Canon 550D videó kérdésem lenne. Be tudom állítani valahol az autofocust úgy hogy automatikusan fókuszljon arra, amire éppen ráirányítom??? Ha igen, akkor ezt hol találom és mit kell beállítanom? Köszi
Sziasztok!Váltás miatt eladó vált canon eos 550 D fényképezőgépem. Fotozásra és videózásra is használtam az alja picit karcos de máshol nem. Van hozzá 4 db akksim ebből 3 gyári és 1db utángyártott ami már kezdi megadni magát, 8gb memóriakártya, gyári kit obi IS 18-55 F:3,5-5,6 , Tamron 55-200 F: 4-5,6 továbbá a gyári akksi töltője. Irányár: 110.000 FT
Vázváltás miatt eladó egy másfél éves Canon EOS 550D, ~20 ezer expóval, EFS 18-55 IS II kitobival, gyári töltővel, egy gyári, és két utángyártott akksival, usb kábellel, és 8 GB-os Sandisk SD kártyával Budapesten, doboz és garancia nélkül, 90.000 jó magyar forintért. Érdeklődni itt, a malicsgabor11@gmail.com-on, vagy a 70/674-4439-en is lehet.
Eladó canon 550D + eredeti markolat, 1 eredeti 2 utángyártott akku, kb. 30e expó. minden gyári tartozék, doboz stb. LCD-n vásárlás óta GGS üveg, az expógomb alatti gumi kicsit megnyult mint minden 550d-én, ez meg lett ragasztva, minden funkciója tökéletesen működik. idei repnapon markolatról a gumi levált /vicc/ úgy dombtam ki mint egy csokispapírt:), ettől eltekintve tökéletesen működik.
Egy kis segítségre lenne szükségem, illetve valaki hátha találkozott már hasonló hibával, tegnap este mikor próbáltam volna nyitni a beépített vakut, nem reagált, és ma megnéztem menübe a vaku vezérlésnél, és azt írja, nem lehetséges semmilyen opció, mert külső vaku van csatlakoztatva, de nem tettem fel külső vakut.
Esetleg hogy lehetne ezt valahogy kiiktatni, megköszönöm, ha valaki tudna segíteni ebben!
Fogok majd feltenni néhányat, csak válogatnom és vágnom kell őket (személyeseket nem szeretnék feltenni), de ezekhez mostanában kevés kedvem és időm van.
Ez az, hogy van célom amikor ezzel szeretnék fényképezni, de ritkán sikerül számomra elfogadható képet készíteni vele. Azért vettem hogy az általad is leírt előnyös tulajdonságait kihasználjam, hát egyenlőre még csak próbálkozok vele.
Én azt várom ettől az obitól hogy vakító tűéles képek készüljenek arról amire fókuszálok, legyen hozzá egy beállítástól/témától függő elmosás. Szabadtéri használat, beállított tárgyak/személyek, spontán dolgok, természet, táj... amire leginkább használom.
Viszont amit kapok az sokszor olyan mintha bemozdult lenne (valószínűleg sokszor az is) a kép, ami az én hibám lenne csak nem tudom miért... keresem a képen a vakító élességet, de enem találom, lehet hogy utó munkákat kéne végeznem hozzá?
Amikor felrakom az 55-250-et azzal valahogy sikerül számomra kielégítő jó képeket készítenem...
A nagy fényerejű objektíveket főleg a téma kiemelésére, háttér elmosására használják, és persze hogy kisebb záridő mellett bemozdulásmentesebben fotózhassanak. Ha csak úgy, cél nélkül fotóz valaki, akkor semmi értelme az F1.4-nek. Próbálj arcképeket fotózni mondjuk 2-5 méterről a szemre fókuszálva F1.4-en.
Én is azt hallottam róla. Személyes tapasztalatom is ez. Saját darabom nincs, csak néha használtam másét.
> viszont valahogy nekem mégis ezzel a legnehezebb,
> ha egyáltalán sikerül, jó képet készítenem...
> Miért lehet ez?
Röviden: Nem tudom.
Hosszabban: Milyen témákhoz használod? Fejtsd ki, hogy miért nem vagy elégedett a képekkel, esetleg mutass is néhányat! Akkor esetleg meg tudjuk mondani.
Nekem van egy Canon 50 1/4-em. Úgy tudom ez egy jó obi, viszont valahogy nekem mégis ezzel a legnehezebb, ha egyáltalán sikerül, jó képet készítenem...
Canon EF 70-200mm F/4 L IS USM (215000Ft egyben, ha nagyon kell talán megvan a doboz is) Stppo ND8 67mm szűrő ET-74 napellenző (belül sérülés mentes, kivülről kidörzsölések vannak) állvány gyűrű Hordtáska
Cullmann Vigo 400 fotós hátizsák (10000Ft) Garancia+Dobozok már nincs semminek, egy két képalkotást nem befolyásoló porszem itt-ott