Keresés

Részletes keresés

Bindiii Creative Commons License 2014.05.28 0 0 117

Szerintem a legjobb egy euróövezeti országban Eurós számlát nyitni. A magyar bankok horror áron kezelik a devizaszámlákat.

Előzmény: gaborka06 (116)
gaborka06 Creative Commons License 2014.05.27 0 0 116

Egyedül a Raiffeisennél ingyenes a számlavezetés devizaszámlához…de érdemes más kondíciókat is összehasonlítani.

W_B Creative Commons License 2014.03.01 0 0 115

Szívesen. Pontosan.

Ha kp-ben van a pénzed, akkor érdemes kp-ben tartani, úgyis csak minimálisat kamatozik.

Avagy; nyithatsz devizaszámlát a környező országokban is (persze ne Ukrajnára gondolj :), pl. Pozsonyt kényelmesen megjárod vonattal is egy nap, oda, vissza. (Nem is kell Pozsonyig elmenni.)

Előzmény: Peter Altenberg (114)
Peter Altenberg Creative Commons License 2014.02.28 0 0 114

Köszönöm logikus válaszod. Tehát csak a devizaszámlák zárolása lehet nagy baj.

Előzmény: W_B (113)
W_B Creative Commons License 2014.02.28 0 0 113

3000 EUR az pont 3000 EUR-ral több, mint amennyi vésztartaléka a legtöbb embernek van.

Ha az államcsőd felé vezető úton nem zárolják a devizaszámlákat, akkor remélhetően átsegít a nehéz szakaszon.

Előzmény: Peter Altenberg (112)
Peter Altenberg Creative Commons License 2014.02.28 0 0 112

Elhalt a topik?

Élénkítő elméleti (?) kérdésem profi szakértőknek:

Abban az esetleges (bár nem megengedett) esetben, ha az ország 2016-ban államcsődbe jut, tartalékom most 3000 euró a számlán, plusz ezenkívül csak kis kereset (napi szükségletre forintszámla), semmi több semmiben ---  = katasztrófa?

Üdv a derűlátóbbaknak.

Törölt nick Creative Commons License 2013.10.24 0 0 111

Ugyintezotol inkabb ne. Egyreszt ok se tudjak, masreszt kesobb nem lehet a bank ele tolni hogy "nesze itt van leirva".

Előzmény: Bindiii (109)
X7Z4 Creative Commons License 2013.10.24 0 0 110

Az OTP-nél anno megszüntettem egy Junior számlát, még 4 éve, aztán felszámítottak közel 200Ft-ot, anélkül nem engedték a számla megszüntetését, hisz jogtalanul számolták fel az összeget, ilyenkor hosszabb eljárás van, végül egy jogtalan készpénzfelvételi díj felszámítását írták jóvá.

Előzmény: W_B (107)
Bindiii Creative Commons License 2013.10.24 0 0 109

Az ASZF-ben meg a kondíciós listában biztos el van dugva valahol, de a legjobb minimum két ügyintézőt megkérdezni. Szerintem mindenképp kell valamennyit tejelni, mikor a számlát megszünteted és a pénzt kiveszed.

Előzmény: Törölt nick (108)
Törölt nick Creative Commons License 2013.10.22 0 0 108

Jo otlet, bar ketlem h ne gondolnanak erre.

Előzmény: W_B (107)
W_B Creative Commons License 2013.10.22 0 0 107

Mi a helyzet a számla megszüntetésével ?

Régen működött az (az otp-nél biztosan), hogy a számla megszüntetésekor a bank el kell hogy számoljon veled, és külön költségek nélkül juthattál a pénzedhez.

Nem tudom működik-e ez most ?

Előzmény: Bindiii (106)
Bindiii Creative Commons License 2013.10.21 0 0 106

Ne haragudj, de itthon nem tudod ezeket olcsón megúszni. Vagy egy ilyen ATM-nél veszed fel, vagy átutalod/átváltod forintra. Ha hazai számlával teszed, mindenképp tejelsz. Számolj 1-2%-kal.

Előzmény: W_B (105)
W_B Creative Commons License 2013.10.21 0 0 105

"Van otthon pár EUR töltésű OTP automata, meg Lisztferihegyen van egy K&H EUR töltésű automata."

Az mennyiben olcsóbb, mint ha a bankban felveszi ?

Ez volt ugye a kérdés: "ha megszüntetné a számlát, azzal meg lehet úszni a kp felvételi díjat, illetve a tranzakciós illetéket ?"

Előzmény: Bindiii (104)
Bindiii Creative Commons License 2013.10.21 0 0 104

Van otthon pár EUR töltésű OTP automata, meg Lisztferihegyen van egy K&H EUR töltésű automata.

Előzmény: W_B (103)
W_B Creative Commons License 2013.10.21 0 0 103

Köszönöm !

De ha lehet, EUR-ban szeretné felvenni.

Erre van valami tipp ?

Előzmény: Bindiii (102)
Bindiii Creative Commons License 2013.10.20 0 0 102

Legolcsóbb ha a barátod átváltja elektronikusan forintra pl a TransferWise-zal aznapi középárfolyam. Itt egy link hogy az első utalása ingyenes legyen: http://transferwise.com/u/ba5f Egyébként a cég kezd nagyon feljönni, ha ráguglizol, már napi több 1 millió eurónak megfelelő valutát váltanak.

Előzmény: W_B (100)
Bindiii Creative Commons License 2013.10.20 0 0 101

Simán kaptam, munkavállalási szerződést meg hasonlót nem kértek. Mondjuk van német címem, és itt dolgozom. Hát lehet hogy a nagyobb városokban megy angolul is a számlanyítás, én németül beszélek a bankban. Kapsz egy papírt 100 TAN-nal, ha az elfogyott küldenek újat. Van még a DKB Bank amít nagyon dicsérnek. A legtöbb dolog ingyen van, ameddig EUR alapú tranzakciókról beszélünk. A kondíciós listák fent vannak a neten, rövidebb és kevesebb féle díj van mint az otthoni Unikrenyában. :)

Előzmény: Törölt nick (99)
W_B Creative Commons License 2013.10.20 0 0 100

Szervusztok!

Egy baátromnak van egy kis EUR-ja devizaszámlán az MKB Banknál, de olyan minimális kamatot adnak rá, hogy nem érdemes lekötnie; viszont így hónapról hónapra fogy (vonnak belőle kb. 2 EUR folyószámlavezetési díjat), meg fél a 10% vagyonadótól;

ha megszüntetné a számlát, azzal meg lehet úszni a kp felvételi díjat, illetve a tranzakciós illetéket ?

Köszi a választ.

Törölt nick Creative Commons License 2013.10.20 0 0 99

Kimaradt: a német számlát hogy vallod be itthon? Uniceredites penzfelvét: ismerem az üzleti modellt, saját automatából ingyen, cserébe idegen automatából horror drágán. Inkább olyan megoldást keresek, ahol mindenhol fix alacsony összegért vehetek fel készpénzt (utazás, rugalmasság).

Előzmény: Törölt nick (98)
Törölt nick Creative Commons License 2013.10.20 0 0 98

Ez a HypoVereinsbank osztrák, vagy német? Utóbbi. És a németek simán nyitnak neked egy számlát? Őket kevésbé találtam nyitottnak az osztrákoknál. Emberi nyelv alatt remelem az angolt érted. Netbankhoz kell német sim, vagy adnak tokent? Költségek? Alternatívák? Köszönöm.

Előzmény: Bindiii (95)
Alma Tomi Creative Commons License 2013.10.15 0 0 97

deviza számláról Kőp felvétel 14,4 euró?

Előzmény: X7Z4 (96)
X7Z4 Creative Commons License 2013.10.12 0 0 96

A Gránit Banknál van a legjobb devizaszámla, érdemes szétnézni a honlapjukon: www.granitbank.hu

Előzmény: kapasz (87)
Bindiii Creative Commons License 2013.10.09 0 0 95

Hát itthon nem nagyon találsz ezeknek a feltételeknek megfelelő számlát a bankokat terhelő adópolitika miatt. Szerintem nézz körül Ausztriában és Németországban és nyiss egy olyan banknál számlát aminek itthon is van fiókja. Nekem a HypoVereinsbanknál van kint számlám, ami az Unikrenya csoporthoz tartozik és itthon mindenféle díj nélkül tudok felvenni pénzt. Eurozónán belül a vásárlás euróban ingyenes, egyébként valamilyen díj terhel.

Az euró olcsó forintosításához meg előbb írtam egy bejegyzést, azzal olcsón meg tudod úszni. Egyébként felháborító amit a bankok a pénzváltás gyanánt művelnek.

Előzmény: Alma Tomi (94)
Alma Tomi Creative Commons License 2013.10.09 0 0 94

Sziasztok!

Nekem is mostlenne aktuális egy deviza számla nyitás, de olyan szinten összezavarodtam ez ügyben, hogy teljes a tanácstalanság. Nagy bukó akárhogyan is akarom az eurómat forintosítani. 

Nem annyira pörög ez a topic, ahogy látom, de ha van valakinek ötlete, hol nyissak számlát, az kérem ossza meg velem.

Fontos lenne az ingyen vásárlás külföldön,és minél kevesebb levonással hozzájutni a pénzemhez, legyen az akár euróban kivett, vagy forintban kivett módon. Bankkártya elengedhetetlen, találkoztam néhány olyan bankkal, aki még bankkártyát sem tud biztosítani deviza számlához... ez kész.

Bindiii Creative Commons License 2013.10.08 0 0 93

Nem érdemes bankon keresztül devizát váltani. Túl drága (2-3% marzs), vannak erre specializált szolgáltatások pl TransferWise vagy CurrencyFair. Az előbbi valamivel olcsóbb és csak 0,5% jutalékot szedlek le és középárfolyamon váltanak. Ezzel a linkkel az első utalásod ingyenes: http://transferwise.com/u/ba5f

Előzmény: Pharaoh85 (92)
Pharaoh85 Creative Commons License 2013.09.06 0 0 92

Hi!

Ha  forint számláról utalok deviza számlámra, akkor a deviza eladási árfolyamon váltja a bank? És ha forintotban fizetek be a bankfiókban esetleg, akkor is a devizár vagy akkor a valuta árfolyamot nézik?

gurabli Creative Commons License 2013.09.05 0 0 91

Friss infóval ki tudna szolgálni, hogy most hol lehet a legolcsóbb számlavezetési díj mellett eurót elheyezni, ahol esetleg még egy kis kamat is lenne, ami fedezné a banki költségeket. Az lenne a jó, ha olyan létezne, ahol ha fel akarja venni egy összegben, akkor nem bukik rajta. Vagyis, annyit lehessen felvenni, amennyit berakott (persze tudom, hogy a hat ezrelék már itt is érvényes).

A családban el lett adva egy ház, EU-n kívül lakik a családtag, és ennek a pénznek egy részét szeretné nálunk elhelyezni egy banknál. Én nem merem az én devizaszámlámra, mert félek, hogy a NAV kiszúrná, hogy honnan van ez a pénz, és ugyan tudom bizonyítani, hogy nagyszülőtől kaptam, de nem mennék ebbe bele, mivel EU-n kívülről jön a pénz.

Törölt nick Creative Commons License 2013.08.27 0 0 90

Azt ugye tudod hogy amiket februarban osszeirt az elvars 80%-ban mar tuti h nem aktualisak?

Előzmény: lizy72 (89)
lizy72 Creative Commons License 2013.08.26 0 0 89

Szia!

Szuper az összeállítás!

Azt megtudod esetleg mondani, hogy az OTP-nél a külföldön történő kártyás vásárlás mennyibe kerül:

Előzmény: NorbiKa89 (82)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.11 0 0 88

Köszi, megnézem a kondíciókat ezeknél is.

Előzmény: kapasz (87)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!