Keresés

Részletes keresés

gesszti Creative Commons License 2013.10.24 0 0 891

Már korábban volt egy szállásról szó arrafelé, visszakeresem majd, és összeszedem a címeket. Akinek van cím/elérhetősége szállással kapcsolatban, az küldheti mélben is.

Előzmény: Törölt nick (889)
gesszti Creative Commons License 2013.10.24 0 0 890

1 nap  Marcali, Böhönye, Kaposvár, Dombóvár, Bonyhád, Baja, 'Szeged és Arad' közt valameddig. 1 nap Déva városán keresztül a hágó déli oldaláig. 1 nap a hágó, és elmenni Torockóig. 1 nap Kolozsvár, és környéke, 1 nap Debrecen és környéke, és utána haza.

Előzmény: gesszti (888)
Törölt nick Creative Commons License 2013.10.24 0 0 889

A hágó "tövénél" (déli oldal) találunk szállást? Arra még csak átutazóban voltam kocsival.

Visszafelé én Debrecenig mennék veletek, ott anyámnál én meg tudok aludni, és akkor 1-2 napot ott is töltenék.

Részemről teljesen OK. A gépem kb. egy 125-ös ETZ menettulajdonságaival bír, sík úton 85-90-nel tudok tartósan menni.

Előzmény: gesszti (888)
gesszti Creative Commons License 2013.10.24 0 0 888

1 nap  Szeged és Arad közt valameddig. 1 nap Déva városán keresztül a hágó déli oldaláig. 1 nap a hágó, és elmenni Torockóig. 1 nap Kolozsvár, és környéke, 1 nap Debrecen és környéke, és utána haza.

Így jó is lenne szerintem a táv (~270 km) a 3. napra. A hágó úgyis megfogja ezeket az öreg "erőgépeket". :-)

Előzmény: Törölt nick (886)
Törölt nick Creative Commons License 2013.10.24 0 0 887

Ja, én Kalocsáról indulnék, így Szeged felé bárhol találkozhatunk.

Előzmény: Törölt nick (886)
Törölt nick Creative Commons License 2013.10.24 0 0 886

Ha lehet kicsit hosszabbra venni a túrát visszafelé, akkor lenne még pár ötletem. (Autóval kettesben az asszonnyal ével óta járjuk Erdélyt, így valamennyi tapasztalat azért már összegyűlt.) Torockón tudok például nagyon olcsó, de jó szállást magánpanzióban, 2 ágyas szobákban, viszont vagy 2 héttel előre foglalni kell, mert szinte mindig teltház van náluk. Kaja is megoldható itt, viszont az már nem kirívóan olcsón.

Innem elmehetnénk akár Gyergyószentmiklós környékére is (Gyilkos-tó, Békás-szoros, stb.). Így viszont már egy hetet kellene a túráára szánni, de szerintem bőven megérné. (Csomafalván is tudok jó szállást, teljes ellátással)

Mondjuk nekem a sátrazás sem lenne ellenemre, persze kizárólag rendes kempingben.

Előzmény: gesszti (885)
gesszti Creative Commons License 2013.10.24 0 0 885

Persze, lehet társulni. Tempó 70-90 közt. Szállást mindenhol előre lefoglaljuk. Faházban, panzióban, vagy hasonló helyen. Sátrazást kihagynám. Egy nap 300, max 400 km-t megyünk. Első nap talán kicsit többet. 100-150 km-ként 1-1 óra pihenővel, látnivalótól, zsibbadóseggtől, függően. Cél a Transzfogaras. (ebből adódóan függ az időpont a hágó megnyitásától) Lehet keresgélni a megnézendő célpontokat addig is. Akinek van szállásötlete, ismerőse, ajánlott helye arrafelé, az szóljon.

Előzmény: Törölt nick (884)
Törölt nick Creative Commons License 2013.10.24 0 0 884

Erdélyi útra társulhatok egy 125-ös kis mocival? Nekem is tervbe van véve jövőre, de egyelőre még egyedül. Szívesen mennék másokkal együtt...   ....na nem ezres túragépekkel, persze.

Előzmény: gesszti (883)
gesszti Creative Commons License 2013.10.24 0 0 883

Gyula mondta, hogy célba vettétek Erdélyt. A 3 nap oda kevés! Csak a hágó környéke kitölt egy bő napot. Ha meg elmegyek erdélyig, akkor én megmászom azt a hegyet.

1 nap  Szeged és Arad közt valameddig. 1 nap Déva városán keresztül a hágó déli oldaláig. 1 nap a hágó. 1 nap Kolozsvár, és környéke, 1 nap Debrecen és környéke, és utána haza. Én így tervezem. Kb. július elején. Még így, 5 napra is húzós, és sok motorozás jut egy-egy napra.

Előzmény: Lacy és Ricsi (880)
star61 Creative Commons License 2013.10.24 0 0 882

Lesz bizony! Pl. szombat, vasárnap! A fád felvágva, a kertem is felásódott, mi tarthat még vissza minket egy jó kis zalai túrától?? :-)))

Előzmény: gesszti (881)
gesszti Creative Commons License 2013.10.23 0 0 881

Motorozni ma nem tudtunk együtt, de a fa legalább bekerült a helyére. :-)

Lesz még szerintem idén alkalom motorozni. (két hófúvás közt, vagy ilyesmi ;-)

Előzmény: 5isko (879)
Lacy és Ricsi Creative Commons License 2013.10.23 0 0 880

Remek motoros túrán vettüők részt :)

Nagyszerű társaság, az időnként erős szelet leszámítva jó motoros idő, szép tájak és hibamentes motorozás...

A terveknek megfelelően 9:30-kor 7 motorral indultunk Bakról Lentibe ahol még 3 motorral bővült a csapat.

Először a lendvadedesí tónál nézegettünk

Magyarföldön jártunk végig, de azért elmentünk Magyarföldre is :) ahol megnéztük a fatemplomot és a Tündérligetet. 

Innen Bajánsenyén át Pityerszerre motoroztunk ahol elfogyasztuttuk egymás ebédjét :)

"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek"

Már láttuk a fényt az alagút végén. (Nagyrákos, Zsuzsa alagút)

Az utolsó nagy megálló a Csesztergélő

Ez számomra a nap egyik fénypontja volt! :))

A velünk levő motorguruk a P12-ből P20-ast varázsoltak! ;)

Utoljára együtt a csapat a nap folyamán! Életes Jani félig,Gabi és Anya pedig egészen hiányzik a képről sajna

Az őszi erdőben motorozni fantasztikus volt!

Mi 160 km-t gurultunk.

Nagyon jó volt ilyen hölgykoszorúval motorozni, mert nemcsak esztétikai élmény,hanem amig mi "komoly" témákról beszéltünk, addig ők is jó el tudták tölteni az idejüket. :)

A túrán 11 motor és 16 motoros vett részt.

Alig várjuk a folytatást!

Előzmény: gesszti (878)
5isko Creative Commons License 2013.10.23 0 0 879

Üdv mindenkinek!

Mi is hazaértünk és már szusszantunk is kicsit. A mai napról annyit, hogy nagyon jó kis társaság verődött össze, szuperül éreztük magunkat! Volt minden, aminek kellett lennie: motorozás, beszélgetés, nézelődés templomban-tóparton-parkban-stb., még egy kis szerelés is. Szép helyeken jártunk és az idő is kiváló volt. Sajnos képekkel most még nem tudok szolgálni, mert valamiért nem tudjuk rátenni őket a számítógépre. :/ Holnap este megpróbáljuk újra, addig is kis türelmet...

És remélem, ezentúl évi 1-2 alkalomnál többször is tudunk együtt gurulni a csipet-csapattal! :)

Csak azt sajnálom, hogy pl. Gesszti, Zsolti és Andris nem tudtak ma eljönni. :(

gesszti Creative Commons License 2013.10.23 0 0 878

No, mi van? hazaért már a csapat? Fénykép, élménybeszámoló, valami?

Star, sikerült felásni a kertet? ;-) Egész nap azon a hsz-en röhögtem magamban.

star61 Creative Commons License 2013.10.22 0 0 877

Az tetszett benne, hogy tud 6V-ot is . Mára már nincs szükségem erre a funkcióra, minden régi motoromba Yog gyújtást faragtam. ( a Cz-t Palika csinálta.. )

Előzmény: star61 (876)
star61 Creative Commons License 2013.10.22 0 0 876

Akkor lehet, hogy csak egyszerűen türelmetlen voltam, mert az enyém is folyton kikapcsolt és azt gondoltam, hogy nem tudja tölteni. Úgy oldottam meg, hogy egy hagyományos töltővel nyomattam kb 10 percet, utána pedig már elfogadta a digitális is. Ilyenem van:

Előzmény: gesszti (874)
star61 Creative Commons License 2013.10.22 0 0 875

Lentiben találkozunk!!

Előzmény: Lacy és Ricsi (871)
gesszti Creative Commons License 2013.10.22 0 0 874

Tavaly karácsonykor "ráértem" és játszottam egy kicsit ezzel a töltővel, és akksikkal. Lemerítettem az akksit úgy, hogy rákötöttem egy 45W-os izzót, és amíg világít. Utána pár óra pihi. Ekkor üres kapcsok közt 10-11V közt volt a fesz, de akár csak egy 5W-os izzót is rákötve lement 5 V alá, és nem világított az izzó. Rátettem ezt a töltőt. Először azt csinálta vele, hogy pár másodperceket töltötte, és szünet. Megint pár másodperc, és szünet. Amikor a szünetben se ment le 10,5V alá a fesz, akkor kezdte csak el tölteni rendesen.

Előzmény: star61 (872)
Andrá$ Creative Commons License 2013.10.22 0 0 873

sajna nemtudok menni famunka lesz holnap

Előzmény: Lacy és Ricsi (871)
star61 Creative Commons License 2013.10.22 0 0 872

Nekem is van egy ilyesmi, utántöltésre nagyon jó, de ha le van merülve 9v alá, akkor meg sem próbálja tölteni. Mondjuk nem is nagyon érdemes, mert akkor az akkunak már úgyis annyi.

Előzmény: gesszti (862)
Lacy és Ricsi Creative Commons License 2013.10.22 0 0 871

Holnap ŐRSÉG TÚRA!!

9:30 Bak Válicka-vendéglőnél,utána

10:00 Lenti Mol kút,aztán irány Pityerszer!

Út közben jó út,szép táj,építészeti emlékek,jó haverok :) Akinek van kedve,csatlakozzon!

Eddig 8 motor biztos résztvevő

GYERTEK MOTOROZNI!!!

star61 Creative Commons License 2013.10.22 0 0 870

Így egyszerűbb volt. :-))) Köszi!

Előzmény: Törölt nick (861)
Törölt nick Creative Commons License 2013.10.22 0 0 869

Köszi szépen az infókat, azt hiszem, benevezek rá! (Kocsi akksija nagyon öreg, de télen havi egy-két töltéssel még rendben volt, nyáron meg no problem...)

Előzmény: gesszti (867)
gesszti Creative Commons License 2013.10.22 0 0 868

Én sajnos kimaradok a mókából holnap. Betévedt az udvarba egy kis tüzifa, muszáj eldarabolnom, és elpakolnom. Talán délután tudok gurulni egy kisebb karikát a környéken. Jó utat és szórakozást nektek!

Előzmény: 5isko (864)
gesszti Creative Commons License 2013.10.22 0 0 867

Egy hibáját tapasztaltam, ami az, hogy áramszünet után nem folytatja a töltést automatikusan, hanem alapra áll, és újra kell indítani.

Előzmény: Törölt nick (863)
gesszti Creative Commons License 2013.10.22 0 0 866

Amúgy a csipeszek lecsavarozhatók róla. A vezetékek végén egy-egy alátét saru van, tehát akár fixre is becsavarozható a töltő az akksi mellé. Télen egy szabadban, de konnektorközelben parkoló autónál ez jól jöhet. Főleg, ha öregebb az akksi. 

gesszti Creative Commons License 2013.10.22 0 0 865

Mivel töltés közben többször méri az akksi kondícióját, én azt gondolom, hogy egy élő elektronikával össze lehet zavarni. Arról nem is beszélve, hogy a legtöbb jármű kikapcsolja a szivargyújtót, ha lezárod. (legalábbis ami nekem van, mindegyik) Így ikább azt mondanám, hogy közvetlenül az akksira (persze biztosítékkal ellátva) köss egy aljzatot. Egy yamahán pl. sima 5-ös jack aljzat volt kivezetve, és abba dugta a töltőt. Töltés közben semmilyen fogyasztó ne legyen aktív.

Egyébként rajta lehet hagyni tartósan az akksin. Azt csinálja, hogy felnyomja 14,4 V-ig, aztán lekapcsol. Egész addig passzív marad, amíg a fesz le nem csökken 12,4 környékére. Ekkor megint felnyomja 14,4-ig. Egy jó akksinál ez akár 2-3 napos ciklus is lehet.

5isko Creative Commons License 2013.10.22 0 0 864

Szerintünk a rövidített útvonal úgy már okés. Nem tudom, hogy jönnek-e emberek pl. Keszthely v. Kanizsa környékéről, de az Őrség-túra meg akkor lehet, hogy nekik lesz túlzás. De igazából nekem mindegy, csak menjünk, úgyse leszünk annyian, hogy ne tudnánk barátilag megegyezni! :P

Előzmény: Lacy és Ricsi (858)
Törölt nick Creative Commons License 2013.10.22 0 0 863

Tanácsot kérnék (azt írod, a Lidliset ismered)!

Szerinted azt meg lehet / szabad csinálni ezekkel a töltőkkel, hogy nem kötöm le, veszem ki az akksit, hanem a töltő csipeszeinek helyére forrasztok egy szivargyújtó-dugót, és simán belenyomom a kocsiban / motoron lévő szivargyújtó aljzatba? Mivel gondolom, hogy csekély a töltőáram (az aldisnál írja konkrétan a max. 3,8A-t), így a feszültség sem emelkedhet meg elvileg az elektronikák számára veszélyes mértékben....   Jól gondolom? Így nagyon "úri" módon lehetne a járgányok akksijait töltögetni szükség esetén. Csak kihúzom a stekkert, és már indulok is! :)

Előzmény: gesszti (862)
gesszti Creative Commons License 2013.10.22 0 0 862

A lidliset próbáltam már. Bevált. A másikat nem ismerem, de az meg 2000-el olcsób.. Szóval nem tudom. Valamelyikből biztos veszek egyet.

(Laciékat is rá kell beszélni egyre, és akkor nem kell méregetni folyton az akksikat, csak ráakasztják ezt egy-egy napra...)

Előzmény: star61 (860)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!