Nyílt topic azok részére, akik még nem nyertek bebocsájtást a hasonló nevű klub ajtaján. Ha valaki itt tanúbizonyságot tesz arról, hogy nem fikanick, tud normálisan fórumozni, azaz értelmes, építő hozzászólásokat tesz közzé, azzal már félig megváltotta a tagságiját a klubba...
A "zárt" topikba a felvételi kérelmeket innentől kezdve itt lehet elővezetni:
Ez így nem igaz, a fekvők-hálók a vonat két végén vannak. Valószínűbb, hogy az osztrákok ösztönből a saját kocsijukba ülnek, meg ha van helyjegyük, azt is azokba foglalják nekik.
A zürichi vonatokról annyit, hogy általában 2-3 hónapra előre egy darab jegy sincs rájuk!!! Mint ahogy most sem! Augusztus legvégénél előbb a nappalira nincs Sparjegy!
Igaz szerintem a normáláras az biztos van,de az horribilis,azt hiszem Bp-Zürich oda-vissza valami 1200 euró!! Legalábbis tavaly annyi volt!
A magyar Bvmz ha nem telik meg Pesten akkor az úgy is marad végig, az osztrák belföldi oda nem ül... részben azért is mert a vonat végén van és a közbenső hálókocsik le vannak zárva így nincs átjárás..
Én pár éve uzatam vele ülőben, de Zürich felé tömve volt, így aludni semmit nem lehetett. Visszafelé viszont pangás volt, így a termesben a 4-es helyen be lehetett ágyazni, és a lámpát is feles üzemmódba le lehetett kapcsolni, így lehetett aludni Salzburgig kényelmesen, onnantól kezdett telni.
Én tavaly utazgattam, nekem a tapasztalatom, hogy sokakanak nicns helyjegye és ha kimész időben lesz helyed ülőben.. ha útközben száll fel valaki az azért szerencsétlen mert 1-2 ember be foglal egy fülkét ha összetolja az üléseket és elfekszik, de szerintem vállalható 3 ember/fülke arányban, ennél tömöttebben nem szoktam látni, pedig mindig hétvégén voltam.. a Bregenzbe menő EN-el hasonló a helyzet szerintem, 2-3 fő /fülke az átlag.
Heringjárat, még öt kocsit simán elviselne. Helyjegy kötelező, de ha lehet, menj fekvőben! Az ÖBB-részben a félpoggyász kocsiban szokott némi hely maradni, mert az nem légkondis.
Megpróbáltam én is, arra a vonatra minden napra csak egy helyet akar számolni, érdekes módon más vonatra kiadja.. amit még furcsállok nem ír 3-as hálót sem..
az OBB oldalan hogy lehet megtudni, hogy elfogyott-e egy adott nap+vonatra a helyjegy? 19.07.2013, EN246, Wien-Innsbruck (vagy Feldkirch), 5 utazo. de csak 3,50-et szamlazna ki, ami szerintem egy darab foglalas ara lenne. pirosbetus figyelmeztetes csak egy van, az ablak-folyosovalasztasnal a szokasos "Abweichungen von Ihrem Reservierungswunsch sind möglich!"
Attól függ, mihez van kedvük. 10 perc ÖBB-hibás késésnél is küldték már el a railjetet, máskor MÁV-hibás késésnél huszat is vártak Westen ugyanarra a vonatra.
Ausztriában mennyire divat a vonatok csatlakozásra váratása? Meidlingen pl Railjet-IC között is szokott lenni várakozás, salzburgban pl mi a helyzet nem tudjátok?
Szerintem ez a sárga jól fog kinézni a zöld tájban, nincs vele gond. Mondjuk kár, hogy így megint nincs piros Ge 4/4III-as. A Coop-mozdonyt egyébként simán veri bármi!
Én úgy tudom, a nagy dízelek hóekézni, meg egyéb pft-vonatokra lesznek, illetve kiváltják a Gem 4/4-eseket a rendkívüli helyzetek kezelésében. Kár, hogy ők már nem járnak a Berninán személyvonatokkal...
Nem tudom talan az uj vizierömü épitéséhez hordjak fel az anyagot velük, meg jön az uj albula alagut, van rola valahol leirasom biztos benne van de csak félretettem hatha majd közzéteszem valahol.