Azért halk mert a teljes porzsákon keresztül tud szívni a bödönszerű kialakítás miatt. A rakéta alakúak meg csak egy 10 centis porzsákdarabon próbálják átszívni a levegőt egyre nagyobb wattokkal. A Karcher T10-es szériában ha jól emlékszem 1300 wattos motor van. Nem csoda ha halkabb mint a 2200 wattos Samuk. A szállodákban mindenhol Nilfisket, Karchert használnak ezért gondoltam nem lehet nagyon rossz. Viszont Nilfisk kereskedőt nem nagyon találtam itthon, így lett Karcher. Azóta a nem kellett ragasztgatni, alkatrészt cserélgetni. Ettől függetlenül a hiperekben kapható 20 ezres Karcher az már nem AZ a Karcher.
Ez a kínai nem kínai kérdés már kezd elavulttá válni hogy finoman fogalmazzak.
Nilfiskből ismerősnél egy dolgozik kíválóan, bár nem az a típus amit belinkeltél. A műanyagok erősek, a szívóereje komoly. Nincs viszont állítható szívóerősség, csak a csövén, bár nem is hiányzik.
A porzsák 8 literes és 250 ft körül van az eredeti porzsák. Ami viszont feltűnő, hogy mennyire halk és igazából nem is porszívó hangja van.:)
Szeretnék új porszívót venni és olyanokat probáltam felhajtani amik nem jönnek zavarba, ha némi lakáson kívüli koszt (pl sitt, finom faforgács stb) is fel kell vele felszippantani. Következőket néztem eddig kiváncsi vagyok kinek mi a véleménye róluk.
TMB Standard P
TMB Silentline P11
Kärcher WD széria
Einhell RT-VC széria
NilFisk Multi 20 és 30
Nos??? Esetleg ebbe az aárkategóriában ahol ezek mozognak valami más konkrét?
Azért vettem anno Mielét, mert előtte 1-2 évet bírtak csak ki a gépek, pedig akkor még nem voltak minden nap 4-5-ször bekapcsolva a porszívók, hogy irány melózni.
Majd most kiderül mit bír a Samsung 50 ezres modellje.
Nem tudom más gyártóknál hogyan van, de az elux termékeknél minden apró csavar, pöcök és egyéb biszbasz a webshopon megrendelhető amit igen hamar le is szállítanak. Most pl. egy mosógép ékszíj jött meg nekem hamarabb mint a szakszervízbe. Ettől függetlenül még lehet vacak az a porszívó csak el szerettem volna ezt mondani. Már nem használunk elux porszívót, de még alkatrésznek jó lehet a néhai csúcsmodell ami a padláson van :-)
ElectroluxErgoeasy ZTF7610 porszívót néztem ki, a véleményekben csupa jót írnak, 2 dolog kivételével, hogy viszonylag rövid a vezeték és kissé bonyolult a tartály ürítése. Azt hiszem, nekem ennyi beleférne, cserébe megfizethető. Ja, és adnak hozzá még egy szűrőt, tehát amíg az egyik szárad, a másikkal folytathatom. Mi a véleményetek? Merjem megvenni? Ismeri ezt valaki?
Túl könnyen megy bármelyik irányba, így kicsit gyorsabb arrébb húzástól úgy nekilódul váratlan oldal irányban, hogy lábbal kell megállítani, különben bárminek nekicsapódhat.
Hiába a brutál szívóerő, ha ez lentebbi fokozaton nem érezhető, és már jóformán középre kell tolni a szívóerősság szabályzót, hogy érezhetően szívjon.
És bár halk a gép, de a frekvencia nem jön be a gyerkőcöknek.
A levegőt felül fújja ki, de nem egyenesen, hanem hátrafele irányítva.
A piros az alap gép, a kék extrás (távirányítós markolatról), az ezüst meg már full extra ( UV lámpa a kefés fejben).
szerdán futárt küld a szervíz a porszívóért, ingyen és bérmentve... eddig ötös a kiszolgálás.
biztos amúgy, hogy a bekapcsológombbal van gond, a motornak jó hangja van... pedig azért hiába használom az átlagnál gyakrabban, nem volt annyiszor ki-bekapcsolva, mint 20 év alatt.. még 10 se.
találd ki, mennyit kérsz értük, aztán meglátom, egyáltalán mit mondanak a szervízben... enyém még garis, majd visszaküldöm.... csak meg kell hogy javítsák....
Rámküldted a rontást??? Bexart a porszívóóóóóm!!!!!:((((((((((((((((((
Kapcsolnám be, semmi... na gondoltam lehet xar a konnektor... másik konnektor... semmi:s Lehet zugig a porzsák, az a baja? Elég sok volt benne, kicseréltem... bekapcs.... semmi:(((
Ha nyomvatartom a gombot, akkor megy, hangján semmi különöset nem hallok, olyan, mint szokott lenni, nem hiszem, hogy a motornak lenne baja.... ha elengedem, megáll... hát úgy nem tudok porszívózni, hogy közben a gombot nyomom! :O :s :(((
Jól néz ki az a piros samsung, nekem csak a teljesítményével van bajom, amúgy teljesen jónak tűnik... mondjuk nem volt occsó az se, annyiért már kapsz mielét is... akarjuk még egyáltalán? :p :DDD
Nálunk a Panasonic mosógép is 2x döglött be 2 év alatt. Pedig milyne szép prospektusban tudták magukat dícsérni, hogy milyen megbízható mosógépeket gyártanak, milyen tesztelésnek vetik őket alá. Mondjuk az biztos, hogy a felfüggesztésre nem láttam tesztet.