Nekem soha nem szokott automatikusan kinyitni, ha lassítok. Nem is lenne semmi értelme, minden lassításnál, lámpánál kinyitna, majd indulás után visszazárna
Miután kicserélte a féktárcsát, szerintem ellenőrizni akarta az ABS-t, ezért tette sebességbe.
Még nem sikerült kinyitni, holnap délelőtt megy a szaki, ezért külön köszönet jár Developer kollégának, Ő ajánlotta a Mestert. Sajnos holnap nem leszek ott, amikor kinyitja a zárat, így nem is tudok beszámolni a részletekről.
Scenic II. 1.5dci 2007. Korábban kaptam hibaüzenetet: Injection a Controller, egy bizonyos gázpedál állásnál, fórum segítségével szétszedtem a gázpedál potméteres részét, megtisztítottam a jó alaposan elkopott részeket, azóta hibátlanul üzemelt. Aztán tegnap újra kiírta hibát. Gázpedál hibátlan. 1500 fölötti fordulatnál sípoló hangot hallok, túrbó? Találkozott már valaki ilyennel?
Fel volt emelve az autó a féktárcsa-cseréhez. Légtelenítette a szerelő, beindította a motort, ha jól értettem sebességbe tette, hogy megnézze, minden rendben van-e forgás közben. Elfelejtette, hogy az autó egy bizonyos sebességnél automatikusan bezárja a zárat, mint amikor elindulsz.
Gyors SOS-segítségre lenne szükségem: féktárcsa csere után légtelenítéskor bezárt a központizár, benne az 1 db távirányítóval, nincs tartalék. Motortér nyitva van.
Van valakinek valami ötlete, hogy kalapács és egyéb barbár mótszer nélkül hogy lehet kinyitni az utasteret? Biztosítékoktól esetleg?
Elég szépen megszivattam magam tegnap, a külső szemlélő lehet, hogy jót röhögött, én - akkor - nem annyira......
Úgy kezdődött, hogy rajtamaradt a világitás tegnap reggel az R19-en, estére persze totál lemerült az akksi. Abszolút nulla. Se kép se hang, próbáltam volna hazamenni. Egy közeli taxist megkértem, próbáltuk bebikázni, húzni, semmi. Na ekkor igénybe vettem a telefonos segitséget, feleségem a GS-sel (hátul a két gyerekkel) lejött, vontatókötél, vonószem fel, és megyünk. Én inkább a R19-ben maradtam, a kemény fékpedált nyomkodni, ő vontatott, bár ilyet még sosem csinált azelőtt. Egész jól ment a dolog hazáig, 1-2 durvább rántástól eltekintve, majd a kertkapun keresztül mentünk volna fel a garázs felé, ez egy emelkedő, bő 20m. Na itt sajna az asszony túl nagy gázzal indult meg, rángatás, fékezés, újra nagy gáz, kuplungolás, felbőgő motor, megint nagy gáz, megindulás, orditás, és kiszakadt a vonószem a GS hátuljából, + kellemes "kuplungszag" terjengett a levegőben......Olyan erővel szakadt ki a vonószem, és repült el, hogy még mindig nincs meg......
Hétvégén fünyirás lesz, talán belebotlok valahol......bár lehet, hogy mindegy, mert ha igy kiszakadt, a menetnek annyi.......
Aztán töltőre tettem az akksit, reggelre jó is lett, minden oké.
Az első hiba az volt, hogy úgymaradt a villany, a második, hogy a garázsfeljárón nekem kellett volna elől menni. Legközelebb tudni fogjuk :-)