Elég jó hangú szimulátor. Ezen videó érdekessége a két eltérő klón általi megszólaltatása. SK1<->C2D A műlezli mellett három-három azonos jellegű dalrészlettel jó összehasonlítást enged a két cuccon.
A 300€-s ára sem annyira vészes pl a Neo új kütyüjéhez képest, ami ugyanannyi, de míg a Burn szépen paraméterezhető, addig az új Neo 2db fix beállítást tartalmaz.
Érsekújvárott Marián Vargáék hatalmasat nyújtottak.
A hangosítás szerencsére tökéletes volt. Varga a nyári paksi bulihoz képest szinte megfiatalodott.
Sokaknak leesett az álla először hallván a Collegium Musicumot, hogy létezik ilyen The Nice szintű csapat erre, vadkeleten. Ráadásul abszolút semmit nem újítottak, ugyanazzal a hanxerparkkal, előadásmóddal nyomták, mint ezelőtt 40-45 éve. Ma hitelesebbek mint Emó, vagy a közelmúlt Jon Lordja. Talán Brian Augerhez hasonlítanám, nem a zene stílusát, hanem az előadásmód rendkívül erőteljes, mégis tökéletesen eredeti, hibátlan tálalását. Szélsőséges dinamika, hihetetlenül precíz, autentikus megszólalás. Ok, a dobos fiatal sráx és a lezli 122XB, de ennyi. Az X77 hangja is jól kijött. Érdekes, egyéni hang, jól passzol a nagyon sajátos, virtuóz előadáshoz. Kihallani a kemény mechanikus TG hangot, de azért eléggé más a hang tónusa. (otthonra azért nem kéne :-)
Ha még előfordulnának, mindenkinek nagyon javaslom a világszínvonalú legenda megtekintését.
Sajnálom a hangos beszélgetést és a banda helyenként "kilátszó" rossz kedvét emiatt, mert egyébként profi volt a megszólalás, az új szerzemények zseniálisak (a rövid, szöveg nélküli, dobos szöszöléssel induló, hatalmas üvöltő szimfóniaként véget érő "interlude" szám különösen tetszett), és kellenek nagyon az odatenyerelős disszonáns részek is! Sok szám alapja pedig az egyik kedvenc Hammond-szerzeményemre emlékeztetett stílusában (Lonnie Smith - Witch Doctor), egyszerűek, de fülbemászóak és ritmikusak - tetszett, na!
Ja, még csak annyit, hogy Matyi a koncert eleji kérdésedtől szerintem sokan zavarba jöttünk (a mi ötfős baráti társaságunk biztos), ugyanis már sokszor-sokszor hallottunk titeket az elmúlt években, de ITT (=A38) még nem, és te úgy kérdezted, hogy ITT hallottak-e titeket az emberek. :)
Holnap, vagyis november 23-án a Fillmore Est csapatunkkal játszunk Várpalota mellett Péten, a Bandi kocsmájában. Belépő nincs. Árak szolidak, semmi felhajtás. Egyedüliként nagyjából a teljes repertoárt végigjátsszuk, ha valakit ez érdekelné.
Maximális tiszteletem az összes topiktársnak! Egy jó élményem szeretném megosztani veletek. Az öreg M3-ammal egy Behringer MIC200 csöves előfokon keresztül hajtom a 760-asomat. A tiszta hangal nem volt gondom, de a kicsit "mocskosabb" túlhajtott hangzással nem igazán voltam kibékülve. Igazából nem hozott sokkal jobb eredményt mint a 70-es évekből származó Ibanez Overdrive II pedálom, amiben egy MC 1458P jelű műveleti erősítő dolgozik. S történt vala, hogy a MIC200 nem akara szólani... Mit volt mit tenni: szétszed - csőcsere. Eredetileg egy Bugera (made in China) felíratú cső volt benne, amit egy 1979-es gyártású 0km-es Tungsram ECC83-ra cseréltem. Bekapcs. ÖÖÖ... Nem másik világ, egyenesen másik dimenzió. Nem zizeg és vinnyog, hanem morog és harap! Nincs az a szimuláció ami ilyet tud. :))))
A Hammondhoz ugyan nincs köze , de mint érdekességként érdemes megnézni
ezen szerkezetet a videon . Még Michellangeló álmodta meg /nem ma volt /
ezt a hurokat nem kalapáccsal megütő , hanem mint egy" tekerölant" elvén
müködö hangszert csak a forgó kerekeket /hozzáérintés mértékét/ szabályozza billentyüvel. Érdekes hangszer , és a 70 es évek hegedügépei Lem ,Hohner, Arp
külön világát jelentette a billentyüs hangszereknek , igy gondolom ez is ....
Ami miatt én módosítottam az L122 előfokát az egy egészen más dolog: az eredeti leslie hatás érzése mellett, lakásban elviselhető hangerőszinten megoldottam vele, hogy előjöjjön, tehtube szavaival a "koszos" overdrive hangzás akár felvételhez, akár gyakorláshoz.
Én sokszor használtam úgy otthon gyakorláshoz az A100-at, hogy kihúztam a legelső előfokcsövet, és az a0-28 két G-G termináljai közé tett jack aljzatról lehoztam a hangot egy hangkártyába, a laptopon meg egy NI B4 lesliején keresztül engedve pedig fülesbe hallgattam. Ez szomszéd-barát, jól is szól, stb.
Igaz, hogy nincs Leslie sebességváltás, csak a gépen, de gyakorolni tökéletes. Amúgy sem baj, ha az ember megszokja, hogy ne nyúlkáljon egyfolytában a Leslie kapcsolóhoz...
Direkt vonalkimenetet fejhallgatón hallgatni, ahhoz sok sikert kívánok....
Lehet a kimenetet asszimetrikusan is használni. 147-eseknél eleve csak két forrfülről jön a hang, így a fülessel sem probléma. A gond inkább hogy mit hallunk? Mert az így, minden közbeiktatott kütyü nélkül maga a büntetés. Egy lehetőség, a kimenetre lezliszimulátort tenni, ami lehet pc-s vst is, és azt fülelni.
Egyébként a Motion Sound R3-147 már félig megoldotta igazi mechanikával. Félig, mert csak a tőcsé' a zigazi.
Sok (mindegyik?) Hammond-klónnak van fejhallgató-kimenete. Nem is ezzel van gond, hanem azzal, hogy a beépített Leslie szimulátor általában meglehetősen gyengécske. Az igazi Leslie-ből természete miatt nem vehető le fejhallgató kimenet, legfeljebb az erősítőről, de akkor a mozgó hangforrás által okozott térbeli varázslatról le kell mondani.
A fejhallgatóknak nagyon eltérő az impedanciája, 16Ω-tól egészen 600Ω-ig (általában a legjobb minőségű fejhallgatók nagyimpedanciásak). A fejhallgatók impedanciája csak az egyik minőségi mutató, viszont nagy hatással van az őt meghajtó erősítőre.
A vonaltrafoból / vagyis az illesztő trafó ,mivel csöves erösitöröl beszélek / 1,5 volt jön ki ami a fűlhallgató halálát jelenti jobb esetben..Viszont ha mutatsz egy olyan A028 erösitöt amelyen van gyárilag radio-fono erösitő be- kimenet akkor hiszek neked
És tényleg nem kötözködés képpen :
600Ω-os fülhallgatót veszünk pl , SLP érték 1mW-on 98dB, és a maximális teljesítmény legyen mondjuk 80mW.
Az 1mW-hoz szükséges áram:
I=√ (1mW/600Ω) = 1.29mA
és a szükséges feszültség:
U = 1.29mA * 600 = 0.77V
A maximális teljesítmény leadásához szükséges áram és feszültség:
I=√ (80mW/600Ω) = 11.55mA
U = 11.55mA × 600Ω = 6.93V
A maximális teljesítmény által elért SPL különbség:
A,B,C,D típusnál a vonaltrafóra gondoltam, ami szimmetrikus, kérdés mennyi a kimenő impedanciája, a fülesek 32 ohmosak, vagy ott van a radio-phono aljzat.
Eladósorba került egy Digitech RPM-1 Vacuum Tube Rotary Speaker Emulator, a hozzá tartozó 3-gombos FS300 lábkapcsolóval és összekötökábellel. Rackbe szerelhető, de nem beépítve is használható. A leslie hatáson kívül csöves torzítót is tartalmaz, és a sztereo horn kimeneteken kívül külön rotor kimenete is van. Az előlapon levő kezelőszervekkel sok minden állítható (Input, Drive, Horn Speed, rotor Acceleration, Narrow/wide Spread, Horn/rotor balance). Irányára 70e Ft, csere nem érdekel. Érdeklödni lcsaszar kukac frímél pötty hu.