csavarhúzóval szoktak a vezetéknek lyukat csinálni és ott bevinni, onnan többnyire a padlón a szőnyeg alatt vagy a küszöb diszlécben viszik a csomagtartóba, ahol a lehajtható hátsó üléssor mellé tesznek egy foglalatot, hogy ha le kell hajtani az ülést, a csati ne az ülés háttámláján legyen mert zavaró. És azért kell oldható kötés (pl. 6.3mm jackdugó) hogy könnyen szét és összeszerelhető legyen.
Árnyékolt vastag vezetéket használj, simán vinnék 12 vagy 16-osat, hogy ne ejtsen feszültséget a távolság!
Abban tudnátok segíteni, hogy egy 2007-es Ceed-nél milyen fajta az antenna csatlakozó? Szebványos vagy valami speciális? Gyári fejegységet cserélném, és eddig úgy néztem, hogy kell egy beépítőkeret, egy kormánytávirányító interface. Csak azt nem tudom, hogy az antenna passzol-e vagy arra kell venni esetleg átalakítót.
Illetve, aki csinált már esetleg hasonlót. Kis aktív mélyhez kellene vinnem +12v-ot az akkutól. Merre érdemes menni a vezetékkel? Tűzfalon van valami gumidugó amin átférne a vezeték?
Érdeklődnék hogy az olajnyomás visszajelző lámpa még mindig világít-e indítás után az autódban. Nekem is ez a problémám. Szerintema szűrőházból visszacsorog az olaj, és ez nem tesz jót a motor élettartamának,mert 1-2 másodpercig olajozás nélkül működik a motor. Ha neked megoldódott kérlek válaszolj. Előre is köszönöm
A formula1-es autók is csak 19000-ig forognak. Annó a korlátozás nélküli formula1-esekből is alig lehetett olyat találni ami át tudta lépni a 20000-es fordulatot.
Van egy 48000 km-t futott KIA cedd gépkocsim, 2008 decemberi, kb 6 hónapja észleltem, hogy 21000 -as fordulatszámon, sebességfokozattól függetlenül, a kormány mögül a bal oldalról egy bizonyos "szelephang" szerű hang jön fel, nem hangos, de ahhoz eléggé, hogy zavarjon. A szervízben már kétszer jártam ezzel a jelenséggel, de nem tudják, mitől van ez a kelepelő hang. Ha valaki észlelt hasonlót, legyen szíves írjon, hátha ezzel segítem a szakemberek munkáját, a hiba forrásának megtalálásában. Még ha volna valakinek ez a hiba, mit csináltak vele?
Túl vagyok vele a 100.000-ik kilométeren nagyon jól megvagyunk a kutyacsonton kivül más baja nem volt!
Napokban hallotam egyes turbódizel motorok turbócsövében van egy kis szürő amit szervizek soha nem cserélnek, pedig nem ártana mert ezzel nagyon meglehetne növelni a turbó élettartalmát.
Kérdésem CRDI-ben van ilyen szürő? Ha igen van valamilyen tapasztalat ezzel kapcsolatban hány kilométer után érdemes cserélni?
Autóvásárlás előtt állok, és a 2012-es KIA Cee'd 1.4CVVT LX-et néztem ki. Ár / érték arányban teljesen megfelel, igazából a fogyasztásra lennék kíváncsi. Most egy Astra G-m van, városban 7l, vegyes 6.5l, országúton 6l alatt fogyaszt. Ehhez képest ez a típusú KIA hogy fogyaszt, van valakinek esetleg mért adata?
Bár nem vagyok KIA tulaj már, de ha megengeditek, egy hirdetés erejéig zavarnék csak. A kocsi eladása után megmaradt egy gyári lemez felni, ami pótkeréknek volt fenntartva, gumi nélkül 3e Ft-ért vihető, a felni nem volt még autón tudomásom szerint. Ha valaki ilyet keres szerintem nagyon megéri az árát, képet tudok küldeni emialben akinek kell.