Ja, most kellene abbagyni. A pákozdi összekötő és az Agárd közötti rész rendben is van. Viszont ha az említett táblákat kiteszik, az lesz az utolsó szög. Utána nincs menekülőút.
gőzerővel készűl a velencei tavi déli kerékpárút és gyalogosjárda kombó botrányos vonalvezetéssel. Remélem nem kerül ki bringázni tilos tábla az alsó útra az átadás után.
egy terdig ero idegbeteg korcs fuxi szaladt utanam a kapu alol augusztusban (kora reggel meloba mentem)... kb 20km/h-al mehettem, szepen utolert, de addigra kioldottam a jobb labam es sikerult ugy pofan talalnom, hogy az ocsmany szoros orran koppant a stopli... le is maradt nyuszitve... viszont nem mindig sikerul igy celozni.
Az bolond aki csak ugy megall es leszall ha egy vad kutya uldozi. :) (Vagy kutyaszakerto, ha tenyleg tudja mi a helyzet.)
En biza sprintelek, le szoktak maradni. Igaz, jellemzoen kisebb testu kutyak szoktak morcosan kergetni, nekik az 45-50 azert mar komoly tempo.
1-en mondjuk pont egy nemet juhaszt kaptunk Alcsut fele, de azon latszott, hogy jambor, nem futott utanunk, csak a petardazas miatt szokhetett el otthonrol.
Koszi a tanacsod. En is azert huztam bele, mert nem tudtam eldonteni elsore, hogy mit akar: tamad vagy sem. Arra gondoltam, ha tamad majdcsak megunja a futast, ha mar elhajtott a teruleterol... de esetemben nem tette. Aztan meg nem akart tolem elszakadni, amig el nem utottek... de akkor mar regen nem a telepulesen voltunk.
Na de altalaban ha egy kutya vedi a teruletet, akkor csak jobb mielobb azt elhagyni es iszkolni, azaz kihasznalni azt, hogy en mar megyek huszonvalahannyal es onnan kell felgyorsuljak amennyire csak birok, neki meg kozel nullarol kell gyorsulni, nemde? Szoval en elsore iszkolnek. Na de ha csak jatszani akar, akkor igy elszakadunk meg a lehetosegetol is annak, hogy a gazdajaval szajkaratezzak egyet, amiert ilyen neveletlen (o, nem a kutyaja). :)
A teli biciklizest illetoen meg nem is gondoltam ezekre a tenyezokre, amiket itt felsorolsz. En meg esetleg arra gondoltam, hogy hidegben az izmaim nem mozognak olyan konnyen - sioveralt megsem vehetek fel biciklizni. :)
Kutya elől NEM sprintelünk! Lehet egy-két kivételes eset, amikor jobban jársz a sprinttel, de az esetek nagy részében a leszállás sokkal jobb ötlet. A kutyák általában ilyenkor üldözni szeretnek, ha besatuzol, legtöbbször meglepődik, és már nem is vagy olyan érdekes. Pont ez, hogy az autókra is ugrott (majd elütötték) mutatja azt, hogy csak a játék miatt üldözött.
Gondolj bele mennyive tudsz tekerni, és mennyivel tud futni egy kutya rövid távon. Ha olyan a terep, bizony könnyedén utolér.
A kivételes eset akkor van, ha valóban az ő területén vagy, és őrző-védő funkciót teljesít, akkor menekülni kell. Bár leszállva a bringával még mindig tudsz védekezni.
Sokan esküsznek valamilyen paprikaspray-re. De akár lespriccelheted a kulacsoddal is.
Google-ban rákeresve végtelen mennyiségű cikket találsz a témáról.
A téli lassulás természetes folyamat. Több ruha=nagyobb légellenállás. Plusz a levegő is sűrűbb, nem is kevéssel. A hideg levegő belégzése is nagyobb feladat, a gumiban is csökken a nyomás az alacsonyabb hőmérséklet hatására. Biztos van még pár egyéb magyarázat is.
1. Ti mit csinaltok kutyatamadas eseten? En belehuztam de a kutya is kitarto volt es 2 km-re jott egy emelkedo, ahol beert igy leszalltam. Szerencsemre (?) az eb az autokra is gerjedt mig az egyik auto mar nem tudott idoben lefekezni es elutotte azt.
2. Az normalis jelenseg, hogy telen lassabb vagyok biciklivel? vagy ez is az unnepi bejgli-kaja kombo hatasa? vagy inkabb keressek tarsat a biciklizeshez mert egyedul kerekezve idovel ugyis belassulok?
Amikor lefelé próbálsz váltani, a bowden feszes? Az is lehet probléma, hogy túl feszes a bowden, akkor hiába tekered ki a határoló csavart, nem fog lejjebb menni. Ha a bowden sem feszes, és mégsem megy le, akkor lehet az a probléma, hogy túl rövid a tengely, és nem tudja eléggé behúzni a láncot a váltó.
Egy kis segítségért fordulok ismét hozzátok, hajtókar/váló problémám van, új kerékpárt építettem össze régiről pár alkatrész került át az újra.
A problémám az hogy az első váltóval nem tudok lefelé váltani, felfelé tökéletesen feldobja a láncot, a válton lévő kis csavart teljesen kicsavartam és ez a minimum ettől lentebb nem megy a váltó.
shimano 105-ős váltó a hajtókar elégé noneme számomra prowheel forged, készítettem is róla pár képet hogy hátha kitudtok valamit nézni belőle mi lehet a problém?
Hemm, viszont véleményem szerint pont a kompaktabb vázak előnyösebbek, ha azt nézem, hogy az extra hosszan kinyúló nyeregcső miatt rugalmasabb-"lágyabb" a rendszer és kényelmesebb is, nomeg a váz kevesebb anyagból megvan, és még merev is.
A fejcsőből meg a rövidebb azért jobb, mert hézagolókat lehet pakolni (még ha csúnya is), ellenben ha túl magasan van az eleje, hiába veszed ki a közölőgyűrűket, egy ponttól lentebb már nem tudod helyezni a kormányt (kivéve, ha szerzel valami jó nagy esésű kormányszárat ^^)