Hát az nagyon kevés. Legalább 2 évet kéne rá adni, mivel az legalább kissé közelíti az új autókét, km-megkötés nélkül. Az biztos, hogy mivel az tiptronic áll vagy 200 alkatrészből, egy súlyosan sérült váltót nem biztos, hogy érdemes felújítani, mert bejön a már megtörtént dominó-effektus. A tiptronicnál a kb 390-420 ezres felújításba alapesetben ilyenek tartoznak: turbina tgk felújítása, fokozatválasztó szeleptömb csere vagy felújítás, és a hibás aktív elemek cseréje/javítása, minden egyéb átnézése, és még 1-2 kapcsoló-szelep cseréje (ha néha rossz ill bizonytalan) plusz szűrő-olajcsere. Ettől elvileg tökéletes, újszerű lehet egy váltó érzetre és sok tízezer km-re. Ha viszont a szervíz "benézett" valamit, pl az egyik fokozat aktív elemének hibáját nem észleli, az már középtávon is gond. Javítsatok ki, ha rosszul tudom.
Mert csak azt cseréli ki ami rossz,nagyon sok emberrel beszéltem amikor az enyém meghalt.900+400 beszereléssel nekem azt mondták.
Úgy vennék itthon váltót hogy az enyémet leveszi,felteszi a felújítottat és kész.De 500 ezret kifizetni egy felújításért és ad rá fél év vagy 10000km garanciát az rőhej:
7000Ft negyedévre.Nincs kint semmilyen lakcímem,és így benyalhatnak.
Ja, magyar rendszám...
A "benyalhatnak" téma már nem erre a topicra vonatkozik, minden esetre én nem merek reszkírozni. Főleg mióta a kollégám cseh rendszámát lekapta a BP az A3-on majd kapott egy bünti csekket 13000€-ról. Szerintem nem érte meg.
Mire alapozod hogy ha Magyarországon újítanak fel egy váltót az sosem lesz jó? Van néhány erre szakosodott specilaista műhely, szerintem nem lebecsülendő a szaktudásuk.
Nem mindenki tud németül sem, nekik eleve nehézkes lenne Ausztriából vásárolni. Ha Ausztriában beszerelteted a 900€-ért megvett váltót, a beszerelés összegével ugyan úgy megközelíted a 2000€-t.
Nálunk legalábbis egy sima kis 1a autószerelő műhely 68€/óra díjért dolgozik.
Nekem ez egy kicsit fura. Nem tudom mennyit fizetsz biztosításra, de nekem a Makler havi 110€ körüli ajánlatot adott. Szerintem sok más dologra nem sajnálnak az osztrákok ennyi pénzt kiadni.
Az a baj hogy kint már a 130LE-s A6-on is hűledeznek hogy mekkora hatalmas motor. Mgehallották az osztrák kollégáim hogy szeretnék egy 3.0TDI-t és hanyatt estek... Nesze neked osztrák színvonal.
Szia, nekem 2.7-es TDI A6 Avantom van (2008-as 205 ekm-rel) - kifogástalan motor, nagy nyomatékkal és kedvező fogyasztással. A6-hoz én csak 2.7 vagy 3.0 TDI motort választanék, a sor 4-es szerintem lightos hozzá. A fogyasztás persze agresszivitás függő, - én nem vagyok gumifüstölő típus - így 5,5-8,5 l között elgurulok 100 km-en / 8,5 az autópálya 140... és a városi forgalom, az 5,5-6,0 l a vidék, autópálya nélkül / ja és multitrinic váltó!
Sziasztok! 98 as Audi A6 omnál kiszedtem a vezető ülést és 2 csati megy az ülésre alul. Egyik az elektromos magasságállítás az biztos, és egy másik fekete(ez nem tudom mi) a légzsáké elvileg sárga és oda nem is megy csati. Ülésfűtés lenne? mert elvileg nincs benne ülésfűtés
Pár ilyen jár hozzám, azt hiszem az adó miatt kint jobban szeretik mint a 3.0 motort (egyébként pont olyan mint a 3.0 tdi). Nnics sok baja, ha sokat futott akkor a DPF-re hajlamos nyafogni.
A6 2.7 TDI (2010) mennyire megbízható? Még soha nem volt V6-os dízelem és nem igazán tudom, hogy V6 vagy a kisebb sorosat vegyem-e meg. Akinek van leírhatná, sajnos a népítéletben nem igazán írnak róla.