gyenge pontok szerintem ezeknél a matuzsálemeknél.
Üdv! A samot lap a köztes tagokon lévő vállakra van téve,és tökéletesen lekezeli, a begyujtáskor megugró füstgáz hőmérsékletet.Csak 1 hete van benne 1db 300x400x30-as lap de azóta maximum 220 fok volt a füst gáz csúcs,és az is a kerozin miatt.(kicsit többet sikerült öntenem a forgácsra mint terveztem)A lenti beállítások,és némi babrálás mellett 145 és170 fok körül van a füst,egészen a parázs stádiumig.
Mázlita,jó sok irigyet szereztél magadnak ezzel az 5db fás beírással.De most komolyan ,hogy csinálod,mert Én 2 húsos láda fával sem tudom ezt produkálni?.Ha szex-ről lenne szó,most azt mondanám ,hogy avas be a tutiba.
"Egyszerűen nagyon sok benne a zárványos sz@r darab. (ezt nem igazán értem... :) )
Soha nem kellene ÖV kazán!"
Érdekes, amit írsz. Nekem a lemezkazán 10 évet bírt ki (nem tudom, ez hosszúnak számít-e), de rokonomnak az öntöttvas most 20 éves. Ezek szerint nem az élettartam a legfontosabb szempont? Mert az alapján fölényesen nyer az ÖV.
Ebben az esetben se biztos ,hogy jó-e a következtetés .Mert nálad+nálam vas ill öntvényrostély van ami az izzó parázsnál max elhajlik ,de nem érintkezik nálunk ugy a vízzel,mint a kis kereszmetszetű vízrostélyos kazánoknál.