Miután mindenféle rendszámmal foglalkozó topic-kal találkoztam, de olyannal nem ami az 1990 előtt kiadott rendszámokkal, azok történetével foglalkozik, vettem a bátorságot, egy ilyent nyitni.
Arra kérem az ide írókat, az általuk feltett rendszámokkal kapcsolatban a lehető legtöbb információt, képet, évjáratot tegyék fel.
Bocs, erről a teherautóról tudtok típust mondani? Esetleg bármi egyéb fontosat a képpel kapcsolatban? Pl. év? Ez egy verseny-e vagy gyakorlás? fp 15777
"Man baut Fahrzeugaufbauten, und dies so erfolgreich, daß KUKA 1966 Marktführer bei Kommunalfahrzeugen in Europa ist. Auch weltweit sind die KUKA Fahrzeuge für Entsorgungs- und Reinigungsaufgaben in den Kommunen, aber auch in Industrie, Handel und Gewerbe bekannt."
Hát, a Marktführer ne csodálkozzon, hogy fogalom lesz a nevéből... :)
Rézgaras mesélte, hogy a cég emberei meglepetéssel vették tudomásul azt, hogy a cégnevük Magyarországon (az eredetileg általuk gyártott) szemétszállító rendszerrel azonosult. Vagyis azzal, hogy mi a szemetesedényt KUKA-nak nevezzük.
Igaz,elrontottam,szemetes kocsi volt.Emlékeim szerint itt még nem volt kötelező szabványedény.Mindenki abban rakta ki a szemetét amiben tudta:rozsdás lavór,rossz vödör,stb..Rég volt. :-)
Ilyen járt mifelénk is, Rákospalotán. De úgy emlékszem, az még 350-es volt.
Szemetesautónak hívtuk, nem kukásautónak.
Kukásautó a nagy Skoda volt, ami hátul maga emelte föl a kukát. Kukának pedig csak ezt a szabvány szemetesedényt neveztük, amit ezekhez az autókhoz rendszeresítettek, mást nem. A többi csak szemetesvödör, szemetesbödön, szemetesláda, papírkosár, stb. volt.
Ez még a Schönebeck-motoros , kevés nyitható ablakos korszak volt. Asszem 2006. őszén volt. Akkor volt null kilóméteres a jogsim. Volt egy jelenet amit 17-szer csináltunk meg. Tolattam eleget.