A FB-on nyomattak egy videot amin egy Magyar pasi feltalálta az elégethető vizet. Állítólag millió dollárokat ígértek neki de ő nem adta mert hazafi... :-) Ha kell, én elárulom az égethető víz receptjét ingyen is: Veszel 1 liter vizet, hozzátöltesz kb. 20 liter tiszta etilalkoholt és jól összekevered. Remekül ég. Talán még a visszamaradó víz is elpárolog.
Ha valamit szabadalmaztatsz azt már nem tudják 'ellopni'... valami haszna csak van a jogvédőknek.
Ha üzletileg megérné akkor sorozatban gyártanák és boltban megvehető lenne. Ha nem így tesznek akkor ott valami susmust sejtek. Pl. nem teljesíthető a garanciafeltétel. Pl 1-2 nap után mindegyik megszünik energiatermelőnek lenni... :)
Összeesküvés-elméletben se hiszek, mert akkoris árulhatnák kisipari módon előállítva zsebből piacon mint a tiltott holmikat, vak eBay-en made in China verzióban.
De ezt se teszik, ami azért sokat mondó tény...
Az hogy youtubon a saját nézettségét növelni akarja valaki, mert neki ez okoz kielégülést és növeli az ego-ját, azt egy bűvészmutatvánnyal láthatóan könnyen megteheti.
Az említett elektroautós ember is azt akar. Feltalálta az 1000% hatásfokú ólomakkumulátort. "Nem mondom meg, hogy működik, mert ellopják a találmányt, de adjatok pénzt arra, hogy sorozatban gyárthassam és betegyem a járgányokba."
Ha meg az energiamegmaradás törvényét szóbahozod, egyből hülye vagy, mert "dogmatikus villamosságtant" tanultál csak.
Mennyi hülye van a világon, aki csak ezt tanulta! :-D
De mi érdeke van pihentagyú embereknek, hogy ilyen f.szságokkal töltsék az idejüket és hülyítsenek gyenge agyúakat? Ezrével vannak ilyen állatságok a jútyúbon. Az önmagától áramot kapó hosszabbító, a szembekapcsolt elemek egymást feltöltő képességeikig.
Ezek a jó erős mágnesek nagyon baccák a csőrüket a lúzereknek. Malomkerék méretben csinálják az INGYENmotorokat, száz kiló rézvezeték és 2 m3 faszerkezet felhasználásával.
Oszt mikor cumi van, akkor még nagyobbat akarnak, hogy azért nem örökmozgó. Ha már nem látnak kommutátort vagy csúszógyűrűt, akkor ott már misztikum van.
Biztos ezt csinálja jó nagyban a Széles Gábor. Meglátjátok eljön az aranykor még idén ősszel.
Persze mi bigott szkeptikusok tudjuk mit csinál egy ilyen motorban a több kis HALL elem, a kapcsoló tranyók. De úgy kell nekünk, hogy ilyen badarságokat használunk.
A "rendes" H-155 árnyékolása alapból alu fólia. De van pluszban rajta lazán szövött harisnya is. Ilyet senki nem forraszt!!! Krimpelős csatiban nem kell. A tömszelencés, szerelős csatiban sem.
Annyi hátránya van, hogy a gyakori hajlítgatást útálja. Széttöredezik a fólia. De élesen hajlítani sem szabad. 100 mm sugárnál szűkebben tilos vele kanyarodni. Mindezekért csak lerögzítve, fix szereléssel ajánlható. Átfeszítésre, lengő szerelésre hamar halállal reagál.
A celluxban pont az a bugi, hogy puha, vékony, de a mocsok ráragad és kijön. Nem máshova bújik el. Sokszor 15-25 kis csíkokcska is kell, mire mindenhonnan kiszedi.
Egy abszolút amatőröknek való barkácsolós kérdés vetődött fel nálam a napokban:
Hozzám került egy régi adóvevő, aminek a kijelzőjét még VFD-vel szerelték. Sajnos a kijelző törött, a VFD sérült. Maga a VFD 14 szegmensű kijelző elemekből áll össze, emlékezetem szerint 5 van egymás mellett.
Elméletileg lehetséges a VFD vezérlés átültetése LED vezérlésre. No de hogy? Már szétgúgliztam az agyamat, de még nem találtam használható megoldást. Ebben a témában pedig egyáltalán nem vagyok járatos.
Az alábbiakat már próbáltam:
- rendelni egy pót VFD-t a netről (itron gyártmány): nem kapható
- helyettesítő típust keresni a neten: még csak hasonlót sem találtam
- másik rádióból átültetni egy üzemképes VFD-t: eléggé egyedi, így ez sem ment
Ha valaki már próbálkozott hasonlóval, kérem ne tartsa magában a gondolatait és vagy a tudását. Annyit már kiderítettem, hogy hasonló méretben lehet kapni 14 szegmensű LED kijelzőt és a kezelőben lenne elég hely is arra, hogy egy külön kis adapter panellel + a járulékos elektronikával a LED kijelzősort beültessem a rádióba.
Már csak a gyakorlati kivitelezés kellene!
A VFD vezérlése szabványosnak mondható. Egy IC külön IC vezérli maga a VFD-t, pár tranyón keresztül és -39 V van jelen mint érdekes, átmókolandó paraméter. Ezek abszolúte szabványosnak nevezhetők.
Genoterm dossziéból levágott csikot sikerült a légrésbe bedugni, aforgórész mind a két oldalán. Utána süritett levegös porpisztoly. Okés lett a jószág.