na ott azzal az olajgombaval mar probalkozott vki. legalabbis a saru nem ravalo volt... es felvolt szigetelő szallagozva es egy utangyartott volt benne.
nem kívánom rágni a gumicsontot de azt még hozzáfűzném, bármi adhatja a rezonáló hangot, nem feltétlenül van köze a motorhoz. addig míg ez nem derült ki felesleges átkozódni. ld. az olajnyomásnélküliség és a butuló gomba esetét.
egy motorfelújítás nem egyenlő egy autórestaurálással
nem egeszen. tobb fele valto es valtosoftware van. nem csere szabatos. kiprobaltuk mar. dieselen pontosan ezzel szivtunk. 6 valto volt fent mire a 7. azonos jo lett.
adaptáció előtt "csak" a 6.at nem kapcsolta és lomha volt a kupplung, ez most odáig fajult hogy egyszer megszorult két fokozat között, azóta viszont csak kiemeli a kupplungot és úgymarad.
jelenleg a kuplung motor (mind a 3 ami van) marad kint check mode után és nem kábelhiba miatt. (megjegyzem az adaptáció kezdete előtt csak "lomha" volt) a 4 napban az is benne foglaltatik hogy csak "lóg" az emelőn mert másfelé jár a szaki....
ha nem stimmel az evjarat, valto cikkszam fog is. nem lesz jó. most megmondom előre. kár vele küzdeni. kell egy belevaló váltó. nem a 6 es 700as valto nem ugyanaz.
szeretnem ha reszletezned. kivancsi vagyok. szakmai szemmel nézve biztosan megtudom cáfolni amit irsz. főleg hogy ami autóban az a váltó volt azon tavaly Zoli bácsi kuplung állitást végzett sikerrel.
részletezd. én 100%ra mondom,hogy a cikkszám beli eltérés miatt nem megy. mi se ok nélkül cseréltük az elektronikát kompletten amikor feltettünk egy másik váltót...
az egy müködő autóból volt. amikor leszedtük kompletten én még előtte beálltam vele. 8 évig működött. ha más cikkszámú helyett teszed fel nem fog működni. már mi is belefutottunk hasonlóba.
váltótanitással mit lehet 4 napot csuszni? 3-4 de lehet több éve tudjuk hogy különböző számú váltók vannak a smartnal neha 1 éven belül is van eltérés. csak az megy fel ami cikkszámra stimmel. más nem fog.
de ha pénteken délután fél négykor odaállítasz valahová, ahol 4 napos csúszások vannak egy feltaníthatatlan váltó miatt, ezért az egész heti vállalás borult, és páran autó nélkül maradnak hétvégére, nyilván mindenki eldobna mindent csak megnézhesse hogy neked valami rezonál (már egy hete)
szegény most elhunyt szovjet fegyverkovács találmányát emlegetni is kedves szokás
Regota smartozol ugyhogy ezt biztos vagod... Minden smartnak ilyen szuroje van legyen az diesel vagy benzin vagy roadster. Az elteres h ezen van pluszban egy eloszuro. Nezd meg alatta ugyanolyan mint a tobbi. Akar le is lehet venni vagy atrakni masikra.
Többen szidták az ASHIKA gyártmányú szüröket, hogy milyen gagyi kinai, kiszőrösödik, stb... Valójában japán gyártmány és igen jó minőség. Ráadásul a van két tömítő filc a két végén ami sok szűrőn nincs. Plusz ez egy roadsterbe való ezért van rajta körben is. Érdemes megnézni, hogy a sárga szűrőbetét milyen tiszta maradt. Ez 10000-et futott kizárólag a tiszta levegőjéről híres Budapesten...
külső tükör (borult az autó a tükör ház kuka) tükörlapok jók. 4000/db
2db hátsó dobbetét 3000Ft 2db
ablaktorlo belso kapcsolo kar szurke makulatlan. 2000 huf.
hatso komplett csomagterajto panel nelkul 10 ezer ft. kp zar motorral.
gaz pedal 3000 ft
smart fortwo 450 szürke utas légzsák 10000 ft
smart fortwo sárvédő bal piros 20000 ft
regi lampas sarvedok 25 ezer ft
Smart fortwo folytószelepház hibátlan 5 ezer ft
smart-hatso-alu-keresztmerevito 4000 ft
smart fortwo biztonsági öv 2 db hibátlan pirotechnikai ovfeszitos 10 000 Ft
csonkálvány bal első 4000 ft
intercooler ventilátor 4000 Ft
2db hátsó dobbetét 3000 Ft
muanyag csomag tartalma. kozepso futesbox amiben a radiobox is van. jobb hatso halos muanyag takaro csomagterbe,kuszobok stb csetreszek amiket fellek meg. 3000 huf.
Egyébként egy ideig a kuplung léptető motorra gondoltam, de most már inkább a turbó felé mennék el, mert ugye amikor vált, akkor a turbó "leáll" és váltás után újra
tolja, azért is kérdeztem hogy nem lehet-e ez valami szabályzó szelep ( waste-gate ) vagy ilyesmi?