Ez a topic azért indul hogy segitsük egymást tanácsokkal, ötletekkel! Remélem azért országosan több egytengelyes kistraktor van munkában mint a lakohelyem körzetében. Éljenek soká az egytengelyes kistrakik !
Tiszteletem mindenkinek! Segítséget szeretnék kérni Önöktől egy most vásárolt terrához. Az eladó szerint 7,5 LE a motor,de semmi infót nem talalok hozzá. Motorikusan,szerkezetileg hibákat nem fedeztem fel rajta,így elhoztam,de szeretnék többet tudni róla,esetleg szakirodalmat olvasni.Bármilyen apró segítségnek nagyon örülnék!
Jó kis fuvar! Jó hogy birják a gumijaid a póton! Én a tengerit még nem rotálom, mivel levegyszereztem aztán mig nagyobb nem lessz nem bojgatom ne induljon meg a gaz nagyom! Képzeld kiprobáltam a t20- váltót rotálni hát 2. ba nagyon jó gyors viszont 3-3 kapával agyig ásta magát a homokba előre meg nem szivesen ment:) Ugyhogy szerkesztettem rá tárcsákat kiváncsi leszek igy már csak jobbnak kell lennie!
Érdeklődni szeretnék, hogy valakinek van-e tapasztalata a Rekord 250 T mulcsozójáról/alternáló kaszájáról/ korongos kaszájáról? Illetőleg lenne-e kereslet ezen munkagépekre? Vagy nem és azért nem nagyon találni semmit sem róluk? Előre is köszönöm a válaszokat.
Azigen bevásároltál! Hát őő folyt az olaj szabályosan aztán letekertem a végéről a kis fekete gombot utánna kivettem a kis pöcköt ami keresztbe van a kis csavaron tudod amit állitol a vájatokba. Na azt kivettem igy le lehetett tekerni a bemart kupakot(amin van a két bemarás) Ezután huztam egy o gyűrűt a csavarra visszapakoltam az egészet és azota áll, vagyis ma még nem néztem de biztos jó! :) Ha hülyén irtam le s nem érted majd leugrassz! De amugy teljesen ugy lehet szétszedni ezt a részt hogy felveszed a váltóházat és befele lehet kihuzni !
Hy! Vari váltónál van az a kis pöcök amivel állitjuk hogy csak 1-2 vagy az összes sebesség kapcsolható legyen. Nem tudja valaki hogy lehet azt a részt szétszedni? Fossa nekem ott elfele az olajat és gondolom o gyűrű lehet ott csak ha kitekerem a kis kupakot attol még nem jön ki a váltóházból. Valaki szedte már szét azt a részt?
:) Nem én hanem fater állt rá az plussz 105 kiló de puha homok volt igy akkor is lerugta magát mert annyira tarackos volt hogy az nem emberi! Megrotáztam aztán ment bele napra meg gyomirtó neki aztán télire ki kéne szántani hagy nyomja a fagy. Irtam e-mailt majd less rá!
Ez igy van ott van rendesen vonóerő! Viszont tök mindegy hogy kötött a talaj vagy homok mert ha jol be van állitva és ki is van fényesedve az eke akkor csoroszlya nélkül is szépen boldogul! Most tavasszal kb 6 éve nem művelt feketét kiszántottam veele jó 10 centin! A másik kertet két éve nem müvelték jelzem sima shomok viszont tiszta tarack volt na azt nem birta szántani oda lett volna értelme! Nem nem birta hanem megfogta a tarack és a gép csak kapart de nem ment előre! Nade ezt csak ugy elmondtam!
Szerintem nyugodt lehetsz anélkül is simán szánthatsz a nagy traktorok ekeéjén sem mindegyiken van előhántoló (csoroszlya)! De egyébként én szántottam tavasszal gyepet és nekem sincs csoroszlyám és nem is tervezek rá! Üdv
Na én s pontosan ilyen vonórészt akarok csinálni mint neked van a képen az u alak már meg is van csak 12 es laposvasat nem találok hozzá sehol! Neked a magasságállítás látom ugy van megoldva mint a gyárinál hogy a laposvas vége van bevágva nem ki van furva középen ugye?