Keresés

Részletes keresés

hal65 Creative Commons License 2013.08.21 0 0 88472

Azt sajnálom, hogy nem néztük meg, mi volt abban az üvegben.

Előzmény: Törölt nick (88465)
foxrudi Creative Commons License 2013.08.21 0 0 88471

A kajszim így indult finomításkor.

zsuzska60 Creative Commons License 2013.08.21 0 0 88470

az illatosakból

Előzmény: Elveon (88468)
zsuzska60 Creative Commons License 2013.08.21 0 0 88469

legjobb, ha a bogyót fagyasztod, a többihez nem tudok hozzászólni.

Előzmény: Hurkafej (88466)
Elveon Creative Commons License 2013.08.21 0 0 88468

Szőlővel kapcsolatosan milyen tapasztalataitok vannak milyen fajtákból érdemes főzni pálinkát?

Szkajvolker Lajos Creative Commons License 2013.08.21 0 0 88467

Ja! És szerintem jó, nekem ízlik. Pedig rostokkal együtt főztem.

Előzmény: Szkajvolker Lajos (88451)
Hurkafej Creative Commons License 2013.08.21 0 0 88466

Ha leszedem a bodzát, akkor miként fagyasszam le? Még nem akarok ezzel a cefrével is foglalkozni, csak 1-2 hét múlva.

Bogyózás után lenne a legjobb fagyasztani gondolom én, de olvastam olyat is, hogy valaki aztán a fagyott fürtről szedi le a bogyót. Továbbá olyat is hallottam, hogy szedés után forrázzák a fürtöket. Ezt miért?

Törölt nick Creative Commons License 2013.08.21 0 0 88465

Illően megemlékeztünk vf1 barátunkról,aki mintha az égből is szemmeltartaná a ZD-t.

 ugyanis a megemlékezés csendjében az asztalon egy üvegből nagy  pukkanással kirepült a dugó.

Na ezt rakja össze valaki tudományosan......

 

truffle Creative Commons License 2013.08.21 0 0 88464

Rezek Ura!

 

...az FBS szilikon ragasztónál szerintem semmi gond, mert az alkoholgőzőket jól bírja és semmi elváltozást (ízben, szagban) nem okoz...

 

Na erről beszéltem valamelyik hozzászólásomban, hogy ha valaki nincs benne ebben a szakmában akkor piszok nehéz bármiben is tervezgetni, lépni mert nem ismeri a legújabb anyagokat, technikákat, ergo még ökörségeket is fog kérdezni. De most, hogy olvasom ezt az FBS ragasztót lenne egy elképzelésem és a véleményedre lennék kíváncsi. 

A sisakba szerelhető hőmérőre nem tenném rá azt a menetes bővítőt hanem anélkül, kilences fúróval megfúrva, beforrasztva és a végén lévő kalibráló csavart(mivel az nem rozsdamentes) egyszerűen bekenném ezzel az FBS szilikonnal.

Így talán valamivel gyorsabban "gondolkodna" a hőmérő, nem lenne rajta az a bazi vastag réz.

Előzmény: rézműves1 (88455)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.21 0 0 88463

Üdv ZD tagok!

Remélem mindenki épségben és jó emlékekkel ért haza.

Ismét egy remek ZD-t sikerült összehozni, köszönöm h jöttetek és mindenki betartotta a megállapodást, vagyis vigyázzunk egymásra, vigyázzunk az ottani cuccokra.

Annak külön örülök h vigyáztatok a környezetre, nem maradt szemét, azt a kevés csikke Templomhegyi barétom egyenként, kézzel összecsipegette.

Jó volt pálinkák versenye, hála Peca és segítői szervezének.

A szakmai részt majd mások kiértékelik.

Egy élmény volt a veletek töltött idő, örülök h Királyunkat demokratikussan újraválasztátok,...a hagyomány folytatódott, nem tudok mást mondani, ha Isten is úgy akarja......

Jövőre ,Veletek, ugyanitt!!!

kibé

(:)

hal65 Creative Commons License 2013.08.21 0 0 88462

Pálinkás szép napot!

 

Én is hazaértem, és szeretnék köszönetet mondani házigazdaasszonyunknak, és a gazdának, amiért máá megint elviseltek :)

Úgy érzem újra egy olyan rendezvényen vehettünk részt, ami építőleg hatott a pálinkát kedvelők, készítők eme lelkes csapatára. Köszönöm hogy ott lehettem!

hal

templomhegyi Creative Commons License 2013.08.21 0 0 88461

Üdv Urak!

Hát újfent tul vagyunk egy CSÚDAJÓL sikerült ZD-n

A házigazdáknak köszönjük a vendégszeretetet és a türelmet a csapat felé.

Remekül éreztem magam és örülök,hogy részese lehettem 

Jó idő.jó kaják,jó emberek,jó pálinkák,jó beszélgetések mi kellett volona még .

HAJRÁ ZD!:))

rézműves1 Creative Commons License 2013.08.21 0 0 88460

...az interpretációt, csak Zsuzskától fogadom el...

Előzmény: kupeci (88459)
kupeci Creative Commons License 2013.08.21 0 0 88459

Természetesen a hastánc is nagyon jó volt,nagyon megfigyeltük és némi pálinka ellnében tudunk majd bizonyos részletekről felvilágosítást adni.:)

Előzmény: rézműves1 (88457)
Hurkafej Creative Commons License 2013.08.21 0 0 88458

Sziasztok. Tudna valaki olyan boltot, ahol árulnak vegytiszta lágy vörösréz csövet méterre is? Eddig mindenhol csak 5m minimummal volt rendelhető amiket neten láttam, ma még azért körbe kérdezősködöm a közelben.

Mi a különbség a gépészeti és a vegytiszta vörösréz cső között?

rézműves1 Creative Commons License 2013.08.21 0 0 88457

...legyetek "üdvözülve", csak irígykedni tudok és nagyon sajnáljuk, hogy nem lehettünk ott...

..pláne a hastánc is érdekelt volna, milyen volt???...

Előzmény: kupeci (88450)
rézműves1 Creative Commons License 2013.08.21 0 0 88456

...ügyesen megcsináltad...a tömítésnél segít a szilón kívül a gumiám-paszta, vagy az FBS is...

Előzmény: simfer (88446)
rézműves1 Creative Commons License 2013.08.21 0 0 88455

...ezért van ez a fórum, hogy segítsünk egymásnak...

...az FBS szilikon ragasztónál szerintem semmi gond, mert az alkoholgőzőket jól bírja és semmi elváltozást (ízben, szagban) nem okoz...a rézküszöbsínt én lágyforrasztással tettem a bogrács tetejére...habár annak látszik, nem egyszerű a művelet, a rögzítés miatt...tizedre pontosan feküdnie kell körben, mert különben nem érvényesül a "kapilláris-hatás" és kiszalad a forrasztóón...

Előzmény: cefre_86 (88412)
sogi01 Creative Commons License 2013.08.21 0 0 88454

                                         vf1 linkgyüjteménye 

 

 

   linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                          A tudás forrása

                                           http://www.snapszmester.uw.hu/

                         Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

                                              Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

Előzmény: sogi01 (88435)
vasbicikli Creative Commons License 2013.08.21 0 0 88453

Mekkora üsthöz? (a méretezést lásd 1x1, 14. oldal)

Egyébként akkorára tekerd, hogy beleférjen a hordóba (hehe, gondoltad volna? :P )

Inkább nagyobb átmérő legyen, kevesebb menettel. Pl. PB palack "sablonra" 15-ös lágy rézcsövet kézzel is könnyű feltekerni. Egyenletes lejtésre ügyelj!

Előzmény: tomsicslaci (88448)
Ferenc50 Creative Commons License 2013.08.21 0 0 88452

Egy kiadós "teljes napfogyatkozás"-nál több nem lett volna.

Előzmény: Szkajvolker Lajos (88451)
Szkajvolker Lajos Creative Commons License 2013.08.20 0 0 88451

Kész a dinnye. 100 liter volt a cefre, ebbe ment 7 egység napfény, a végeredmény 8.8 liter 48 fokra beállított párlat. El sem merem képzelni mi lett volna belőle napfény nélkül.

kupeci Creative Commons License 2013.08.20 0 0 88450

Így hogy nem én kezdem a köszöntéseket, csak ismételni tudom az előttem elhangzottakat.

Köszönet a házigazdáknak a lehetőségért, de köszönet  azoknak  is akik még ott maradtak és részt vettek a takarításban.

(Mert hogy az egy nagyon hálátlan feladat!:)

sogi01 Creative Commons License 2013.08.20 0 0 88449

Szeretném én is megköszönni a szervezőknek a lehetőséget!

Nagyon jó volt  remélem jövőre nem csak 1 napra tudok menni.

tomsicslaci Creative Commons License 2013.08.20 0 0 88448

Üdv!

Egy kérdésem volna.120 literes hordóba mekkora lenne az ideális hűtő spirál?Átmérőre és menetszámra?

Előre is köszönöm a választ

Baracilin Creative Commons License 2013.08.20 0 0 88447

Lassan, de én is hazaértem :)

Jó buli volt, köszönet a szervezésért, finom kajákért jó pálinkákárt! :)

simfer Creative Commons License 2013.08.20 0 0 88446

T. Rézműves1!

 

Bocsi ha kétszer kapod meg ezt a válaszomat, de valami hiba csúszhatott a küldésbe.

 Az instrúkcióid alapján átm. 15 / 3 m-ből megcsináltuk a hütőspirált, 30 l. hordóba lett beleszerkesztve és müködik, mert két próbajáraton vagyunk túl.

A spirál alsó kivezetése a tömszelencével nem lett cseppmentes elsőre, de Sziloval megoldottam.

Ismételten köszi minden segítséget

Üdv. Simfer

 

Előzmény: rézműves1 (87092)
norris53 Creative Commons License 2013.08.20 0 0 88445

A Nomád Zúg Desztillálók találkozójáról haza érve köszönet mondok a házigazdáknak a lehetőségért !

A résztvevőknek.... >na ők is tudják miért nem ragozom majd a többiek úgy is mesélnek :-)

gombászok Creative Commons License 2013.08.20 0 0 88444

Tedd el, kóstolgasd, lehet, hogy megszereted. Ha mégsem, jövőre teljesen kimagozott baracból főtt pálinkával hígítgasd, míg kellemes ízű lesz. Ha mégsem tetszik, dobd be hozzánk a kerítésen.

Előzmény: Amateur-no1. (88440)
Amateur-no1. Creative Commons License 2013.08.20 0 0 88443

Vagy inkább azt, hogy mit csinálhatok, ha van megoldás a sárgabarimmal kapcsolatban?

Előzmény: Hurkafej (88442)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!