Van egy internetes rádióm, ezért a számítógéphez routert használok. Ismerősöm mondja, hogy mobiltelefonját használva ugy látja, hogy az internetem hozzáférhető, vagyis nincs lezárva.Szeretném megoldani véglegesen a kérdést, mit tegyek? Vennék egy jobb, drágább routert. A jelenlegi TP-LINK. Elnézést kérek, ha nem szakszerűen irtam le a gondokat.. Tanácsot szeretnék kérni. Az internetes rádió egyébként jól működik.
Segítség kellene.Win10 lett telepítve a gépemre, BIOS frissítve. Internet nélkül szépen fut a gép. Ahogy a LAN kábel csatlakoztatva van / van hogy lemerevszik / de kikapcsolni egyáltalán nem lehet. Elkezd kilépni de áram alatt marad, csak a power gomb folyamatos nyomására vagy a főkapcsolóval lehet kikapcsolni és újra indítani.
Realtek PCI GBE Family integrált kártya van benne.Hibaüzenetet nem ad.
Másik gép szépen fut erről a hálózatról kábelen keresztül.Kábel :gyári CAT.5E
T Home hálózat router-D-Link DCM-704.
Linksys USB adapterrel kommunikál a routerral.
Idegen hálózaton / haver-meló meg a fene tudja hogy hol nem volt már a gép / szépen fut, az ott található routerekkel kommunikált.
Sziasztok! A következő a problémám. Adott egy TP-Link TL-WR743ND típusú router, amelynek LAN portjára van kötve egy DUNE médialejátszó. A router acces point (bridge with AP) módban WIFI-vel szeretném összekötni egy FritzBox 3490-es routerhez kapcsolódó hálózathoz. A TP-Link-en az IP kiosztás manuális, a FritzBox látja is az AP-t és a DUNE-t, de ennyi, a megosztott tartalmakat nem látom a médialejátszón. Ahová eddig eljutottam a probléma talán az lehet, hogy a FritzBox és az eddig hozzá kapcsolt eszközök mindegyike egy tartományba (OTTHON munkacsoport) tartozik, azonban sem a TP-Link, sem a DUNE nem tartalmaz olyan beállítást ahol elz lehetne beállítani. Érdekes viszont, hogy ha kábellel kötöm össze (ez csak ideiglenes megoldás) a FritzBoxot és az AP-t, akkor a probléma megoldódik és a DUNE mindent lát a hálózaton. Tud valaki segíteni, hogy mi lehet a gond a WLAN kapcsolattal, illetve, hogyan lehet az új eszközöket a meglévő tartományba felvenni. Köszi a válaszokat.
Ezek szerint kábeles neted van? Akkor ugyanis a routerben be kell állítani a MAC adress klónozást! Kábelnetnél (a fene a gusztusát) a rendszer megjegyzi az elsőnek rácsatlakoztatott eszköz fizikai címét és utána már csak ezzel hajlandó menni. Ezt a fizikai címet kell a megfelelő menüben klónozni. Továbbá a routerben azt is be kell állítani, hogy milyen forrásból jön a net: ADSL, Kábelnet, stb.
Adott egy kábel amiböl kapom a netet. Adott egy ASUS RTN10E tipusu router A kábelben van net mert közvetlen képre dugva jön a net. Routerre dugva sem LAN-on sem Wifin nem jön. Hozzáteszem Resetelve lett. Valakinek valami ötlet hogy hogyan fogjak hozzá?
Asus RT-N10E routerem van. Nagy átlagban jól működik, bár azért időnként elveszti a netet. Egy (-két) újraindítás meg szokta oldani a problémát. Viszont nemrégiben előjött egy újabb: valami miatt karácsony környékén egyik napról a másikra megpusztult a levelezésem. Az Outlook "lefagy" ott, hogy "küldés/fogadás xx%" és ennyi. Ez után pedig észre vettem, hogy bizonyos oldalakat hol meg tudok nyitni, hol nem (mocorog az állapotjelzés, mintha töltődne, de nincs vége).
Esküszöm, nem tudom már, hogyan és miért, de kikötöttem ott, hogy a router beállításai között elkezdtem szórakozni a tűzfallal. Láss csodát, a két beállítási lehetőség közül (on/off) a másikra téve működött minden (pedig már a szolgáltatóval kezdtem veszekedni). De nem sokáig, mert egy idő után vissza tért a hiba. Akkor átállítom a másikra a tűzfalat és megint jó egy darabig.
Röviden: ki-bekapcsolgatom a router tűzfalát aszerint, hogy épp melyik volt előtte.
Mi a fene lehet ez???
Tökhülye vagyok az egészhez, úgyhogy köszönöm a türelmet! :)
az alap konfig egy D-link N150 és egy D-link DCS7010 Ip kam na eszt szeretném életrekelteni. Bár már többen jelezték a segítségüket minden infónak örülök. Jöhet itt is., így legalább megmarad hátha másoknak is jó lesz.
Szia! Otthon gépen tökéletesen ment a cucc, menedzselni is lehetett mindent. Na ezután jött a meglepi, elkerült a router arra a bizonyos drótra, kamera rádugva az egyik szabad portra és na onnatól kezdve semmit sem láttam otthonról, (kamera)
Hiába íram be a címet se semmi, azt még hozzá kell tennem hogy volt reset mindne eszközön szóval beállítási gondjaim vannak szerintem. Gondolom a router oszt ki neki valamit azon a bizonyos dróton. Amit leírtál nekem kicsit kínaiúl van. Tömören így néznek ki a dolog.
NET -> router -> (laptoop, IP kamera, voip eszköz) Nem tudom mennyire érthetően írtam le.
"A történet annyi hogy rátettem egy Dlink routert és a rotterbe egy ip kamerát, meg persze egy lapi is került az egyikportba. A neten most összesen három eszköz osztozik."
"jelenleg a bejövő dóton már van egy eszköz ami mükszik"
De ugye, amikor router van, akkor nincs "eszköz"? A drótnak egy vége van, egy eszközbe csatlakozhat.
Hogy magamat idézzem: a routereden forwardolnod kell a kamera (meg még amit kintről látni akarsz) portját.
De arra vigyázz, hogy egy portot egy gép (belső IP-cím) felé tudsz átengedni.
jelenleg a bejövő dóton már van egy eszköz ami mükszik, a cím publikus elérhető, ellenben ha bejövő drót egy routeren keresztűl megy a netes cuccokra (kamera stb) akkor ezen dolgokat nem lehet látni kivülről :( Na ez az én problémám :( A router és az IP kamera azonos márkájú (dlink) bár ennek semmi jelentősége sincs, ami viszont nekem magas az aaz admin felületek mint a kamerának mint a routernek... :(
-számítógép-ADSL modem-SMC router eddig ez működött, de idő után csak akkor volt net, (kis sárga felkiálltójel a net ikonon) ha újra indítottam a routert. Ez olyan gyakori lett, hogy napi 5-10 újraindítást igényelt.
(Ami biztos, hogy az ADSL közvetlen PC-re kötve jól működik)
1.lépés: új router vétel Tp-link és vettem egy QNAP NaS servert is. Ezt már régen szerettem volna és gondoltam na majd most :)
Ez a cucc kb.36 óráig működött hibátlanul majd megint eldobta a NETET. Újra indítást követően sem változott semmi. Sőt nem is volt így net.
(Ami biztos, hogy az ADSL közvetlen PC-re kötve még mindig jól működik)
2. lépes: Vettem egy 300 Mbps N Gigabit Routert
Összerakva a rendszer kb 48 óráig tökéletesen működik.
Az ADSL jó, most is azt használom, a router jó, mert telefonról wifin keresztül tudok a NAS-ra menni. Viszont az internet nem működik így...
Tegnap volt vírusírtás a gépen és most ki van kötve a router meg a NAS.
Isten bizony, ha valaki segít megoldani még meg is ajándékozom :) Lassan tuti felgyújtom a cuccot...
Egy olyan problém van, hogy adott egy 15 megabites net kültéri utp kábel nincs adsl modem stb, csak kábel a net már jön rajta. A történet annyi hogy rátettem egy Dlink routert és a rotterbe egy ip kamerát, meg persze egy lapi is került az egyikportba. A neten most összesen három eszköz osztozik. A gubanc az hogy az ip kamot sehogy sem érem el máshonan pl otthon stb. Kell valamit molyolni a routeren vagy minden automatice? Bocsi de a routereknek nem vágom a lelkiviágukat.
20 m vezetékben 5 cm szétsodrás ekkora változást okozna? Nem lehet, hogy a vezeték arányai (eredeti és megbontott rész) miatt ez a dolog elhanyagolható? (Nem értek hozzá, csak feltételezem.)
Anyum gépéhez menne a vezeték, ő csak recepteket meg híreket olvasgat.
Köszi a felvetést, ha mégis emellett döntök, akkor majd figyelek a minél rövidebb megbontásra.
Az UTP vezetékben nyolc, páronként összesodort vezeték, vagyis 4 érpár van. A sordott vezeték hullámimpedanciája elég jül kérbentartott érték. Ha te azt elkezded szétsodorni, bunkókat forrasztasz rá, madj továbbviszed, azon a ponton a hullámimpedanciában változást okozol, az illesztettség megszűnik. A vonal átviletében mérhető változás áll be. Lehet, hogy ezt a te netezési szokásaid bőven elviselik, de lehet, hogy érezni fogod a különbséget.
A durva az a dologban, hogy a hiba nehezen észrevehető, a kutya nem fog a hibás vezetékre gyanakodni.
Azaz elvágom, és megtoldom még 2 m-rel, az ereket összesodrom, becinezem, leszigetelem, akkor az ugye teljesen jó lesz? Nem olyan szuper dolog az, hogy a forrasztás bezavarna?
hy olyan problémám van, hogy az internet elmegy naponta minimum kétszer kb, és csak ugy lesz jó, ha bemegyek a router menüjébe és a Wan -ba rámegyek a release utánna renaw - ra. A router típusa Tp link tl wr741nd. Valami megoldást szeretnék kérni, előre is köszönöm
Segítséget kérnék. Tegnap vásároltam egy D link GO-RT-N300 routert de sehogysem sikerül netet előhúzni belőle. Nincs modemem azaz csak csupasz netem van ahogy a szolgáltatóm nevezi. A beállításhoz pedig csak egy IP, alapértelmezett átjáró és a két DNS cím áll rendelkezésre.Ez az első routerem de már kezd elegem lenni belőle.
A gépem az kábelen csatlakozna a routerhez de ha jönne ismerősöm akkor jó lenne ha nem úgy lenne neki net hogy addig nekem nincs.Köszi a segítséget előre is.
A szüleim házánál van internet és egy TP-LINK TL-WR340GD Router. Gyári antenna van hozzá, nem tudom mekkora nyereségű. Gondolom valami kicsi. Van egy használaton kívüli de tökéletesen működőképes D-Link DWL-2100AP Wireless access point-om és hozzá egy 16 DBi 2,4 Ghz kültéri flat antennám.
A nagyszüleim háza kb. 150 méterre van a szüleim házától. Kéménytől kéményig szabad rálátás van, nincs semmi útban.
Valaki eltudná mesélni LÉPÉSRŐL-LÉPÉSRE jó szájbarágósan hogy hogyan kell összekonfigurálni a két routert?
Kikell-e cserélni a tp-link router antennáját nagyobb nyereségüre?