Kedves Motorbarátok! Jöjjön mindenki, aki szereti az öreg motorokat, márkától, bőrszíntől, vallástól, politikai hovatartozástól függetlenül. Túrázzunk, motorozzunk együtt Zala megye környékén, vagy éppen amerre kedvünk szottyan. Körmendtől Kamutig.
Torockótól felfelé alig pár km a Tordai hasadék. Kolozsváron meg a sóbányát is érdemes megnézni, csodálatosan felújították! Ezek csak ötletek, de ott megyünk el előttük...
Nekem a dunaföldvári és a bajai csatlakozási pont is tökéletes.
Már korábban volt egy szállásról szó arrafelé, visszakeresem majd, és összeszedem a címeket. Akinek van cím/elérhetősége szállással kapcsolatban, az küldheti mélben is.
1 nap Marcali, Böhönye, Kaposvár, Dombóvár, Bonyhád, Baja, 'Szeged és Arad' közt valameddig. 1 nap Déva városán keresztül a hágó déli oldaláig. 1 nap a hágó, és elmenni Torockóig. 1 nap Kolozsvár, és környéke, 1 nap Debrecen és környéke, és utána haza.
1 nap Szeged és Arad közt valameddig. 1 nap Déva városán keresztül a hágó déli oldaláig. 1 nap a hágó, és elmenni Torockóig. 1 nap Kolozsvár, és környéke, 1 nap Debrecen és környéke, és utána haza.
Így jó is lenne szerintem a táv (~270 km) a 3. napra. A hágó úgyis megfogja ezeket az öreg "erőgépeket". :-)
Ha lehet kicsit hosszabbra venni a túrát visszafelé, akkor lenne még pár ötletem. (Autóval kettesben az asszonnyal ével óta járjuk Erdélyt, így valamennyi tapasztalat azért már összegyűlt.) Torockón tudok például nagyon olcsó, de jó szállást magánpanzióban, 2 ágyas szobákban, viszont vagy 2 héttel előre foglalni kell, mert szinte mindig teltház van náluk. Kaja is megoldható itt, viszont az már nem kirívóan olcsón.
Innem elmehetnénk akár Gyergyószentmiklós környékére is (Gyilkos-tó, Békás-szoros, stb.). Így viszont már egy hetet kellene a túráára szánni, de szerintem bőven megérné. (Csomafalván is tudok jó szállást, teljes ellátással)
Mondjuk nekem a sátrazás sem lenne ellenemre, persze kizárólag rendes kempingben.
Persze, lehet társulni. Tempó 70-90 közt. Szállást mindenhol előre lefoglaljuk. Faházban, panzióban, vagy hasonló helyen. Sátrazást kihagynám. Egy nap 300, max 400 km-t megyünk. Első nap talán kicsit többet. 100-150 km-ként 1-1 óra pihenővel, látnivalótól, zsibbadóseggtől, függően. Cél a Transzfogaras. (ebből adódóan függ az időpont a hágó megnyitásától) Lehet keresgélni a megnézendő célpontokat addig is. Akinek van szállásötlete, ismerőse, ajánlott helye arrafelé, az szóljon.
Erdélyi útra társulhatok egy 125-ös kis mocival? Nekem is tervbe van véve jövőre, de egyelőre még egyedül. Szívesen mennék másokkal együtt... ....na nem ezres túragépekkel, persze.
Gyula mondta, hogy célba vettétek Erdélyt. A 3 nap oda kevés! Csak a hágó környéke kitölt egy bő napot. Ha meg elmegyek erdélyig, akkor én megmászom azt a hegyet.
1 nap Szeged és Arad közt valameddig. 1 nap Déva városán keresztül a hágó déli oldaláig. 1 nap a hágó. 1 nap Kolozsvár, és környéke, 1 nap Debrecen és környéke, és utána haza. Én így tervezem. Kb. július elején. Még így, 5 napra is húzós, és sok motorozás jut egy-egy napra.
Nagyszerű társaság, az időnként erős szelet leszámítva jó motoros idő, szép tájak és hibamentes motorozás...
A terveknek megfelelően 9:30-kor 7 motorral indultunk Bakról Lentibe ahol még 3 motorral bővült a csapat.
Először a lendvadedesí tónál nézegettünk
Magyarföldön jártunk végig, de azért elmentünk Magyarföldre is :) ahol megnéztük a fatemplomot és a Tündérligetet.
Innen Bajánsenyén át Pityerszerre motoroztunk ahol elfogyasztuttuk egymás ebédjét :)
"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek"
Már láttuk a fényt az alagút végén. (Nagyrákos, Zsuzsa alagút)
Az utolsó nagy megálló a Csesztergélő
Ez számomra a nap egyik fénypontja volt! :))
A velünk levő motorguruk a P12-ből P20-ast varázsoltak! ;)
Utoljára együtt a csapat a nap folyamán! Életes Jani félig,Gabi és Anya pedig egészen hiányzik a képről sajna
Az őszi erdőben motorozni fantasztikus volt!
Mi 160 km-t gurultunk.
Nagyon jó volt ilyen hölgykoszorúval motorozni, mert nemcsak esztétikai élmény,hanem amig mi "komoly" témákról beszéltünk, addig ők is jó el tudták tölteni az idejüket. :)
Mi is hazaértünk és már szusszantunk is kicsit. A mai napról annyit, hogy nagyon jó kis társaság verődött össze, szuperül éreztük magunkat! Volt minden, aminek kellett lennie: motorozás, beszélgetés, nézelődés templomban-tóparton-parkban-stb., még egy kis szerelés is. Szép helyeken jártunk és az idő is kiváló volt. Sajnos képekkel most még nem tudok szolgálni, mert valamiért nem tudjuk rátenni őket a számítógépre. :/ Holnap este megpróbáljuk újra, addig is kis türelmet...
És remélem, ezentúl évi 1-2 alkalomnál többször is tudunk együtt gurulni a csipet-csapattal! :)
Csak azt sajnálom, hogy pl. Gesszti, Zsolti és Andris nem tudtak ma eljönni. :(
Az tetszett benne, hogy tud 6V-ot is . Mára már nincs szükségem erre a funkcióra, minden régi motoromba Yog gyújtást faragtam. ( a Cz-t Palika csinálta.. )
Akkor lehet, hogy csak egyszerűen türelmetlen voltam, mert az enyém is folyton kikapcsolt és azt gondoltam, hogy nem tudja tölteni. Úgy oldottam meg, hogy egy hagyományos töltővel nyomattam kb 10 percet, utána pedig már elfogadta a digitális is. Ilyenem van:
Tavaly karácsonykor "ráértem" és játszottam egy kicsit ezzel a töltővel, és akksikkal. Lemerítettem az akksit úgy, hogy rákötöttem egy 45W-os izzót, és amíg világít. Utána pár óra pihi. Ekkor üres kapcsok közt 10-11V közt volt a fesz, de akár csak egy 5W-os izzót is rákötve lement 5 V alá, és nem világított az izzó. Rátettem ezt a töltőt. Először azt csinálta vele, hogy pár másodperceket töltötte, és szünet. Megint pár másodperc, és szünet. Amikor a szünetben se ment le 10,5V alá a fesz, akkor kezdte csak el tölteni rendesen.
Nekem is van egy ilyesmi, utántöltésre nagyon jó, de ha le van merülve 9v alá, akkor meg sem próbálja tölteni. Mondjuk nem is nagyon érdemes, mert akkor az akkunak már úgyis annyi.