Nem függ össze szorosan a filmekkel, de mégis a werkfilmek és főleg a színészinterjúk annyira sablonosak, hogy megér egy posztot. Mostanában volt időm megnézni néhányat, mivel kanapé Jabbaként a legaktívabb tevékenységem a távkapcsoló folyamatos nyomogatása volt. A filmek[...] Bővebben!Tovább »
Kb 10 éve tapasztalható, hogy a mindössze 10-15 másodperces mozi bemutatókban összevágott (vígjáték esetében poénok, horror/thriller esetén izgalmas pillanatok, stb) jelenetek, részletek kimerítik az adott film összes jó pillanatát!Rengeteg+1 szer csalódtam már, hogy a bemutatóban látott poénokon fellelkesülve elmentem, gondolván, hogy giga jó filmet fogok látni, és szomorúan tapasztaltam, hogy a film összes poénja az volt amit a beharangozóban láttam...Egyel sem több!A fennmaradó időt csak kitöltik sétával, evéssel, tengerparti, és városi snittekkel, párbeszédekkel.De ez mindre igaz.A "Vacancy" című film is a bemutatója alapján, egy pörgős, fordulatos, számomra érdekes filmnek tűnt!Rég láttam ennél vontatottabbat...Annyi izgalom volt ami a trailerben.Egy másodpercel sem több!Maradt az időkitöltés itt is, elnyújtott sóhajokkal, hosszú párbeszédekkel...
Szóval mi az amit sosem tudnánk meg a filmek nélkül?Hogy ennyi erővel a mi életünk, mindenapunk is horror, thriller, vagy vígjáték!Csak a poénok, és izgalmak közötti hosszú időt kitöltjük munkával, párbeszédekkel, stb
Mindezek a külföldiek elég jól beszélik az amerikai nyelvet, kivéve az olyan bonyolult szavakat, mind 'igen', 'nem', 'köszönöm'... ezeket rendszerint az anyanyelvükön mondják.
Posztapokaliptikus (Mad Max, Waterwolrd jellegű) világokban a főgonosz segédje azn kívül, hogy idegesen röhög és nagyon csúnya halált hal, mindig kerek hegesztőszemüvegben van.
Szeretnék már egyszer egy olyan akciófilmet látni, ahol a kőkemény, mindenkit legyakó főhős egy olyan csajjal jön össze, aki magasabb nála, akárcsak egy fél fejjel. Vagy úgy egyáltalán komoly filmet. De most komolyan, vígjátékokon kívül (ahol jóllehet ez a szitu szül majd bizarr, vicces helyzeteket) láttatok már filmet, ahol a csaj ne azonos testmagasságú vagy alacsonyabb (inkább utóbbi) lett volna?
Amerikai iskolákban meg lehet tenni azt, hogy kitolásból bekapcsoljuk az iskolacsengőt. Senki sem veszi észre az illetéktelen hozzáférést, és nem is tűnik fel a csengetési rendtől való eltérés.