Attol tartok, nekem nem lessz ilyen gépem. Nem azért mintha nem tetszene. Nagyon is tetszik. De ennek a tudása olyan, hogy az én pénztárcám nem bírja el. Olyan nagyszerű dolgokat írnak róla, hogy csak tátom a szám.
Nagyon jól néz ki, kíváncsi leszek mennyivel tudják olcsóbban adni mint a méregdrága stealth bombert adják az ausztrálok. Ha nem tévedek egy lelkes, a garázsában magának bringákat bütykölő és hegesztő úr jutott el idág alig pár év alatt. Már eddig is gyártottak és árultak egyedi vázakat és az egyik legerősebb motort is ők forgalmazzák (Cromotor).
Különös tekintettel "mary bx" barátom figyelmébe az alábbi sorokat, mivel ugyanilyen 48V/800W-s motorja van!
Most találkoztam egy olyan gyári hibával, amelyre csak véletlenül jöttem rá!
Az agymotor felől olyan ropogó hangot lehetett hallani, mint amikor csapágy-töréses egy tengely! Az érdekessége az volt a dolognak, hogy a kerék forgatása közben mindig máshonnan jött a koppanó hang!
A motor állórészére túl nagy hézaggal illesztették fel a tekercseket és hall-elemeket tartó gyűrűt, hiába van egy illesztő retesz a kapcsolódó elemek között, az csak az elfordulás ellen tartotta a koszorút, attól még billegni, ezáltal kopogó hangot hallatni tudott!
Egy tekercselő ismarősöm javaslatára műgyanta kerül az illesztési hézagba, s újra jó a gép!
Nem pusztan sporolas csak ... Egyreszt hova, hogyan szereljem fel a biztonsagi gyermekulest? Masreszt eddig nem foglalkoztam vele, de ugy nezem hogy ezek az ulesek bizonyos merethez vannak kotve. Egy magas novesu mondjuk 7-8 eves gyereket nem tudsz beultetni. Amugy meg elvileg 10 eves korig lehetne szallitani.
Ha rosszul tudom a biztonsagi gyerekules meretezeseket akkor javitsatok.
Anno sokat morfodiroztam mit tegyek.
1 kismotor ehhez jogsi is megvan ugye B kat viszonylag olcso a hasznalt, hiszen az elektromos kerekpar toredekeert beszerezheto, de itt nem lehet szallitani, tehat kiesik.
2 nagymotor ehhez nem keves penz a vizsga es maga a motor is igen sok penz - megjegyzem elozo okfejtesed alapjan, ezzel is el lehet borulni ergo ide is kotelezove lehetne tenni a biztonsagi ulest???
3 Elektromos kerekpar es ez lett a befuto es le van utolag burkolva az oldala, nem tudja a kullok koze dugni a labat, a gyarulag rajta levol oldalso vas eleg massziv labtartonak mondhato, nem tud lecsuszni a laba rola. Persze nem 3 eves koraban ultettem fel a gyereket, hanem akkor mikor mar megbizhatoan tudott kapaszkodni.
Most kb ugy tunik hogy fujhatom az elektromos kerekpart, amiert vettem arra nem tudom ezek utan hasznalni?
Persze tudom nem teged kell meggyoznom, csak probalom kibeszelni magambol mi a problemam. Ha lenne egy magassag es/vagy eletkor hatar ami felett nem ragaszkodik a hevederhez, akkor rendben is lennenk, de igy a jelenlegi szovegezes szerint, ha jol ertelmezem a 10 eves gyereket is vhogy bele kellene tuszkolni ezekbe.
Ami nics benne es en siman beleirnam, az a sisak. No azt siman kotelezove tennem gyerekek eseteben.
Ahhoz már túl koros a gyerekm (már elmúlt 41). Egyébként én egyrtértek ezzel a szigorúbb gyereküléssel. Tavaly nyáron kutyaséta közbe jött velünk szenbe egy hölgy bringával. Magastámlás gyerekülés, gyarek bekötve szabályosan. Már jól elhaladtak mellettünk amikor hallom a zuhanás hangját. Szegény nő esett egy hatalmasat a bringával az ülésbe ülő 3-4 éves forma kissrác még meg sem ijett. Ha nincs stabilan bekötve, a járdaszegély melletti kőrakás igen csunya munkát végzett volna a fején. Ettől kezdve kezdtem értékelni azt a komolyabb gyerekülést. A nő egyébként 3 hétig volt táppézen zúzódásokkal. De volt gyerekkori szomszédasszonyom ledarálta a gyereke sarkát annyira, hogy majdnem amputálni kellett az őtéves bal lábfejét a ronsolás miatt. Szoval lehet dönteni a biztonság vagy a spórolás mellett.
Koszonom szepen a hivatkozast. Igen errol lenne szo.
Azt nem tudom mikortol fogjak bevezetni, ez jelenleg tervezet, de nekem nagyon nem jo megoldas. Nem tudom masoknak ez nem okoz problemat? Ti nem hasznaljatok gyerek szallitasra is a kerekpart?
Az MTI jelentése szerint új előírások vonatkozhatnak a kerékpáros közlekedésre a kormány rendelettervezete szerint: a biciklista is viselhetné az első és a hátsó lámpát, továbbá megengednék a villogó lámpa használatát is.
A kormány honlapján megjelent tervezet legtöbb új szabálya a kerékpárok világítását módosítja. Jelenleg csak a hátsó világításnak kell olyannak lennie, hogy azt tiszta időben 150 méteres távolságból látni lehessen. Az új előírás ezt kötelezővé teszi az első lámpára is.
Az első- és a hátsó lámpa “elhelyezhető” a hajtó személyen is. Ez, illetve a rögzített lámpa villogó üzemmódú is lehet. A villogás frekvenciája – a percenkénti felvillanások száma – 120 és 200 közé kell, hogy essen. Ha utánfutót vontat a kerékpár, akkor csak az egyik lámpája villoghat, míg “normál” esetben az első és a hátsó lámpánál is megengedett a villogó üzemmód.
A tervezet megkülönbözteti a dinamós és az elemes – önálló energiaforrású – lámpákat. A dinamós változatnál együtt kell be- és kikapcsolhatónak lenni az első és a hátsó lámpának. A láthatóság eszközei a küllőprizmák is. Ezek helyett alkalmazható lesz fehér fényvisszaverő körgyűrű is a gumiabroncsokon.
A gyerekülést a két kerék-tengely közé, a hosszanti középvonalban kell elhelyezni. A vezető háta mögött – a csomagtartóhoz rögzítve, vagy annak a helyén – külön feltételekkel helyezhető el a gyerekülés. Ezek a feltételek: a gyereket az ülésben tartó heveder tegye lehetetlenné azt, hogy abból a gyerek ki tudjon bújni, illetve az ülés lábtartója akadályozza meg azt, hogy a gyerek lába a kerékhez érhessen. A gyerekülés, illetve annak tartozékai nem lehetnek összefüggésben a kormányzott kerékkel, illetve az azzal együtt forduló szerkezettel.
A kerékpár fogalma nem tesz különbséget elektromos és nem elektromos kerékpárok közt.
Amit írsz az a motorokra vonatkozik, de te kerékpárral közlekedsz amire a KRESZ 54.§-a vonatkozik annak is az 5. bekezdése
(5)347 A kétkerekű kerékpáron 16. életévét betöltött személy szállíthat 10 évnél nem idősebb, a kerékpárt nem hajtó utast a kerékpár pótülésén. Kettőnél több kerekű kerékpáron 17. életévét betöltött személy szállíthat a kerékpárt nem hajtó utast.
Hatályos: 2010. I. 1-től.
Ennyi és nem több. Gyerekülés még nincs benne. Mikortól tervezik ezt a gyerekülésbe kötött dzállítást bevezetni?
A kerékpár fogalmánál is csak annyivan, hogy erre alkalmas ülésen szállítható utas
r/1.396Kerékpár: olyan, legalább kétkerekű jármű, amelyet emberi erő hajt, és ezt legfeljebb 300 W teljesítményű motor segíti. A kerékpáron a kerékpárt nem hajtó személy is szállítható erre alkalmas ülésen. A kerékpáron utánfutó vontatására alkalmas berendezés helyezhető el.
(3) Motorkerékpár pótülésén csak egy, a saját biztonságára ügyelni képes személyt szabad szállítani, akinek a lába a lábtartót eléri.
Ez alapjan motoron sokkal kevesebb feltetellel szallithato szemely mint elektromos kerekparon? Pedig a sebessegben nem keves elteres van
Az a bajom, hogy hoznak egy kerekparra elfogadhatonak mondott szabalyt mert ugye kerekparon nem jellemzo az utasnak gyarilag ules, csak a csomagtarto - tehat ertheto a kotelezo gyermekules... Node akkor tegyenek kivetelt azon elektromos kerekparokkal ahol gyarilag ez megoldott.
Úgy néz ki, hogy megúsztam. Max két métert repültem, viszont sikerült a keresztben álló kormányomon landolni az alsó !bordámmal!. A biztonság kedvéért elmentem dokihoz, megröntgeneztek és ultrahangon is voltam és minden negatív.
A bringám csodával határos módon működik! Hihetetlen, hogy mi mindent kibírt ez a tákolmány. Persze nem úszta meg sértetlenül, deformálódott a pedál, az első kerék, az akkuk tartója és a kormány. Egyenlőre úgy tűnik, hogy csak az utóbbit kell javítani (cserélni).
Reg jartam ebben a topicban, de mivel mashol nem igazan tudtak mit mondani a kerdesemre, gondoltam megporbalom itt. A problemam a kovetkezo: Tobb mint 2 eve van nekem egy elektromos kerekparom ehhez nagyon hasonlo tipus. Eddig nagy megelegedessel hasznaltam es rendszeresen szallitottam is vele a gyereket. Kapott hatra egy kapaszkodot is es tokeletes volt. Az eddig ervenyben levo szabalyok nem is tiltottak, rendor sem szolt erte egyszer sem, pedig jopparszor talalkoztunk gyalogos jarorrel is. Viszont a most korvonalazodo valtozasok mar csak ugy engedik, hogy kulon biztonsagi ovvel ellatott gyermekulesben lehet csak szallitani, szoval akkor kiesik ezek utan az en mostani megoldasom? Nem igazan ertem miert ez a megkotes, hiszen motoron sincs ez eloirva es megis szallithato ott is ember.
Masik kerdes
Volt koztetek anno pecsi illetosegu emberke, nem tudom van-e meg? A nevet sajnos elfelejtettem.
Nem tudom, hogy sírjak-e vagy nevessek... Szocializált biciklis módjára 20km/h-val mentem a biciklis-úton és egy külföldi hü***gyerek apucitól kapott új golfjával úgy gondolta, hogy elég kicsi a viszkozitásom ahhoz hogy átsuhanjon rajtam.
Bezzeg amikor 60km/h-val megyek a kocsik között akkor mindig látnak, így meg harmadjára ütnek el, hogy semmibe veszik a biciklis-utat!!! Ha hozzászámolnám azokat az eseteket is amikor csak satufékkel tudtam elkerülni az ilyet akkor bőven háromjegyű lenne!
Lehet, hogy tényleg jobb lenne, ha úgy közlekednék mint egy motoros, legfeljebb az autósok idegesek lennének, hogy feltartom őket. Vagy felrakok egy 100W-os kamionkürtöt és a biciklis-úton nyomom folyton...