Sziasztok. Lenne egy olyan problémám a D70-el, hogy a képek, amiket egyszerű expozícióval készítek lilásak lesznek. Ha sorozatlövő módba kapcsolom, ötödik-hatodik képre kitisztul. Beállításokat végig futottam. Más objektívval is próbáltam.
Egyáltalán érdemes vele foglalkoznom vele? Vagy már nem érdemes megjavítani?
lapozz vissza parat, hirdettek itt ket bontott dogot is.
nem tul nagy itt a porges, vateran is lattam bajonetthibasat a mult heten.
Nincs cucc egy 8 eve kijott gephez? Ez eleg gaz. (ha megkotlik, legalabb lesz indokom d90et venni
Na, végre egy kerek-perec válasz, nagyon szépen köszönöm!
Nem vagyok fotós, csak fórumon szedem magamra a tudnivalókat és ezekre a dolgokra még nem nagyon találtam ilyen konkrét választ! Sok táblázat fellelhető, de "csak áttekintő, tájékoztató jellegű adatokkal".
Ha jól értem, akkor mindegyik Nikon optikára igaz, hogy az AF-S a beépített motor, AF a vázról hajtott "csavarhúzó af", AI és AIS a manuális obi? Mert akkor innentől már könnyű őket megkülönböztetni!
Köszönöm szépen!
Még annyit kérdeznék, hogy D és G pontosabban mit takar? G-obin nincs rekeszgyűrű (amit mondjuk D70-en és gondolom ugyan így a többin is a legszűkebbre kell állítani, hogy a váz állítsa be az értéket), de ezen kívül mit takar a G? Mit jelent az (valahol táblázatban láttam), hogy távolságinfót ad át a váznak? Váz elvégzi az autofókusz beállítását a saját észékelője által, majd az obi pontos távolságértéket ad vissza neki, hogy ez alapján állítsa a váz a vaku-vezérlést?
A D-jelzés pedig "mélységinformáció" (egy-két olvasatban)? Ez konkrétan az, hogy tetszés szerint állítani lehet az életlenségi mezőt, hogy a téma előtti, vagy mögötti rész legyen inkább éles/homályos?
IF, ED, VR jelölésekkel már tiszta minden, csak ez a D és G még nagyon kusza nekem.
És még1x köszi a sok segítséget!
Bocs, ha hosszú voltam és javítsatok ki, ha félreértettem valamit!
Kérdésem lenne: D70-re milyen objektívek jók, amikben nincs fókuszmotor? Melyek azok az objektívek, amikhez szükség van a vázba épített fókuszmotorra?
Esetleg nincs valaki a környéken, akinek van egy ilyen objektívje? (Naponta ingázok Sárisáp és Tatabánya között)
Ami nekem van, azt úgy kaptam, hogy eleve halott. Szeretném kipróbálni a vázat, hogy rendesen fókuszál-e, mielőtt objektív vásárlásába kezdek (esetleg feleslegesen)...
6000ft-ért viheted a meghírdetett gépet. Azt , hogy melyik az autófokusz része, azt ne kérdezd.
Anyira nem értek hozzá, de ha volt benne, akkor jónak kell lennie elvileg. Én vázként vettem meg régen, soha nem fényképeztem vele, mert csak alkatrészek kelettek belőle, azok amiket írtam.
Ja, most látom, hogy előzőben írtad... Ha fizetésig ráér, akkor vevő vagyok a cuccodra. Ha addig elkel, akkor meg így jártam... Helyileg hol vagy? (én Sárisápon, de naponta járok Tatabányára) Hogyan szeretnéd bonyolítani? Átutaljam számládra? Üdv!
Hali! Fókusz-mechanika benne van még és ép? Mert most jutottam hozzá egy D70-es vázhoz, ami nem fókuszál. Motor teker, de az obi meg se mozdul. Mennyit kérnél a cuccért?
minden kézikönyv végén ott a hibaelhárítási útmutató, ami mindjárt a legelején említi az F-- üzenetet: teljesen normális, ha manuális obit teszel a gépre
Van egy Soligor 60-300 zoom-macro objektívem. Az aljára az van írva hogy N/AI-S. Ha ráteszem a D70-re F-- hibát ír. Mi lehet a baj? Nem használható vele? Vagy mit rontottam el?
Lehet egy kicsit félre érthető, az egész bontott váz mindennel együtt eladó, csak az hiányzik belőle amiket leírtam. A képet nem tudom, miért nem tette ki. Ha kell kép arról amit el szeretnék adni, szívesen küldök képeket.
Van egy szét bontott Nikon D70-es vázam. Amit kivettem belőle, az a shutter, és a CCD panel. Akinek javítóanyagra van szüksége, az egészet 6000Ft plusz postáért eladnám.
Nem rég kaptam egy Nikon D70-es fényképezőt! Előtte még sosem fotóztam ilyen komolyabb géppel! De nem rudom, hogy csináljak sorozatképet vele. Valaki tudna nekem ebben segíteni? Előre is köszönöm!!! :)
en probaltam 4 fele m42-t, nekem a mozgo celpontjaimra sajtreszelovel rejszolasra emlekeztetett a haznalatuk, statikus temara jo lehet, de vegtelen fokuszod nem lesz.
Van egy D70 gépem egy nikkor 35-80-as 1:4-5.6-os objektívem. Van hozzá M42-es átalakítóm. Tudnék venni olcsón egy M42-es 80-200-as 1:4.2-es objektívet. Ez a két objektív megfelelő lehet általános, hobbi célra? Vagy vegyek más objektíveket?