Minden amit az újra előtérbe kerülő megújuló energiaforrások eltüzelésére alkalmas készülékekről tudni érdemes, hogyan kell kiválasztani, hol lehet kapni, hogy lehet csinálni
Ebben nem kételkedem, valószínű a régi kazánod már szarvolt. Azt is elismerem mivel dupla kazántestük van hatékonyabbak mint a szimplák. Neked meg érte meg akinek egy régi elavult kazánja van ide értem a C sorozatott is mivel gyári áll. ban 86% osak nyilán több évi használat útán ezt sem érik el de vajon akinek egy jól karbantartott Vailant-Junkres-Beretta kazánjuk van és kb.92% os hatékonyságúak és lecserélik kondenzációsra szerintem 5-6% nál nem produkálna többet. Tehát nem mindegy, hogy mihez viszonyit juk, ez a 100-105% hatékonyság meg férre vezetés mert jól hangzik (marketing fogás) mert ha így lenne több energiát nyerne ki mint amit elfogyasztott.
Kérdésem lenne mikor nem modulál le v. mikor bekapcsol és van hő igény a rendszerben kézzel megtudod fogni a füst csővét? Valamenyi hő biztos távozik még ha dupla is a kazán test.
De nem igen szamolgatom, mert ugye hoztam 3 ' nagy' utanfuto fat...az ingyen van...
Szoval olcsobb joval....most ! :-)
De amugy teljesen mas a hoerzet , ha megy az kazan es kozben kapja a lakas is folyamatosan a 'meleget'/40-42 fok/...mondjuk igy tul if futodik...de megerdemlem ! :-)
Ugy lehetne menezni, hogy pontosan mennyi is az annyi, hogy tobb napra/hetre nem nyomatnam a fat...
Nem lehet mindent a megtérülés szempontjából nézni. Mert akkor jurtában laknánk meg szamárháton közlekednénk. A lényeg az a piszkos anyagiak, ha van rá fedezet el lehet gondolkozni rajta arányban áll e a komfortunk és kényelmünk fokozásával, ha pedig nincs rá pénzünk nem érdemes rajta törni a fejünket és nem azt kalkulálni, hogy a másiknak mikor fog ez megtérülni.
Az a baj,hogy a nagyobb nevű,jobb gyártók nem gyártják azokat a kazánokat amik lemodulálnak 2-3Kw-ra.A szigetelések miatt nálam is bőven elég lenne egy 12Kw-os kazán,ami tudná a 2Kw-os modulációt,de ilyet taláncsak a baxi gyárt.Ezek a 24Kw-osak így állandóan ki-be kapcsolnak,lehet egy 600-800l-es puffert berakok ami megoldja ezt a problémát.
A szigeteléssel és a puffernél a komfortot és kényelmünk javát fogják elsősorban szolgálni, megtérülni meg előbb utóbb úgyis megfog. Szigetelésnek meg nyáron is hasznát veszük.
Nem kétlem mert nem ismerem, nekem a VCWA 240E-24kW os Vailant combi van több mint 30 éve. Pár éve kivettem a kazán testet, hogy vizkőtlenitsem de nem volt sok értelme. Szezon előtt kifújom kompresszorral a portól és kész, 4 éve mióta vegyes van a szoba termosztátját cseréltem csak le mivel az speciális, így a vezérlése is átvan állitva, de így is modulál. Szürt eső víz és inhibitor van a vizben.
Abban viszont egyetértünk egy fagázos+ pufferes beruházást most jól meg kell fontolni főleg ha áll rendelkezésünkre gáz. Ami a nagy kérdés a hosszú táv?
na ez a lényege a hangos gondolkodásnak
a következő szezonnak pufival szeretnék nekimenni, ha áll pénz a házhoz ha nem
Netán már téged is félrevezettek! A 20% még a C sorozathoz (86%) hasonlítjuk akkor sem jönne össze. Ezt mondom mossák az emberek agyát ezzel a 100% feletti hatékonysággal. Milyen jó is lenne szétszórni az országban egy pár ezer készüléket és mindjárt gáz exportálok lennénk.
Ha szabad meg említenem a saválló hőcserélőt több mint 30 éve már alkalmazták a Vailantnál v. a Junkers nél. Most újabban a titán ötvözetek mennek.(Ferroli Blue Helix)
Abban viszont egyetértünk egy fagázos+ pufferes beruházást most jól meg kell fontolni főleg ha áll rendelkezésünkre gáz. Ami a nagy kérdés a hosszú táv?