Igen, ezeket láttam a HavaZOO-n, bár a IMG_7429.JPG-on lévőt nem vettem észre, de gondolom csak azért, mert másfele állt a fejem, eléggé egyszerre követhették el őket.
Jóllakásunk után a kék keresztig gyalogolva 3 lebaltázott jelzést találtunk, szerencsére a követhetőséget nem befolyásolja, de azért a szívet elszomorítja az ilyen fajta vandalizmus.
Ja, mangalicafeszten én is találtam finomat. Egy ideig meg is volt az a csomagolópapír, amire felírtam, hogy melyik 3-4 ízlett :) Aztán miután sehol se jutottam hozzá, meg el is költöztem, most nem tudom, hogy hol a papír és mi volt ráfirkálva...
Egyébként vacsorára 2-9 szál kolléga-féle kolbász sütve, meg hozzá 2-9 Löwenbräu.
Nehéz kérdés. Én például kolbász és szalámi fronton mindenevő vagyok, és még a bolti kolbász sem ér meg 3 hetet a hűtőnkben. Ez nem „lángolt kolbász” lesz, ami ennyire szárad?
Székletesfővárosunkban egy fajta kolbászt ismerek, ami ízlik, de az nagyon, és egy helyen tudom beszerezni. Felségjelzés nélküli, a hentesnél, ahol veszem, valami 6 éve nem hajlnadók elárulni az eredetét. Átlagosan másfél évenként kényítelen vagyok nélkülözni egy-két hétre, ilyenkor nagyon nem tudom pótolni. Ehhez szeretnék ötleteket kérni.
A cucc főbb jellemzői:
- fűszerezése: só, pirospaprika, őrölt bors, fokhagyma. Itt szinte minden piacon lévő kolbász ki is esik, mivel csúnyán eluralkodott a csabai/alföldi fűszerezés: fokhagyma többnyire nincs bennük, viszont köménymag igen, azt meg nem szeretem.
- jól megfigyelhető személyiségfejlődés: látványosan szárad, 2-3 hét alatt a súlya harmadát elveszti. Mindenhogy finom, nekem szárazabban jobban ízlik (meg persze olcsóbb is úgy jóval). Ezen a ponton megint a legtöbb címkés kolbász kiesik, mert ha valaki akkora tételben állít elő kolbásznak látszó tárgyat, hogy érdemes címkét nyomni rá, az általában hatalmasat tud bukni a kálón, így inkább tesz bele valamilyen cukrot, amitől nem csak, hogy nem kolbászszerűen érik a termék, hanem érés közben savanyodni kezd (ilyenbe eddig legdurvábban a Dányinál futottam bele).
- relatíve higiénikus körülmények közt lehet hozzájutni és eléggé állandó a minősége.
Tud valaki olyan megbízható kolbászt és lelőhelyet, ami alkalmas lehet tartaléknak?
Egy ilyen könnyű szerkezetes kisrepülőgépen már én is elgondolkodtam a nagy dugók idején, de nem tudom mit szólnának hozzá, ha a kertek küzül szállnék fel vele :)
Meg persze a munkahelyi leszállás sem lenne eccerű :D
Nem beszélve a jogsi és a gép áráról, ami végleg nem túl felhasználóbarát :(
De tök érdekes, mert az egyik géptől megkérdezte a közelkörzeti irányítás, hogy akar-e vészhelyzetet jelenteni, amire a pilóta hümmögött kicsit, de nem akart. Nem tudom, ez mennyire gyakori eset. :-)
Végül mégis eljutottál ma a Normafáhaz, nem úsztad meg. :) Ilyen persze szerencsére elég ritkán van, hogy egy napon láthatom a jelzéseinket eredetiben, lefújva, aztán megint rendesen...