Keresés

Részletes keresés

Astrojan Creative Commons License 2014.01.10 0 0 3531

..a nyilvánvaló tényt, hogy mikrosütővel nem lehet magfúziót létrehozni.

Ez nem nyilvánvaló tény. Soha nem láttunk ilyet, nem gondoljuk, hogy így lenne, nem hisszük ezt, én sem hiszem, rövidke életünkben nem utaltak erre jelek, mindenféle tudományos megfontolást is figyelembe véve. Nem tudom érzed-e a különbséget.

Valaminek a lehetetlenségét nem tudod bizonyítani. Az Egelyék nemis erre kaptak pénzt hanem ennek éppen az ellenkezőjére. Aztán, hogy mire költötték, az egy más kérdés..

Előzmény: Simply Red (3530)
Simply Red Creative Commons License 2014.01.09 0 0 3530

Kérdés, hogy mit tekintünk eredménynek. Csak remélni merem, hogy azt nem tekintik itt eredménynek, ha bebizonyítják a nyilvánvaló tényt, hogy mikrosütővel nem lehet magfúziót létrehozni.

Előzmény: Astrojan (3529)
Astrojan Creative Commons License 2014.01.09 0 0 3529

Nyilván vissza kell adniuk az előleget, mert nem jutottak eredményre.

Jól néznénk ki ha minden fizikusnak vissza kellene adnia az előleget (= a fizetését) akik nem jutottak eredményre.. :)

Előzmény: Simply Red (3528)
Simply Red Creative Commons License 2014.01.07 0 0 3528

Én úgy látom, mintha ez a pályázat megbukott volna. Az elején (3 és fél hónappal a csaknem másfél éves futamidejű projekt indítása után) kaptak közel 40 millió előleget, aztán semmit. A projekt pedig nincs befejezve. Nyilván vissza kell adniuk az előleget, mert nem jutottak eredményre. A videót sajnos nem bírtam 4 percnél tovább nézni, de szerintem mindegy is, hogy ott miket hadoválnak.

Előzmény: Hartlein_K (3527)
Hartlein_K Creative Commons License 2014.01.06 0 0 3527

Kedves Simply Red!

Amiket az előző írásomban előadtam, az jól láthatóan 2013.01.01 dátumú. Ha ma nem működik a link az nem az én hibám. Azt hiszem az MAG Zrt.-hez kéne fordulnod a részletekért. És valószínű, hogy neked sem, ahogyan nekem sem, nem fognak részleteket kiadni. Nem csak én voltam kíváncsi, és nem csak én nem kaptam a kérdéseimre választ akkoriban.

Rejtélygyilkos szerintem rátapintott a lényegre, a pályázat határideje lejárt, tehát nincs mit kérdezni! Pont.

A pályázat elbírálói jogászok és közgazdászok voltak, és kettő közülük már akkor nem volt a cégnél...

Ha valakinek van hozzá ideje és türelme, akkor megkeresheti azokat az Egely György sirámokat ugyanennél a médiumnál, amelyekben elmondja, hogy Illés Zoltánnál és Bencsik Jánosnál járt és semmi pénzt nem tudnak neki adni. Időben ezek hamarabb voltak, mint a Makkoscipo által linkelt videó.

Tényleg sokat lehetne erről írni, de nincs sok kedvem hozzá. Ahogy a dolgok mennek, elszomorít. Egely Györgynek ismét gratulálhatunk: "Megengedhetetlen dolog, hogy a pénz a balekoknál maradjon!" (Murphy) A fizikus társadalomból senki sem érezte, hogy ez így nincs rendjén, pedig az ELFT Fizinfo-ja nagyon sok főtudósnak megjelenik a postaládájában, tehát olvashatta: Éppen akkor amikor az egyetemektől és a kutatóintézetektől elvonások voltak, akkor kapott Egely György a "TUDOMÁNYÁRA" pénzt az államtól!

Härtlein Károly

Rejtélygyilkos Creative Commons License 2014.01.06 0 0 3526

Projekt megvalósítás tervezett befejezése:               2013-08-31

?

Előzmény: Hartlein_K (3524)
Simply Red Creative Commons License 2014.01.06 0 0 3525

Köszi, de az nfu-s link nem működik (404-es hiba), és a MOTECH-et kizárólag itt találtam meg az nfu-nél. Tudnád pontosítani?

Előzmény: Hartlein_K (3524)
Hartlein_K Creative Commons License 2014.01.06 0 1 3524

Kedves Simply Red!

Makkoscipo hozzászólása tartalmaz egy filmet. Ebben hangzik el a riporter és alanya közötti beszélgetésben a 160 millió Ft-os támogatás. Az elején 1' 20"-nél kezdődik az állítás.

kép 2' 14"-nél

A hír igaz. Keresésem eredményeként eljutottam a MAG Zrt.-hez. Kérdeztem őket, hogy igaz-e. Megerősítették... Röviden:

Pályázati adat frissítésének dátuma: 2013.01.01

http://www.nfu.hu/content/58

Fejlesztési program:                                               ÚSZT

Forrás megnevezése:

Pályázó neve:                                                          MOTECH

Kiírás éve:

Kitörési pont:                                                          Tudomány - Innováció Program

Támogatási konstrukció:                                       Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása

Projekt megnevezése:

Innovatív, megújuló hőtermelésre alkalmas eljárás és berendezés prototípusának kifejlesztése, nanoporos, híg plazmában

Alapadatok

Pályázó neve:                    "MOTECH" Acélszerkezet- és Gépgyártó Korlátolt Felelősségü Társaság

Kitörési pont:                                                           Tudomány - Innováció Program

Pályázat neve:                                                          Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása

Forrás megnevezése:                                                ERFA

Beruházás helye (régió):                                           Nyugat-Dunántúl

Beruházás helye (megye):                                        Győr-Moson-Sopron

Beruházás helye (helység):                                       Mosonudvar

Megítélt összeg:                                                       159 876 622 .- HUF

Támogatás aránya:                                                   64 %

Támogatási döntés dátuma:                                     2012.04.12

Támogatás pontszáma:                                             72,5

Értékelés típusa: egyszerűsített értékelés

Ehhez az eljárásrendhez tartozóan a projekt kiválasztási szempontok mérlegelést igényelnek (nem normatív jellegű támogatás), ezért az NFÜ egyszerűsített bíráló bizottságot állít fel. A bíráló bizottság tagjainak névsora és a delegáló szervezetek megnevezése az alábbiakban tekinthetőek meg.

Bizottsági tagok

Tag neve                         Delegáló szervezet megnevezése                               Civil tag

Dr. Kabai Anikó               NFÜ - Nemzeti Fejlesztési Ügynökség                          Nem

Dr. Szabados Zsuzsa       MAG - Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt.           Nem

Fehér József Imre           MAG - Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt.           Nem

Siba Ignác                      NFÜ - Nemzeti Fejlesztési Ügynökség                           Nem

Szerződés adatok

Szerződés hatályba lépésének dátuma:                    2012-05-31

Projekt rövid összefoglalása:                                   Nincs adat

Projekt megvalósításának tervezett kezdete:           2012-03-01

Projekt megvalósítás tervezett befejezése:               2013-08-31

Projekt tényleges kezdete:                                       2012-03-01

Projekt tényleges befejezése:                                   Nincs adat

Projektvégrehajtás adatai

Jelentés sorszáma:                                                    Nincs adat

Projekt előrehaladási jelentés típusa:                       Nincs adat

Benyújtás dátuma:                                                   Nincs adat

Jelentéstételi időszak:                                              Nincs adat

Döntés (megfelelt vagy nem):                                  Nincs adat

Időszak eredményei:                                                Nincs adat

Kifizetés adatok

Szerződött összeg:                                                159 876 622 Ft

Kifizetett előleg összesen:                                      39 969 155 Ft

Számla alapú kifizetés összesen:                                             0 Ft

Utolsó kifizetés dátuma:                                             2012.06.14

Ha gondolod, keress meg, vagy hívj fel telefonon elmondom a részleteket. Ide túl hosszú lenne leírni az egészet... De megkérdezheted te is, ha nem akarod felfedni kilétedet.

Lehet, hogy az illetékeseket megkérdezzük az idei Budapesti Szkeptikus Konferencián.(ami idén február 22.-én lesz)

Főleg mert nem csak ez az egy "érdekes" pályázat van a nyertesek között.

Härtlein Károly

Előzmény: Simply Red (3523)
Simply Red Creative Commons License 2014.01.06 0 0 3523

Most akkor kapott Egely támogatást, vagy nem? Honnan vette vajon Härtlein Károly az információt? 

Előzmény: Makkoscipo (3522)
Makkoscipo Creative Commons License 2014.01.05 0 0 3522

Érdekes kérdést vetett fel valaki:

Dr. Egely György 160 millió Ft-os EU-s állami támogatást kapott a magfúziós berendezéséhez! Mégiscsak használható a vákumenergia?

Továbbiak: 

http://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__termeszettudomanyok__5128079-dr-egely-gyorgy-160-millio-ft-os-eu-s-allami-tamogatast-kapott-a-magfuzios-bere

Simply Red Creative Commons License 2014.01.03 0 0 3521

Nocsak! Önirónia! Fény az alagút végén.

Előzmény: Astrojan (3520)
Astrojan Creative Commons License 2014.01.03 0 0 3520

Sőt, a Claudia Schiffer fölé :))

Előzmény: Simply Red (3519)
Simply Red Creative Commons License 2014.01.03 0 0 3519

Sajnos a fizikusoknak nem az az elsődleges céljuk, hogy a Te ízlésedet kielégítsék, ez van. Az szintén elég sajátságos, hogy Kuhn-t és Pléh Csabát ugyanoda sorolod, ahová a valóságshow-kat és Claudia Schiffert,  magadat meg a CERN (sőt, ez egész világ) összes tudósa fölé.

Előzmény: Astrojan (3516)
Hírmérnök Creative Commons License 2014.01.02 0 0 3518

Részlet a topikindító szövegből:

"Mit talalt fel a egely kereken kivul? A sok ezer konyvet amit eladott es az abbol szarmazo bevetelen kivul mit tud felmutatni?"

Kifejlesztett egy hatékony módszert olyan kíváncsi emberek lenyűgözésére, akik viszonylag kevés tudományos módszertani vitát hallottak/olvastak.

Hírmérnök Creative Commons License 2014.01.02 0 0 3517

Jónéhány olyan megállapítást tettél, amely egyrészt nem tartozik a topikhoz, másrészt a magam részéről hibásnak is tartom. Azonban nem tehetem meg, hogy sorra vegyem ezeket a hibákat, ugyanis az a vád érne megint, hogy számos új offtopik vitaszálat indítottam - s ennek folytán egyfajta trollnak nyilváníttatnék, majd  ki is tiltanának. Más is járhat így, emiatt jeleztem ezt.

Előzmény: Astrojan (3516)
Astrojan Creative Commons License 2014.01.02 0 0 3516

Te Piros, mondd csak, elolvastad a hsz-t amire válaszoltál? Mert föl nem foghatom hogyan sikerült kiolvasni belőle mindazt amit leírtál.

A Szondy hozzászólás sajnos igaz, egy valóvilágos seggmutogatóst ezerszer hamarabb felkapnak mint egy olyat aki valami szokatlant alkotott.

A nálam képzettebb emberek akiknek "ennélfogva" több alapjuk van a kételkedésre mint nekem (??), azoknak kellene a legjobban kételkedni. Nem Égelyben, mert Ő nem rúg labdába, őbenne természetes, hogy mindenki kételkedik, ez nem baj, bizonyítson.

A tudós uraknak a saját fizikájukban kellene kételkedniük és pontosan ezt nem teszik. A logikus gondolkodást már rég elvetették, büszkén hirdetik, hogy a világ nem logikus, 2+2=2, keletkezik az téridő, szingularitásból lett az anyagi világ, az idő (ami nincs) nyúlik, a tér (ami nincs) felfújódik, a tizenhuszadik dimenzióban (ami nincs, mert egyetlenegy sincs) ugrálnak a húrok, persze a húrkákat nem kell kimutatni csak a gravitont.

Hogy a gravitont már kimutatták? Hát ez senkit nem érdekel.

A Higgs bozont meg nem mutatták ki? Nem baj valakinek oda kellett adni a Nobelt.

A sötét anyagot is kimutatták, a sötét anyag a H2. Hát ez sem érdekel senkit.

Hogy az elektron nem elemi részecske? Érdekel ez valakit? Senkit.

Hogy a foton nem elemi részecske? Kit érdekel, hiszen nem én vagyok a Brad Piti.

Na persze ha én lennék a Claudia Schiffer... (pasija:))

Előzmény: Simply Red (3514)
Simply Red Creative Commons License 2014.01.02 0 0 3515
Simply Red Creative Commons License 2014.01.01 0 0 3514

De a lehetőséget meg kell adni, bizonyítson, mert a fő baj az, hogy a tudós urak mindent biztosan tudnak, mert ők még nem láttak atommagátalakulást mikrohullámú sütőben.

.. és ezért nem adják meg Egelynek a lehetőséget, hogy bizonyítson? Ki, és mikor gátolta Egely-t, hogy bizonyítson?

Másrészt, ha Te magad sem hiszel Egelynek, akkor a nálad képzettebb emberektől (akiknek ennélfogva több alapjuj van a kételkedésre) miért akarod ezt a jogot elvenni? Miért gúgyolódsz alaptalanul?  A szavaid logikátlanok, arrogánsak, igaztalanok és sértők. 

Előzmény: Astrojan (3513)
Astrojan Creative Commons License 2013.12.31 0 0 3513

Nem lehet mindent matematikával leírni.. Elég lenne fúzióra utaló jelenséget (pl. erős gamma sugárzást) demonstrálni, és/vagy analitikai módszerrel kimutatni, hogy valóban lértejöttek olyan atommagok, amik előtte nem voltak jelen.

Hát ez meg hogy lehet? Talán az ünnepek miatt, vagy mi a szösz, ilyen jót írtál. Valóban nem kell leírni egyenletekkel ha betesz tíz tojást a mikróba és kivesz belőle egy kiló aranyat ami előtte nem volt bent és a Dynamónak sincs benne a keze. Ez bizonyíték lenne.

Ő persze állítja, hogy analizálták a mintát amit kivett a mikróból, meg amit mindenféle hókuszpókusszal előállított, de ezt nem hiszi el senki, én sem.

De a lehetőséget meg kell adni, bizonyítson, mert a fő baj az, hogy a tudós urak mindent biztosan tudnak, mert ők még nem láttak atommagátalakulást mikrohullámú sütőben.

Pedig a világról "semmit" sem tudunk, csak rengeteget képzelünk.

Előzmény: Simply Red (3511)
brikigép Creative Commons License 2013.12.30 0 0 3512

Ha egyszer majd fúziós kísérletet mutatok be (gyorsítóval) , először megelégszek hogy a segédérzékszervek mint mérőműszerek,detektorok azt a számértéket mutassák amellyet előre kiszámoltam-saccoltam.

Előzmény: Simply Red (3511)
Simply Red Creative Commons License 2013.12.28 0 0 3511

Nem lehet mindent matematikával leírni, főleg azt, ami teljesen új. Elég lenne fúzióra utaló jelenséget (pl. erős gamma sugárzást) demonstrálni, és/vagy analitikai módszerrel kimutatni, hogy valóban lértejöttek olyan atommagok, amik előtte nem voltak jelen.

Előzmény: brikigép (3510)
brikigép Creative Commons License 2013.12.28 0 0 3510

Igen, erre akartam rámutatni, egy feltalálónak-kutatónak nem elég a demonstrációs bemutatás. Akkor ismerik el tudósnak ha a műszaki és fizikai világ nyelvén legalább némi matematikai formulával alá tudja támasztani állításait.

Égely egy videójában azt állítja hogy az élő szevezet is tud fúziót előállítani....ha ezt tudná némi matematika csírával is leírni.....

Előzmény: Hírmérnök (3509)
Hírmérnök Creative Commons License 2013.12.26 0 0 3509

"Teslát miért nem tartja a Fizikatörténeti ABC könyv fizikusnak, mert nincs benne lajstromozva?"

Mert miként Egely - úgy Tesla se gazdagította a fizikát matematikai formában megfogalmazott meglepő új összefüggéssel. Legalábbis nem publikált ilyesmit.

Ellenben - miként ez Egelyvel is előfordult már - Tesla is próbálkozott fizikusok hitelének rontásával.

Előzmény: brikigép (3508)
brikigép Creative Commons License 2013.12.25 0 0 3508

Nem is tudom, Teslát miért nem tartja a Fizikatörténeti ABC könyv fizikusnak, mert nincs benne lajstromozva?

Előzmény: ***RS*** (3507)
***RS*** Creative Commons License 2013.12.25 0 0 3507

Na most néztem meg a YouTube-on a Tíltott találmámyok című filmet. (Enigma 2012.01.17)

A film első részében (13:58 körül) Tesláról meg más feltalálóról volt szó. Azt mondja a Mester hogy azért nem volt teljesen sikeres, és azért nem hozott áttörést mert annak fizikai részletei nem voltak ismertek.

"Gőze nem volt Teslának arról, hogy mi is történik itt, abban a folyamatban. Az akkori tudomány (90 évvel ezelött).... A 20-as években még azt se tudták hogy van atommag, nem hogy azt hogy van proton meg neutron....."

Az elektront már az 1800-as évek legvégén kisérletileg kimutatták, a proton-t pedig valamikor az 1910-es években Rutherford leírta. A Neutron nehezebb diónak bizonyult, de azt is már 1930 körül leírták. Az atomok szerkezetéről hipotetilus elképzelések már jóval korábban is voltak. Sőt az atommagot alkotó elemi részek (a barionok) kvark szerkezete pedig már a 60-as években is kezdett körvonalazódni. Ekkor már a kvantumfizika is meglehetősen elfogadott volt egyébként, mint az anyagi részeket a klasszikus fizikánál jobban leíró fizikai elmélet.

Tehát a részecske fizika a múlt század első harmadában is jelentős ismeretekkel rendelkezett.

Egely György ismeretei viszont még ma sincsenek ezen a szinten.

Hírmérnök Creative Commons License 2013.11.03 0 0 3506

Javítva: ... adatont ...

Előzmény: Hírmérnök (3505)
Hírmérnök Creative Commons License 2013.11.03 0 0 3505

Hogy a beszámoló ismeretlen szerzője azóta se kényszerült helyesbíteni a hibás  életrajzi adaton, abban van valami szívfacsaró ...

Előzmény: Hartlein_K (3503)
Rejtélygyilkos Creative Commons License 2013.11.02 0 0 3504

"  Dr. Egely György előadásában úgy fogamzott, "

mi a fene

Előzmény: Hírmérnök (3502)
Hartlein_K Creative Commons License 2013.11.02 0 0 3503

"Hosszas egyeztetés után vállalta az előadást a Központi Fizikai Kutató Intézet ma már nyugalmazott gépészmérnöke Ózdon. "

Ez csak annyira igaz állítás, mint hogy fizikus. Lehet, hogy nyugdíjas, de nem a KFKI nyugdíjasa.

Előzmény: Hírmérnök (3502)
Hírmérnök Creative Commons License 2013.11.02 0 0 3502
Előzmény: Makkoscipo (3494)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!