A hidakon Hamuháztól lefele már nem fagerenda, hanem 2 db I-acél van a sínek alatt, kb 45 cm-es aljtávval, 15*15-ös hídfákkal, minden második 2,5 m hosszú. A hídgerenda mérete a fesztávtól függően I500-I300. Az első két számozott híd kétnyílású.
A Halyagos és Hamuház között még meglevő fagerendás hidakról nincs adatom :(
Tervben van, szerencsére fotó is van, nem tudod véletlenül a hidakhoz használt fagerenda méretét? De sajnos a patak nem lesz a valóságnak megfelelő, olyan nyomvonalat nem tudok csinálni. Mondjuk a Vilati állomás alatt biztos átviszem keresztben
Mindenki jól tippelt. Kemence 1980 körül akkor még megvolt a Drinói vonal. Sajnos ekkora hely van rá, de ha bárkinek van ötlete, hogy lehet a nyiltvonal hosszát növelni vagy Drinot elegánsabban megoldani (hisz ott nincs alagut) várom a tippeket.
P2 és P5 rajzolás a Busch mozdony alapra folyamatban
Az alagutas elágazó az Drinó. És előtte nem Strand, hanem a Vilati régi állomás.
Dejó lenne egy ilyen terepasztal a Múzeumba, pici P2, P5, MOFA, P7, a srácok, útközben a pft brigád a kocsijával, El9... sebaj majd megnézem a valóságban. :)
Tiszteletem urak .az én liliput mozdonyom se tökéletes , az ívekben és az emelkedőn rángat mintha a csatlorudakkal lenne valami ,szemre nem látszik rajta semmi rendellenes.Lehet hogy szűkek az íveim? kb 20 centi a legkisseb ívsugár.
Én is gondoltam rá, de először inkább egy csere alkatrészt próbálok meg beszerezni. Nem igazán szeretnék belefúrni a mozdonyba, de ha elkerülhetetlen lessz akkor az lessz.
Ugyan ez a probléma nálam is jelentkezett. Csavarral oldottam meg úgy a problémát hogy az alsó zárólemezbe és az öntvénybe fúram bele úgy hogy az pontosan a fotótengely forgáspontjában van. A fotótengely forgócspját is kifúrtam de azt egy kicsit nagyobb fúróval. Ebbe a három furatba került bele a csavar. A futó tengely csapjába fúrt nagyobb luk biztosítja a tengely megfelelő oldal és függőleges elmozdulását.