Ha leszedem a bodzát, akkor miként fagyasszam le? Még nem akarok ezzel a cefrével is foglalkozni, csak 1-2 hét múlva.
Bogyózás után lenne a legjobb fagyasztani gondolom én, de olvastam olyat is, hogy valaki aztán a fagyott fürtről szedi le a bogyót. Továbbá olyat is hallottam, hogy szedés után forrázzák a fürtöket. Ezt miért?
...az FBS szilikon ragasztónál szerintem semmi gond, mert az alkoholgőzőket jól bírja és semmi elváltozást (ízben, szagban) nem okoz...
Na erről beszéltem valamelyik hozzászólásomban, hogy ha valaki nincs benne ebben a szakmában akkor piszok nehéz bármiben is tervezgetni, lépni mert nem ismeri a legújabb anyagokat, technikákat, ergo még ökörségeket is fog kérdezni. De most, hogy olvasom ezt az FBS ragasztót lenne egy elképzelésem és a véleményedre lennék kíváncsi.
A sisakba szerelhető hőmérőre nem tenném rá azt a menetes bővítőt hanem anélkül, kilences fúróval megfúrva, beforrasztva és a végén lévő kalibráló csavart(mivel az nem rozsdamentes) egyszerűen bekenném ezzel az FBS szilikonnal.
Így talán valamivel gyorsabban "gondolkodna" a hőmérő, nem lenne rajta az a bazi vastag réz.
Remélem mindenki épségben és jó emlékekkel ért haza.
Ismét egy remek ZD-t sikerült összehozni, köszönöm h jöttetek és mindenki betartotta a megállapodást, vagyis vigyázzunk egymásra, vigyázzunk az ottani cuccokra.
Annak külön örülök h vigyáztatok a környezetre, nem maradt szemét, azt a kevés csikke Templomhegyi barétom egyenként, kézzel összecsipegette.
Jó volt pálinkák versenye, hála Peca és segítői szervezének.
A szakmai részt majd mások kiértékelik.
Egy élmény volt a veletek töltött idő, örülök h Királyunkat demokratikussan újraválasztátok,...a hagyomány folytatódott, nem tudok mást mondani, ha Isten is úgy akarja......
Én is hazaértem, és szeretnék köszönetet mondani házigazdaasszonyunknak, és a gazdának, amiért máá megint elviseltek :)
Úgy érzem újra egy olyan rendezvényen vehettünk részt, ami építőleg hatott a pálinkát kedvelők, készítők eme lelkes csapatára. Köszönöm hogy ott lehettem!
Sziasztok. Tudna valaki olyan boltot, ahol árulnak vegytiszta lágy vörösréz csövet méterre is? Eddig mindenhol csak 5m minimummal volt rendelhető amiket neten láttam, ma még azért körbe kérdezősködöm a közelben.
Mi a különbség a gépészeti és a vegytiszta vörösréz cső között?
...ezért van ez a fórum, hogy segítsünk egymásnak...
...az FBS szilikon ragasztónál szerintem semmi gond, mert az alkoholgőzőket jól bírja és semmi elváltozást (ízben, szagban) nem okoz...a rézküszöbsínt én lágyforrasztással tettem a bogrács tetejére...habár annak látszik, nem egyszerű a művelet, a rögzítés miatt...tizedre pontosan feküdnie kell körben, mert különben nem érvényesül a "kapilláris-hatás" és kiszalad a forrasztóón...
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Egyébként akkorára tekerd, hogy beleférjen a hordóba (hehe, gondoltad volna? :P )
Inkább nagyobb átmérő legyen, kevesebb menettel. Pl. PB palack "sablonra" 15-ös lágy rézcsövet kézzel is könnyű feltekerni. Egyenletes lejtésre ügyelj!
Kész a dinnye. 100 liter volt a cefre, ebbe ment 7 egység napfény, a végeredmény 8.8 liter 48 fokra beállított párlat. El sem merem képzelni mi lett volna belőle napfény nélkül.
Bocsi ha kétszer kapod meg ezt a válaszomat, de valami hiba csúszhatott a küldésbe.
Az instrúkcióid alapján átm. 15 / 3 m-ből megcsináltuk a hütőspirált, 30 l. hordóba lett beleszerkesztve és müködik, mert két próbajáraton vagyunk túl.
A spirál alsó kivezetése a tömszelencével nem lett cseppmentes elsőre, de Sziloval megoldottam.
Tedd el, kóstolgasd, lehet, hogy megszereted. Ha mégsem, jövőre teljesen kimagozott baracból főtt pálinkával hígítgasd, míg kellemes ízű lesz. Ha mégsem tetszik, dobd be hozzánk a kerítésen.