Sikvizröl egy "kono" lenne,de igy hullamrol inditva mar air kono lehetne.de olyan magas es kontrolalatlan,igy a szel egy switch loop-ba forditja :)),de nem huzza be a hatso kezet :),igy a leerkezes mar ismet kono,ott ha a jobb kezet elöbb elengedi,es beallja a manövert,akkor mar gondolkodhatott is volna azon,mi legyen a "new move" neve :)))
Látom fogékonyak vagytok ismét az irodalmi ritkaságokra. Pár éves szösszenet, reaktiválva
Délibáb
A neten lógok ismét szemem a 'gurura réved és reménykedem újra hogy ezúttal nem téved.
Sóvárogva bámulom a vizet várom a pöfföt, szelet, habot, hogy pörögjön a deszka nem egyet, de tizet, százat, és egyszercsak hopp meg is van a hőn áhított spock.
Aztán vissza ismét, bár sajog holnap minden tagod, és kezeden megannyi hólyag emlékeztet holnap, hogy addig toltad megint mire ép ember csak legyint.
De csinálni kell, téboly mindegy ki mit gondol, hányszor kerülsz vízbe, a cucc szétszórva landol, mire megérint a manőver íze
és a naplemente aranyló, meleg, simogat mert beálltál flakát, grubbyt, sokat.
Közben ismét frissült a 'guru, és arra ébredek, hogy csillagot csak éjszaka, ablakon át nézhetek.
Vissza a valóságba, sóvárgás, vágyak, napok számolása nincs szél, nincs remény, ellened a hírek, nem marad más csak összehordott, kerge szabálytalan rímek, és bárkinek szemébe ötlő, hogy unatkozik e botcsinálta hempergő, szélimádó költő.
Szerintem felejtsd el ezt a mai napot, kizárt a normális szél. Ehelyett tartalékold magad hétfőre és hagyd otthon a slalom cuccodat!! Találkozunk Fenyvesen.
Aki "megtér" Lizibe, annak sok sikert és túlélést! A hétfőre beígért 50-70 csomós szél nem lesz piskóta...
Megjegyezni kívánom, gyönyörű ennek a mediterrán ciklonnak a rajzolata.
A filmbeli "mellenytelensegröl" jutott eszembe :)...aki meg nem olvasta,annak jo szorakozast.
"A nap már elindult,hogy mielőtt lebukik az öböl nyugati végében,aranyhídat húzzon a víz tükrére. Az ezüst és csillogó fehér káprázatos árnyalatai fésülték a zöld színű,helyenként matt szürke vizet.Feltűnően kevesen szörföztek ezen a gyönyörű szeles délutánon,pedig fehér tarajok futkostak szinte mindenütt,amerre a szem ellátott.Balu hunyorgott a napsütésben.Deszkája hangosan csúszott a végtelennek látszó vízen.Jó ez a vitorla-gondolta,jól húz,és ez az egyenletes szél...nem is tudom,mikor mentem ilyen jót utoljára.Lábai a papucsba feszültek,és elégedetten nézte,ahogy a deszka orra egyre gyorsabban utat tör magának a kisebb hullámok között.Éppen egy "hempergő"(Freestyler,a szerk.) szörföst kellett kikerülnie,ami kicsit belezavart a már lassan átlényegült lelkiállapotába,de ahogy visszazökkent az öröm e furcsa medrébe,folytatta a gondolatmenetet,és tette volna ezt még tovább is,ha hirtelen valami ide nem illő,borzalmas hang,szócső formájában nem ordítja,Balu szörftárs,nyomjunk egy féket.Féket?..gondolta hátrasandítva,és ekkor megpillantotta a motorcsónakot POLICE felirattal.Féket?.Azt csak a hempergősök tudnak,gondolta.Ezen elnevette magát,de a mellékvesevelő azonnal eljutatta a vérébe a maradék epinefrint,amitől a keze gyors reakcióba lépve,tapogatni kezdett a felsőtestén.Ez az!Itt van rajtam,gondolta,és elfolytott egy gúnyos mosolyt,miközben a rendőrségi motorcsónak mellé ért.
Egy Naish mentőmellény.Király vagyok,egy Császár.Na?Ebből hogy jöttök ki,gonolta a rendőrökre nézve.
A fék csak vicc volt,de azért kövessen,szólt Goiter, szimpatikusabb rendőr.
Az öböl keleti bejárata felé igyekeztek,Balu pedig az ÉNy-i szélben követte őket.
A parthoz érve látta,amint nagy súlyos ketreceket emelnek le kamionokról,és targoncával a víz mellett helyezik el őket.Messze volt.Nem látta,hogy mik lehetnek ezek.
Balu szörftárs,tudja e,miért hívtuk a partra?
Nem,válaszolta az.
Jöjjön,és mindjárt elmagyarázzuk,mondta Goiter.
Amint a ketrecekhez értek,Balu úgy érezte,álmodik.Ez nem lehet a valóság,mert ilyen nincs.
Nyelve összeragadt,izzadt,a gyomra hirtelen forogni kezdett,és ki is ürítette volna a tartalmát,ha lett volna benne valami.Ez...hebegett,az első ketrecre nézve,ez....hiszen ez Matto,!!Ezt miért tették!?Ez hogy lehet!Hisz Ő a Windsurfing.hu Atyja.Ezt nem tehetik.
Hm,Fonyódligeten csíptük meg,amint nem volt rajta mellény.
A mellette sorakozó ketrecekben párosával szomorú,de ismerős arcok,Amígo Dávid,Fghjkl,Csikitó,Viento,Rudi,Kefe,Gianni,Pampi,Blidrider ,Fütyi,Vau,Endru es Kiralylany(egy ketrecben) és még sokan néztek vissza rá.
Slajder!Te nem Lefkadán vagy?-kérdezte hápogva Balu.
Ja!Őt Ponti beachen csíptük el,szólt Goiter.Előlünk nincs menekvés!
De miért hozták ide őket?-kérdezte .
Ha fúj,a ketrecből nézhetik a vizet,és gondolkodhatnak,megéri e mellény nélkül.
Csak óvatosan a hipervékony + elnyűhetetlen monofilmmel. Az egyik jelentős márkánál - nem a Simmer, Goya v. GUN :) - külön felhívják a figyelmet: "Please note the reduced UV-stability!". Azaz nem biztos, hogy egyszerre könnyűek és időtállóak lesznek ezek a 4 lattnis csodák. Szerintem a hazai ingadozó szelekre nem túl ideális ha a felső tartományában nem elég stabil a vitorla. Holló
Sukosan azert jobb mert a jugora nem kell menni sehova hazbol indulsz, raadasul a vasarnap Pulanal DNY az nem nagyon jo irany esetleg Medulinnal, viszont ott joval gyengeb is a szel. Dajlaba vagy Umagba ahol jo a DNY utazni kell ugy 80km.
A Bora Sukosanban nem volt probalva de elvileg a haztol lehetne indulni sik viznen. Vagy ami biztonsagos a kikoto obol, ott talann kicsit arnyek lesz ami hetfo meg jo is lehet.
Pont ma neztem ra a lizi elorejelzesre. Faj a szivem,mert sajna szabadsag mar nincs. Pedig mondjuk csak ket hetkoznapra is jo lene lemenni es meg talan jovo hetvegere is maradna valami. Legalabbis a jelenlegi allas alapjan. Ami persze meg ezerszer valtozni fog.
A magam reszerol en mar par napja offoltam az idegesito mubalhezot, mert a jelenletbol itelve ez mar csak az. Ne reagaljatok ra semmit. Akkor nem lesz mire es kivel civakodnia.
Tegyük föl,raerek.3.6al? :))) talan...persze kellene a kisebb hajo,arra viszont fel eve erkezik a footpad :)...nalunk viszont esö lesz,Soston pedig dezsabol fog ömleni.
A 4 latni(nekem nagyon bejön) lassan a mult.
Jönnek a 3 latnisok.
Aztan persze visszaternek majd az 5re,mert kitalalnak egy hyper vekony elnyühetetlen monofilmet,a latnik sulyat pedig a harmadara csökkentik.Jobb lesz a vitorla nyomasstabilitasa,elöbb fog megsiklani,atmegy a pöffökön stb.
Ha csak és kizárólag szörfös témákról beszélgetnénk annyira érdektelen lenne a fórum a nemkívánatos egyéneknek, hogy amúgy feltűnő személyiségzavarukat más területen engednék szabadjára. Esetleg más fórumokon.
Indítsunk tehát más témát.
Pl. észrevettétek hogy az újabb vitorlákat alig kell lerongyolni? (no loose leech). 3 éve megy ez a trend már, főleg freestyle-ban. A csattogó northsails top már a múlté... Ez szerintem együtt jár az egyre jobban terjedő 4 latnis megoldással.
Cserébe sokkal jobban húznak, nagyon nem is csavarnak csak elég hamar elérik a túlvitorlázottság határát. Típusosan kifújt szeles helyeken működnek jól, a pöffös szelet nem szeretik.
Én egyelőre még a konzervatív 5 latnis vonalat képviselem, de előbb-utóbb eljön a váltás ideje.