tud maga olyan jogszabalyt vagy szabvanyt, ami rogziti hogy munkahelyen milyen paratartalom kell legyen? fenyre, homersekletre, termeszetes fenyre talaltunk, zajra is. letezik hogy paratartalomra nincs?
Köszi, megnéztem a közelemben lévő tüzépnél az árakat és a 15-ös deltarock 1890ft/nm, az isover uniroll 1400ft/nm....szóval olcsóbb jóval...110nm a tetősík amit szigetelnem kell
Nem ismertem eddig ezt, teljesen öntartó tekercses létére és nem fog összeesni nekem 5 év múlva?
Bálás anyaggal lehetetlen egyedül dolgozni, ahhoz csak a táblás jó.
Mondjuk 100 m2 felületet két ember egy nap alatt beszigetel, tehát érdemes megnézni, hogy egy segédmunkást fizetve hogyan néz ki árban a bálás-táblás viszonylatban a dolog.
Továbbá érdemes figyelmbe venni, hogy a Multirock/Deltarock kg/m3 aránya nagyságrendekkel jobb a bálás gyapoténál, tehát a nyári túlmelegedés ellen és a hangszigetelésben is jobban teljesit.
(érdekes módon az isovernél sehol nem látom kiirva a m3 súlyát...)
Multirockkal az a "bajom", hogy nálam szélterhelés miatt változó eléggé a szarufatávolság, 65-90 cm között változik, így azzal még több feleslegem lenne, nem? Azt a delta alá gondoltam telibe betakarni, na meg a térdfal és a karton közé...
Viszont nézd meg a Multirockot is, az is elég merev ahhoz, hogy egyedül dolgozz vele.
A Deltarockot úgy hirdetik, hogy nagyon kevés maradék képződik, ami igaz is. Csak éppen ezek a mini háromszögek tényleg kuka, mert nem haszálhatók fel máshová.
A rendes 60x100-as táblából ami leesik, az téglalap alakú, és fel lehet használni.
Átszellőztetett tetőszerkezetél (cserép alatt van 5cm, alatta páraáteresztő fólia) a deltarock gyapotot teljesen rá kell nyomni a fóliáig, vagy kell a fólia és a gyapot között is kégrést hagyni? 14cm-es a szarufám, azért kérdezem, hogy 14 vagy 12 cm menjen közé, majd újabb 10 cm gyapot a alá keresztbe... Egyedül csinálnám ezért gondolkodom a deltarockban, mert az öntartó, elég merev.
"Akkor ezek szerint az is baromság, hogy vki nem fűti a vendégszobát, mert nincs használva?"
Erre a kérdésre csak akkor lehet válaszolni, hogy ha tudjuk, hogy a vendégszoba hideggé váló födémje/padlója/oldalfalai túloldalán lévő helyiségek fűtve vannak-e (és ha fűtve vannak, akkor te fűtöd-e azokat, vagy az alsó/felső/oldalsó szomszéd ;)
A következő a helyes megközelítés: a szoba lezárásával csökkenni fog-e a lakásom fűtött terének a fűtetlen külvilággal érintkező összfelülete? A számításnál minden esetben tessék a változó födém+padló felületet is figyelembe venni, ne csak a hideget/meleget elválasztó falak hosszának megváltozását.
...mert van olyan kombináció, amikor jelentős a megtakarítás és van, amikor szinte semmit nyersz vele.