A HCBI se erősebb sokkal egy sima w5w-nél, de legalább a színek egyformák és szabályos, nem úgy, mint a ledesek.
A Hyper biztos jó, de ha megnézed, 900 lumen a fényereje, egy sima alap H7-es izzónak pedig 1500 lumen. Gondolom egyrészt ezért, másrészt a színe miatt nem használható közúton.
Köszönöm szépen! Jó tipp mellé még a helyzetjelző is, ami nekem van LED-es, az csak pislákol, nagyon gyenge, nem rossz, csak fényerő nulla. Ilyen hüvelykujj méretú, 36 LED-es csoda meg sztem nem oda való.
A sárga kupakos izzó nagyon gyenge, az 55wattos verzió fényét minden szembejövő autó elnyomja, esőben meg mintha nem is kapcsolnál lámpát. Próbáltam már néhány sárga izzót, de az 55wattos gyenge, az erősebb meg szabálytalan.
A Megalight Ultra +120-at is próbáltam, a Night Breaker Plus-hoz képest gyengébbnek tűnt nekem.
Jelenleg szerintem a Night Breaker Limited Edition a legjobb választás fényerő/évszak tekintetében is és szabályos, nem teszi tönkre a lámpát. A Megalight +120 mellette elég viccesen gyengének tűnik, de biztos a színe miatt van csak.
Lassan 5 hónapja használom a Limited Edition-t, de még most is kifejezetten erősnek tűnik. :D A Halogen Cool Blue Intense w5w helyzetjelző pedig színben passzol hozzá.
Kiégett a Suzukiban az utastér világítás, megnéztem, hogy milyen van bent, szofita 8 wattos, 28mm hosszú. Állítólag nálunk ilyet nem is lehet kapni, csak 5 és 10 wattosat, úgyhogy 10-es van helyette. A japán gyártás előnye. :D
Múltkor a Kadettben csináltam a csomagtartó világítást, de túl vékony volt a kábel és alig világított, apu mondta, hogy a csomagtartóba nála is gyengébb. Kíváncsiságból most megnéztem, 5wattos szofita, 28mm hosszú... Persze, hogy gyengébb 8w vs 5w. Nálam mind a kettő c10w, most normális kábellel világít is, ahogy kell. :D
Most jutott eszembe, hogy egy 2009-es cikkben írták, hogy hamarosan jön a GE +130%-os izzója, 4 évvel később jött a Megalight Ultra +120. Remélem az az ősz az idén ősz lesz... :D
Magánvélemény: abból gondolva, hogy csak egyszer adtak Magyarországra egy cégnek NBL-t és az óta hiába próbáltam megvenni 1000-1000 dobozt, nem adtak és abból a regisztrációs kuponos dologból arra következtetek, hogy az NBL valamilyen technikai paraméter éles tesztje volt, amit felhasználói környezetben (több ezer autótípus) akartak vizsgálni.
Ez most komoly? Ezért vettem mégegy szett NBL-t? :D Őszig az se fog kiégni, ami most bent van. Persze csak ha nem jár úgy, mint az egy hetes hátsó helyzetjelzőm... :D
A 2000-es évek közepén nagyon sokan tettek szabadtükrösbe xenont. Viszont a gyári xenon foncsorja más, mint a halogéné, merthogy a xenon csak a foncsor felső felét használja és a fényforrás is betegre van árnyékolva. Jó a fényképzése, nincs vele gond, csak nem jó a hatásfoka.
Én eddig azt gondoltam azok alapján, amit a szabadtükrös fényszóróról tudtam, hogy az nem képes korrektül leképezni a xenon fényforrás, halogén spiráltól eltérő formáját/méretét. Legalábbis az erre vonatkozó cikkek, amiket olvastam, mind ezt sugallták. Node mindig tanul az ember. :)