Jó volt ma is, de nem mernék megesküdni rá, hogy nem a tegnap délután bevett xilox miatt voltam jól.
Rosszul aludtam, ma nagyon stresszes volt a munka, kicsi izomlázam van, viszont ma még nem vettem be gyógyszert, szerintem a mai adagot kihagyom, azért azt elmondhatom, hogy nincs teljesen beállva a hátam.
Legközelebb megint hétfőn megyek gerinctorna után.
Amúgy maga az, hogy fejjel lefelé lógtam 10 percig nem volt valami kellemes állapot.
Feltétlen írdd meg,hogy vagy másnap,erre én is kiváncsi vagyok.Néha én is úgy érzem olyan jó lenne ha széthúznának ,hátha a "kövek" kiesnek belőlem :-)
Ma voltam gerinctornán és 10 percet denevérpadon, most meg úgy érzem magam, mintha kicseréltek volna :) kíváncsi vagyok, hogy mi lesz holnap reggel, vajon izomláz, fájdalom vagy csak a jó közérzet?
Valakinek valami tapasztalata a denevérpaddal? Szerintem borzasztó, de remélem hatásos...
Nekem az orrom nagyon száraz, semmire el nem múló sebek vannak benne évtizedek óta. Állandóan kenegetem, de ez csak arra elég, hogy kisebbek legyenek a sebek és ne legyen mindig nagyon véres a zsebkendőm.
Én sem tudom, hogy a betegség, vagy a nonsteroid gyulladáscsökkentő hatása.
Nem értem én ezt a hiszi/nem hiszi kérdést... Mintha nekünk előnyünk származna abból, hogy minél egzotikusabb betegséget találjunk ki magunknak. Miért kell nekem győzködni az orvost, hogy higgye el, tényleg fáj :( Vagy hogy egyáltalán kezelje a betegséget is, nem csak a tüneteket. Közben máskor az első náthára írják az antibiotikumot. Tudom, van, akinek semmi se jó...
Nem értem, hogy miért vonják kétségbe a panaszaimat. A korábbi aktív sportolás helyett most nehezemre esik kimenni a lakásból, nem tudok tömegközlekedni, se normálisan dolgozni, se ellátni a családomat. Ez nem elég ahhoz, hogy komolyan vegyék a betegségemet?
Bocsánat a kirohanásért.
Más:
Tapasztaltatok olyat, hogy az ízületi panaszok fellángolása a nyálkahártyára is hatással van? Nekem elsősorban a szám szokott kisebesedni. Eddig azt hittem, hogy ez az ilyenkor bevett plusz gyógyszer mellékhatása, de most nem szedek rá semmit.
Húú ezt nem tudom..mert én nem dolgozom Gyesen voltam eddig de az idén lejárt.Dolgozni nem tudok mert olyan fájdalmaim vannak most,illetve novemberben műtöttek gerinccel és nehezen épülök :-((pont hétfőn voltam a leszázalékolásos orvosi vizsgálaton)
Itt sokan az Irgalmasokhoz járnak,ha kérsz oda beutalót a dokitól,ott tutira jó kezekbe kerülsz és megmondják,hogy mi a bajod pontosan.Akihez én járok Dr Gáti Tamás fiatal doki,de hatalmas tudása van és nagyon segítőkész.
Próbáld meg!!!Ő tutira megmondja mi a bajod! és akkor az is.Hamar van hozzá időpont egy két héten belül. HLA hordozó én sem vagyok amúgy,de találtak mást a véremben ami autóimun betegségre utal. Nincs magas sűlyedésem meg semmi sem.Csak fáj nagyon és alíg bírok menni lehajolni .Persze az MRI, RTG kimutatott mindent amit csak lehetett,úgyhogy nem volt kérdés és vannak spec tünetek is pl a merevség a "minthakő lenne a derekadban"vagy a nyilaló fájdalom.
Pestközelben lakom, voltam az orfi-ban is. Már minden mást kizártak, tehát kb. az a kérdés, hogy spa-m van-e, vagy semmi. A semminek jobban örülnék, de a tüneteim nem azt mutatják. Meg hát valami alapján a másik három orvos egyetértett az spa-val. Most az "M46 Egyéb gyulladásos gerincbetegségek" kódra kapok Medrolt.
Igazából azért hoztam föl a kérdést, mert arra vagyok kíváncsi, hogy nektek írnak-e spa-t az adókedvezmény miatt (bno m45).
Jobb oldalon a röntgenen is látszik a sacroileitisem, csontszcintigráfián mindkét oldalon, plusz a teljes gerincem és a vállaim be vannak gyulladva :(
Van egy kétes mr-em, meg egy olyan, amin nem látszik friss gyulladás. De az utóbbit rengeteg szteroid után csinálták, akkor egyáltalán nem is fájt semmim. Hat megkeresett orvosból három szerint spa-m van, a másik három nem tudja, mitől fáj mindenem... HLA-B27 negatív vagyok.
Jó lenne végre egy egyértelmű diagnózis, mert most minden második orvos azt hiszi, hogy szimulálok. Már volt olyan is, aki pszichológushoz küldött! Pedig a térdemen és a kezeimen sokszor látható a gyulladás. De a vérképem rendben, az orvos meg föl se néz a papírokból :(
Amíg nem egyértelmű, hogy mi bajom van, addig meg se próbálnak érdemben kezelni.
Nem tudom merre élsz,de itt pesten a BIK be (Irgalmasok)nagyon jó orvosok vannak .Nekem még a rendelőbe kimondták.Azt mondta a doki néni,hogy egy alapja van és ha ez már látszik az MRI-n akkor tutira SPA s az ember. Ez pedig a SACROILEITIS!!! ha ez fent áll akkor biztosan,hogy az a baj.Utána jön a többi kutakodás!
Nálunk ez nem volt kérdés, hogy aláírja, nekem egyértelmű diagnózisom van már elég régóta, ráadásul több orvostól, mert sokáig én magam nem akartam elhinni hogy ekkora a probléma.
A diagnózis megállapításához rengeteg vizsgálaton átmentem (MR? a sérv kizárására, hasi/vese ultrahang a vesekő kizárása miatt, mandulaműtét, szűrővizsgálatok, sok-sok vérvétel, csontizotóp, gyógyszerek és utána vérvétel, röntgen stb), bár nem tudom, hogy mi az a minimum, ami kell hozzá, de azért hozzáteszem, hogy nagyon sokat köszönhetek Anyukámnak és 1-2 lelkiismeretes orvosnak, akik addig küldtek tovább szakorvosokhoz, míg választ nem kapunk az állandó fájdalmakra, úgyhogy nem pár nap alatt elintézhető dolog.
Nektek aláírja a kezelőorvosotok, hogy spa a betegségetek? NEkem ezt mondja, megmutatja rötgenen, stb. De a papírokra snsa-t ír, bno kódnak pedig "M46 Egyéb gyulladásos gerincbetegségek" szerepel. Szóval ezek alapján nekem nem jár. A háziorvosom pedig nem hiszi az egészet, bár jobb ötlete sincs.
Mi kell ahhoz, hogy egyértelműen kimondják a diagnózist?
Sziasztok! 26 éves vagyok, és most valószinüsitik nálam a SPA-t. Pár dolognak én is utána néztem már, de akinek van egy kis ideje, kedve, örülnék neki, ha megosztaná velem a tapasztalatait. Elöre is köszönöm!
A karácsonyi takarítás során ismét a kezembe kerültek a régi gyógyszereim. Mivel én biztosan nem szedhetem már, szívesen felajánlom az alábbiakat:
egy bontatlan doboz (100db) 2016-ban lejáró Salazopyrin,
egy bontatlan doboz (20db) 2014. 07-ben lejáró Celebrex.
Különböző felbontott nsaid-jaim illetve Controloc (pantoprazol) tablettám is van, amikre allergiás lettem.
A Salazopyrin átadásához kérek receptet bemutatni, a többihez valahogy indokolni az igényt. Ezek receptre kapható gyógyszerek, nem szeretném, ha a segítségemmel kísérlezene valaki magán.
Fájdalommentes téli hónapokat és békés karácsonyt kívánok mindenkinek!
Es most faj, gyullad ferjem hata, szarul van. Ezekre a fellangolasokra tartogatjuk a gyogyszerszedes lehetoseget, erre tartogatjuk a majat, hogy ha ilyen van, lehessen gyogyszert szedni. Franc se tudja mitol jonnek ezek, talan stressz, talan mas. Szed izomlazitot, hogy ne essenek fajdalomgorcsokbe a hatizmai, szed gyulladascsokkentot, es remeljuk, hamar vege lesz. Ma nagy biznisz targyalas, de holnap az uszodaban kezdi a napjat, az eleg biztos.
Amikor osszeszedte magat a balesetbol - a karja egy evig bena volt, kicsavarodott kezet muteni sem mertek, mert nem tudtak, hova kerultek idegpalyak, jol tettek, idegpalyak ha csavarodottan is, de visszanottek, ahogy csontjai is - folytatodott a Bechterew. Amig mas fajt, amig massal volt gond, Bechterew szunetelt. Kb mint Bechterewes kismamak, amig van mas fontosabb, Bechterew nem gyilkolja a szervezetet.
Ahogy irtam, a genvizsgalat hozta a Bechterewre hajlamosito gent, es a tunetek, a gyulladas - a masszirozasnal kesobb mar kitapinthato szij a gerinc korul - ami bambuszgerinc akar lenni, ez volt a bizonyitek a betegsegre. Nekunk mar nem kell keresni, hogy mi a baj. Azt kell csak, hogyan lehet megallitani. Bioterapia nalunk nem lehet, lasd majkarosodas. En intezem a kajat, ami szerintem segit, gyogyszer nelkul, vagy minimalis gyogyszerrel elni. Ferjem intezi a mozgast, amiben o hisz, hogy ha mozog, akkor nem tud csontosodni. Uszik, tornaterembe jar, hetente legalabb 1x. minden nap elvisszuk oreg kutyankat egy hosszu setara, parkolok legtavolabbi sarkaban allunk meg, mert az is mozgas, ha onnan setalunk. Biciklizni szeret a legjobban, nyaron megy hetente tobbszor. De ha rossz az ido, akkor a pinceben rakja fel a biciklijet levegoben forgora, es ott teker, ha uszodara vagy tornateremre nincs ideje. Ha megall, es nem csinalja ezt 2 hetig, elkezd fajni. 61 eves, es azt hiszem, egeszsegesebb, mint mas 61 evesek.
Én 30 évesen szültem természetes úton első gyermekemet, és 34 évesen (kb. 6 hónapja) a második lurkót, szintén természetes úton. Fel sem merült a császár lehetősége, az orvosom azt mondta, hogy a SPA miatt egyáltalán nem indokolt. Semmi problémám nem volt, gyorsan meglett mindkét gyerkőc, a szülőágyra már csak a finish-ben feküdtem fel, vajúdás alatt sétáltam, illetve labdán ültem.
Szerintem a fogantatás előtt célszerű abbahagyni a gyógyszer szedését, hiszen a terhesség és a szoptatás időszaka alatt sem fogod szedni, erre kell "berendezkedni". Nagyon sok alternatív módszer létezik a gyulladás csillapítására, remélhetőleg megtalálod a neked legjobbat. Én most még szoptatom a kisebbet, sajnos nem tudok annyira odafigyelni magamra, mint kellene, így a könnyebb megoldás mellett döntöttem: Advil Ultra Forte, mivel az ibuprofen hatóanyag a kicsire nézve nem probléma... A masszázs nagyon sokat segít, torna gyanánt, pedig a nagyobb gyerekkel kúszok mászok itthon, illetve a játszótéren. :) A gond majd akkor kezdődik, ha visszamegyek dolgozni, ott kevesebb lehetőségem lesz a mozgásra.
Én az tanácsolom, hogy mozogj sokat, találd meg a módját, hogy mi a legjobb neked. Étkezés is sokat segíthet, erről rengeteget olvashatsz itt a fórumon.