16.53-as Kiskun IC posta bhv-s kocsikból van kiadva. Ekkora kocsihiány van Szegeden? Beültetném azt aki ezt kitalálta hogy ezeken a kocsikban ülje végig a Bp-Szeged távot, mert ez agyrém...
"De azt nem értem, hogy ha - szerencsére - nem történt gázolás, mért kell leállítani a forgalmat?"
Mert az elkövető eltünt és a 2 állomás közötti újbóli feltünésére lehetett számítani,ahogy a rendőrök a szemeretelepi ex bakterház közelében meg is találták.
Ma reggel a 2549 zónázó bokorugróssá lett lefokozva az irsai hiányában. Értelme azonban nem volt, mivel már Monorierdőn alig tudtak felpaszírozódni az utasok, Monor után pedig már lemaradás volt.
Mert valószínű, hogy nem tett le róla a "kedves utas", hogy egy másik vonattal még ptóbálkozzon, így a rendőröknek kellett elkergetni/lefogni (nem kívánt rész törlendő), hogy ezt ne tudja megtenni. Szegény...
Utasok, második rész:
Szeptemberben visszatértem a napi utazgatásra Szolnok - Kispest között. Kőbánya-Kispest állomásra nyugodtan ki lehetne tenni az SBB feliratot.
6108 ma is majdnem gázolt, legalábbis a késésekből kiindulva.
2013. szeptember 14. | Hír
Hosszabb menetidővel közlekednek a vonatok a ceglédi és a szegedi vonalon
A Budapest-Cegléd-Szolnok-Debrecen és a Budapest-Cegléd-Szeged vasútvonalak közös szakaszán, Pestszentlőrincnél egy ismeretlen személy lépett egy vonat elé. A vonat időben megállt, nem gázolta el az öngyilkossággal próbálkozó embert. Amíg a rendőrség elfogta őt, szünetelt a vonatforgalom Pestszentlőnctől Vecsésig. Emiatt 15-50 perc közötti késések keletkeztek. A menetrend szerinti közlekedés késő éjjel állhat helyre.
A késésekért és kellemetlenségekért utasaink megértését kérjük, türelmüket köszönjük.
"Reggel 2 munkás különös óvatosággal eresztet le az ablakot.
Gondoltam megőrzik az épületet és azért óvatoskodnak!
Tévedtem!:-(((
Mi lett az ott lakókkal?"
Ajtókat, ablakokat valaki valamiért kimentette, félre voltak pakolva. Így is szívbemarkoló mennyiségű gerenda esett áldozatul, szájtátva néztük egy tolvezzel a műveletet.
Szokásos izzadtságszagú, "írjunkvalamit" bulvárcikk a VasutasBlikkből.
Valóban ritka az ilyen ívhiányos állomás/megállóhely, de ha a kedves utas rendkívül sürgős dolga miatt átrohan még a saját vonata előtt, akkor bárhol a világon elcsaphatja egy előző gyors. Ecseren ráadásul pont a nehezen belátható ívek miatt mindkét oldalon van gyalogos-fénysorompó is, tehát aki betartja a játékszabályokat, annak sosem lesz "pechje". Ezt kifelejtették a kedves bulvárcikkírók.
Egyébként döbbenet, hogy az emberek többségét semmiféle veszélyérzet és/vagy tisztelet nem vezérli a vasútüzem iránt, ezt nap mint nap látjuk. Személy szerint utálom az aluljárókat és a leláncolt kapus kerítéseket, de a vaklovak módjára áramló tömeg és a síneken ugrálók ellen tényleg nincs más orvosság.
A jegyvizsgálók pedig simán felkészülhetnének az ecseri szituációra, általában ketten vannak, csak ez az egy megálló gázos, az egyik legyen elöl, a másik meg középen, így mindenki lát mindenkit. Ehhez képest nem ritka a fejvesztett szaladgálás, 2-3 perces tartózkodások, extrém esetben meg lemaradás. De gondolom erre is igaz, hogy kis pénz, kis foci, mindenki sz..rik bele magasról...
Múlt hétvégén egyébként a Kárpát Nohab dolgozott itt az ecseri ívben a vágányzár idején.
23:33kor a vonat továbbindult. Egészen Debrecenig közlekedett, az előzetes beharangozással ellentétben. A 6008-as buszos utasait felvette Kisújszálláson. A vágányzár később lett megkezdve.
Cegléd 5-n gázolt, már bennt az állomáson. Sajnos nem tudtak rajta a mentők már segíteni. Amúgy a legrosszabbkor sikeredett neki így dönteni. Én ugyan 22.30-kor tovább tudtam nenni a szolnoki személlyel, de aki esetleg debrecenbe ment volna... Ha jól láttam ma, akkor a szerelvény még mindig Cegléden van, félreállítva.
A ma reggeli egyik záhonyi személyvonaton a mozdony után három csíkos Bhv volt besorozva. Fiatalok szerettek volna felszállni, de nem nyílt az ajtó, erre a mozdonyvezető - igen kulturáltan - hátraordított, hogy az első három kocsi le van zárva. De nem ez a lényeg. A fiatalok ballagtak hátra, közben hallom, a lányok azt beszélgetik, hogy már azt hitték, végre normális, jó kocsiban ülhetnek, de nekik megint csak az ótvar jut, mert a szép kocsik csak a pesti vonatoknak dukálnak.
Kökin ismét próba, azaz venni akartam 3 napra jegyet Monorra, de amikor a fizetési művelet volt, ott kifagyott a rendszer az adatok összegyűjtésével, így még szerencse, hogy van ott másik, így ott sikerrel jártam, igaz 1-2 napos megosztással már.
Amire figyelni kell:
- Start klubos jegynél nem ismeri a Budapesten belüli ingyenességet, azaz a jegyvásárló jegyezze meg minden vasútvonalnál, hogy ugyan melyik megálló vagy állomás a szakaszhatár, hogy ugyan üsse már át kiinduló állomásnak, ha nem akar ráfizetni. Jelen esetben tök kényelmes volna, ha a Köki maradna, és csak a Monort írnám be, de nem, át kell írnom a kiinduló állomást Ferihegyre, ha nem akarok ráfizetni. Azt már meg sem merem nézni, hogy mit adhatna ki egy budapesti átutazásnál a Start klubos jegynél.
- Menettérti jegynél ha nem választasz vissza utat (vonatot), akkor törli a menettértit, azaz csak az oda irányba adja ki a jegyet.
Már egy páran leírtuk, de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy a héten volt az első alkalom, hogy a 17:03-as pontosan Nyugatiból induló Ceglédi zónázó pontosan 17:18-kor elindult Kökiről, és pontosan 17:36-ra megérkezett Monorra. Ilyenre hétköznap évek óta nem volt példa. Illetve még annyi, hogy most már minden nap sietek, sőt rohanok a metrótól, hogy Kökin elérjem a zónázót, mert azért nem csak a Városligetnáél az ív lett 40-ről 60-as, hanem Kökinél is megszűnt a 40-es a páros kitérőkörzetben, így az ívben a 60-as lassú után tud bedöngetni a vonat. Volt is, hogy porzott minden a vágány mentén, szokatlan ez a nagy tempó itt.