Tisztelettel, de mitől rizikósabb a licitálós oldal, mint pl. ez itt.
Ha nem tudod személyesen átvenni akkor itt is meg kell bizni az eladóban, hogy az küldi ami le van fényképezve. Ráadásul ide nem is lehet nagyfelbontású képeket rakni.
Na, akkor már nevüket is tudom :D bár a modellező társ sem biztos, hogy tudta volna, ha név szerint említettem volna őket, de így mindenki számára világos, hogy kihez kell fordulni, ha BTTB, vagy Tillig Nohabot szeretne venni :D
Ma láttam a Láng börzén TT-s Nohabokat, lent ahol régen az őszes hajú, szakállas úr árult, de nem rég sajnos meghalt és most más van ott. Illetve, ha újabb verziót keresel, fent a galérián az ablakkal párhuzamos asztalokon hetek óta van egy Tillig, azt pedig egy göndör hajú szemüveges úr próbálja eladni. De legközelebb csak két hét múlva lesz börze.
Sziasztok! Egy ismerősöm keres elfogadható állapotú TT-s MÁV nohabot akár bajszos, akár narancs festésben kisfiának karácsonyra. Ha valaki emberi áron megvállna ilyentől, küldjön a publikus mailemre levetet. Üdv!
Érdeklődnék, hogy kocsi/mozdony feliratozásban ki tud segítséget nyújtani? Úgymint pályaszám, logó felfestése fehér színben. Nem akut a dolog, csak tájékozódom. Ehhez kapcsolódó kérdés, hogy a tamponozás technológiáját lehet-e otthon kisüzemben végezni, vagy mindenképp komolyabb beruházás, gép kell hozzá?
Újabb írásom jelent meg az oldalamon, most egy DCC váltódekóderrel megesett kalandjaimat mesélem el, meg mivel nem akartam hosszabbra nyújtani a végére egy kis videót szerkesztettem.
Sorry a minőségért, a multimédiás részek még kiforratlanok, de legalább van hova fejlődni.
Igazad van, benéztem a két nick-et. Elnézést kérek!
Csak azért gondoltam az összefüggést, mert annak idején is, meg most is te véded a mundér becsületét.
Mondjuk más rakcióra nem is adsz lehetőséget, hisz nem publikus az elérhetőséged, pedig mail-ben privátban is helyére tehetjük a dolgokat.
Bár jelen fórum erős dörgedelmeket fogalmazott meg az IRL-el kapcsolatban, mégis szerintem itt szinte mindenki ismeri a másikat. Sokan járunk börzére, kiállításokra, így akár személyesen is helyére tehetnénk ezeket a dolgokat. Nem pedig a szövegkörnyezetből kiragadott pár jelzőt harsogva, ami miatt olyanok is megsértődnek, akik nem érintettek.
Egy-egy pocsék börzei kávé mellett össze lehetne hozni a feleket és meg lehet alkotni egy olyan minőségi minimumot, ami után mondjuk nem csak a Jakó Modells kapja meg ezt a kritikát: "Míg a H0 esetében néhány gombócot le kellett nyelnünk minden modellünk esetében még Jaegerndorfer-től is, addig a képek alapján ez a modell egy minden tekintetben precíz pontos másolatnak tűnik." Egy ilyen vélemény minden modellezőnek jól esik és biztos vagyok benne, hogy el is érhető, ha ti is nyitottabban léteznétek ebben a közegben.
Szerintem a H0-ás árakat nem szabad egy napon említeni a TT-s lehetőségekkel, így azt a kitéáteled hanyagoljuk.
Azt viszont el kell fogadni, hogy a modellezés nem szociális ágazat. Pláne akkor nem, ha olyan területen akar valaki spórolni, ami másoknak súlyos millióiba került.
Lehet, hogy annak idején negatív volt a vélemény de be kell látni, hogy változik a világ, változnak a megítélések. És ha valóban egy szép modell születik, akkor - felmérve a körülményeket - szinte tök mindegy, hogy mi az alap.
Az utóíratodat nem értem. Milyen magas ló, milyen szekér, milyen "csak azért sem"? Megírhatod nekem privátban, ismert az elérhetőségem.
Azt mondod, hogy "ingyé" lett L&M grafika. Érdekes. A modellek árában benne van a jogdíj, tehát nem "ingyé" van. Másrészt pedig vannak az életnek olyan területei, ahol nem érdemes, nem lehet azonnal forintosítani pl. egy több éves kapcsolatépítést, vagy fenntartást. "Amilyen az adjon isten, amolyan a fogadj isten". Szerintem ez a meghatározó mindenhol. Ha konkstruktívan kitaláljtok, kitaláljuk az ilyen modellek sorsát, jogilag rendezett létét, akkor nincs egyik oldalon sem finnyogás. Ez ilyen egyszerű. Nem pedig az, hogy ha az egyik fél jogosan megfogalmazza a kritikáját, akkor arrogancia a válasz.
Az, hogy én kritikát fogalmazok meg az ilyen modellekről, legyen az én saját jogom. Már csak azért is, mert igen sokszor pénzt adtam/adok ilyen jellegű munkákért is, így a saját költségemre azt mondhatok róla, amit akarok. Még a gyáraktól kapott tesztmodellek esetében is erősen megfogalmazom a negatív kritikát is, ha arra rászolgált a modell.
És ami az egyéni képességeket illeti: a kritika alapja előző mondatomban olvasható, viszont ha ellátogatsz a másik - talán szakmaibb - TT-s fórumunkra, akkor ott nem egy korábbi munkámat mutattam már meg, de szívesen látlak a honlapomon is, illetve akár személyesen a műhelyemben is, ahol tényleg személyesen is rendbe tehetnénk ezt a sok félreértést és félreinformálást.
MTTP, azaz az innen kitiltott masTTertape, de eredeti nevén Tóth Gábor
A blogban vannak igazak,kamuzás és elhallgatás is.
Mióta csinálja a Garfield macska a matricázást?
Ha a MasTTertape szerint a Garfield macska betűi azonosak a Hintaló Patkoló betűivel---akkor diszlexiás :)
A HP azért csinálta a matricákat,mert a Lok&More azt mondta akkoriban:
"Kispályás vevőkkel nem foglalkozik.Nem adja a nevét és a matricáját holmi olcsó gagyi PIKO minéghez..."
Ja és az árak?
A grafikai szerkesztésnek és alapanyagbeszerzésnek nem csak annyi az ára hogy rendelek az L&M-től egy matricát.
Most hogy már 55ezer helyett lehet venni 35ezerért is H0-ás L&M mozdonyt és 40ezer helyett 30ezerért N-eset---láthatjuk hogy elfogytak a gazdag vevők és le kell árazni a vastagon árazott mozdonyokat.
Mert ilyet is mondott:
"nem érdekli hogy ha sok embernek csak 30 ezer forintja van egy mozdonyra--aki akar ilyen mozdonyokat az kuporgassa össze az 55 ill. 40 ezer forintokat."
De kérdem én ha korábban lefikázta a kisebb pénzű embereket és a PIKO Taurus neki gagyi volt--akkor most mitől lettek jó vevői a kevesebb pénzűek és mitől lett jó alapanyag a PIKO?
Utóirat:
Időnként le is lehet esni a magaslóról na meg a "csak azért sem" isből lehet engedni ha nem megy a szekér :)
Kedves MTTP-nek meg anynit ha majd szerkeszt egy L&M grafikát,felragassza sajátkezűleg egy mozdonyra,teteszi a HP mozdonya mellé és az Övé szebb lessz egy kicsivel a HP-tól akkor fikázza más munkáját.
Mert egyenlőre úgy gyanítható hogy a matricát ingyé vette :)
PIKO BR 151-es DB-s villanymozdony. Keveset használt, csupán néhány kört futott, hibátlan, karcolásmentes állapotban. Eredeti dobozában, papírjaival. A modell különlegessége, hogy zárfénnyel utólagosan szerelt.
Ára: 21.000 Ft.
Tillig Start T334-es (Werklok 3) dízel tolatómozdony. Vadonat új, nem futott még. Dobozában, papírjával.
Ára: 7.000 Ft.
BTTB BR 118-as dízelmozdony. Használt, de szép állapotban, kasztnija különösen szép. Irányváltó világítással, dobozában.
Ára: 8.000 Ft.
Valamint:
Eladó 1 db. teljesen új Viessmann TT-s pályaudvari lámpa, originált csomagolásban. Katalógusszáma: 6964. Boltban 2.600-2.800 Ft. között kapható.
Üdvözlet mindenkinek. Keresnék megvételre U profilú TT sínekek: váltók, egyenesek, ívek. (lehet akár papírtalpfás is a lényeg az, hogy ne legyen rozsdás vagy hullámvasút!) Kérem árral együtt írjatok mailt! mal: odon.laja@gmail.com
Keresek Zeuke E94, Br81, Br92-es mozdonyokat jó állapotban, átlagos árfekvésben
Ezek pedig eladóak, cserélhetőek a fentiekre:
Arnold 2934 5045 US Diesellok Santa Fe diesel mozdony, kitűnő állapotban, iá: 14.000Ft (fém hajtás, 4tg)
Arnold 2241 Pennsylvania diesel mozdony, kitűnő állapotban, iá: 14.000Ft (fém hajtás,4tg) Arnold holland villany (van hozzá egy SNCF kaszni), kitűnő állapotban, iá: 10.000Ft (fém jahtás, 6tg) MiniTrix 2916 AT and SF 9100 szerkocsis gőzös, kitűnő állapotban, iá: 15.000Ft MiniTrix Amtrak 702 diesel mozdony és szerelvény - panoráma kocsival, kitűnő állapotban, iá: 30.000Ft Lima E444-001 kék villany, picit kopott iá: 6.000Ft (Szilire hasonlít) PIKO OK2640 személy vagon, kitűnő állapotban, iá: 3.000Ft Fleischmann TEE áramszedős étkezőkocsi - német feliratokkal, kitűnő állapotban, iá: 5.000Ft
és egy TT-s Tillig Br56 zöld, kockamotoros mozdony iá: 30.000Ft