Indul az Antenna Hungária országos DVB-T szolgáltatása!
http://www.ahrt.hu/Sajtoszoba/Sajtokozlemenyek/Digitalis%20tender%20-%20szerzodes%20alairas.aspx
Van egy TRIAX 343-s antennám, de valahogy mindig elmegy a kép, "nincs jel"-et ír ki a beltéri egység.
Tehát, mintha kevés lenne a jelerősség. Azért vettem ezt a tipust, mert a boltban (MediaMarkt) azt mondták,
hogy ez a legjobb.
Tihanyban van a lakás, onnan Siófokot állítottam be, ezt ajánlja a MindigTV oldala is.
Kérdés, hogy fémcsövön van az antenna, az zavaró lehet-e? Valaki azt mondta, hogy vagy szigeteljem le a felfogatást, vagy tegyem fa póznára, pl. seprűnyélre.
Valami ötletet mondjatok arra, hogy kapok erősebb jelet, pl erősítővel, vagy átszereléssel, vagy más antenna tipust nézzek?
Nekem a hétvégi házamban egy 600 Ft-os szobaantenna van, 67% jelszint, 73% jelminőség és minden adás tökéletes! A HD is, RTL is. Amúgy a TESCO-ban láttam egy jó erősítős antennát 5000 Ft alatt. Igaz az beltéri.
Hello mindenkinek.Abban szeretnék segítséget kérni,hogy az átállás után a boxon keresztül gyönyörűen jön az ingyenes csatorna,a jelerősség is 88%,de az Rtl-nek és a Tv2-nek még a legcsekélyebb jele sem látszik.Bárhova forgatom az antennát.Régi lepke antennáról van szó.Előre is köszönöm.
Tud valaki olyan kártyás set topboxot aminek a mélysége kevesebb mint 12 cm? Alcor 2800-asom van, az pont 12 cm. Sajna a hely ahova el kell férjen 13 cm mély, és a kábelnek, antenna csatinak is el kéne férnie hátul. 90 fokos HDMI kábel 2 cm-t igényel. Előre is köszi.
Ebben majd az lesz az idegesítő, hogy ha nem nyúlok hozzá, akkor 3 óra múlva kikapcsol. Állítólag ez uniós előírás. Lehet benne valami, mert az új HD-s Digi műholdas beltérim is ezt csinálja. A Pelso egyik menüpontjában állítólag ezt ki lehetne kapcsolni, de az eladó szerint ez nem működik benne, kipróbálta (én még nem). Nem tudom erre (és a Digi műholdas beltéri hasonló tulajdonságára) van-e megoldás.
És ha aktív a tévéző? Úgy értem, ha kapcsolgat a távkapcsolóval? Akkor is szigorúan 3 órával a bekapcsolás után kikapcsolnak? Vagy mindig az utolsó nézői aktivitás után három órával? Mert ha aktivitás esetén szépen tolódik a kikapcsolás, akkor lehet rá - igaz, "barkács" - megoldás.
Tegnap ugyan valóban lehúzták a tvcsatornák jelét az adókról, de azóta is sugároznak (van mind hang mind képvivő) folyamatosan egy állóképet. Remélhetőleg a lekapcsolás is megtörténik mostanság.
Köszi akkor ezek szerint egy set top boxot kell vennem ami az mpeg4 jelét analóggá alakítja,hogy aztán a tv azt venni tudja- és akkor a tv azt a jelét újból digitalizálja?? . Vagy ha van a esetleg dvi kimenetele a akkor digitális jel fog menni a set top boxból a tv be és kimarad egy átalakítási folyamat /ami ugye mint átalakítási folyamat általában veszteségtel jár?? Jòl értem vajon?
Szobaantennával csak az adó közvetlen közelében lesz megfelelő a vétel.
kivittem a telekre (Bp. XVII. Rákoshegy)a tuneres samsung P2470HD monitort meg egy noname erősítős szoba antennát, ami már vagy 6-7 éves is lehet, nézni a F1 hétvégét.
80% jel erősség 0 bithiba mellett tökéletesen jött minden ingyenes csatorna pedig egy nagy fenyőfa és az épület mellett, teljes takarásban volt az árnyékban felállítva a cucc.
a tv képe hangoláskor --nem fut végig a hangolás , pedig jó a vétel : azt írja ki--
van már digitális adás egyébként?
Az lcd tv egyébként Thomson 40E91NF32--azt hittem nincs benne MPEG4 tuner --kezelési papírja utasítása nincs--, de mivel conax kártyahely benne van azt mondták a Mindig tv vonalán, hogy akkor benne van ez az mpeg4 tuner is.
Hát másra én sem tudok gondolni-hogy a jel nem elég erős --- pedig nem gyenge antennám van. Synaps AHD 343-as tetőantenna van a padláson a cserepek alatt.
A tv -t hangolnám az ingyenes csatornára kézzel -de nem fut tovább a felénél -vajon hibás lenne a tv? .Jó a vételi szint. ELőtte az automata hangoló végigfutott meg is találta a csatornákat de teljesen fekete a kép. Az analóg 3 csatorna az jön
Ha jól néztem, akkor abban nincs Conax, én olyan keresnék, aminek van. Állítólag a Strongnak is van ilyen (meg talán az Alcornak is), de szerintem nem erre gondoltak. Egyébként már megvettem a Pelso 2500-at, de azért kíváncsi lennék rá, más is gyárt-e RF-es Conaxos készüléket.
Ebben majd az lesz az idegesítő, hogy ha nem nyúlok hozzá, akkor 3 óra múlva kikapcsol. Állítólag ez uniós előírás. Lehet benne valami, mert az új HD-s Digi műholdas beltérim is ezt csinálja. A Pelso egyik menüpontjában állítólag ezt ki lehetne kapcsolni, de az eladó szerint ez nem működik benne, kipróbálta (én még nem). Nem tudom erre (és a Digi műholdas beltéri hasonló tulajdonságára) van-e megoldás.
Tudtok nekem olyan dekóderes vevőt ajánlani (lehetőleg HD-set, de SD-s is jó lenne), amely az antenna kimenetére is kiteszi a vett csatorna jelét (van benne modulátor)?
Nem mindegyik adót sugározzák azonos teljesítménnyel! Ezt se feledd. Lehet pont a gyengébben sugárzott adók vannak vételi alsó határon. Én helyedben vennék egy erősítős beltéri antennát. Pár ezerért már kapható. Nekem ezzel tuti a kép panelben.