Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Teljesen más a különleges alakulatok és a polgári önvédelem céljai. Ha te az utcán késharcba keveredsz, és nem vagy profi (de a támadód már az oviban is ezt tanulta), akkor te húzod a rövidebbet. Ha pl. az Idegenlégióban megtanultad a módját, és pillanatok alatt "semlegesíted", akkor is húzhatod te a rövidebbet, amennyire a hazai joggyakorlatot ismerem...
Csigi szalonnázó: szép darab! A postai rendelést én is csak azoktól a mesterektől merem megkockáztatni, akiktől már élőben is vettem. :-)
Aki ért a késharchoz, annak a kezében az. De az általában már pontosan tudja, milyen késre van szüksége. Aki nem tudja, valószínűleg nem is ért hozzá, tehát saját érdekében jobban teszi, ha nem is gondol késes önvédelemre, mert annak igen csúnya vége lehet, és nagy valószínűséggel nem a támadó jár pórul.
"Csigi András (Debrecen): hát, ár-értékben a helyén van. Kb. a felébe kerül a többinek, de mondjuk úgy, hogy okkal. Még a lelkes amatőr szintet is alulról súrolom, de az én szememet is bántották az elálló markolatok és illesztési hibák. Olcsó, de sajnos gyenge színvonalú."
Nemrég jártam a boltjukban Debrecenben, aznap a mester lánya vitte a boltot. Valóban nagy a szórás, de egész szép darabok is találhatók, csak válogatni kell. Szép fákkal dolgozik Csigi, én például részben ezért is vettem egy kis szalonnázót náluk, 3800 Ft-ért nem tartom rossz darabnak. A penge picit ferde, így nem középre záródik, illetve nincs annyira felpolírozva, mint a Révész maskarám, de ez is borotvaéles. A többi része viszont egészen jó, a fa panelek és a baknik találkozása például igényesebben van megcsinálva, mint az amúgy 3x drágább Révész bicskámon. A rugó pont annyira erős, amennyire egy szalonnázón illik, a szegecsek szépen simulnak a panel síkjába (azt viszont nem tudom, miért került bele kétféle szegecs), az árától függetlenül is igényesnek mondható. Persze ehhez át kellett válogatni 5-6 darabot, azoknál hol a baknik illesztése nem volt teljesen korrekt, hol a panel nem stimmelt. Konyhakéseik is vannak, óriási a szórás minőségben, bitang jó séfkést mutatott a hölgy 5 rugó körül, illetve kezdő késesek által bármikor reprodukálható általános konyhakéseket 1500 Ft körül. Ennek fényében postán keresztül nem biztos, hogy rendelnék tőlük, de ha valaki Debrecenben jár, vagy valahol vásárban fut össze a standjával, érdemes körbenézni.
szvsz ez a medvekarom stíl csak a videókon mutat jól.
ami most nálam van, az egykezes mintájára legyártott célszárszám- mezei kés, rövid 6 centis majdnem háromszög formájú pengével, sünbarát.....
de a másik pedig egy filléres hamisítvány, masszív markolattal, (igaz nem sünbarát), a markolat végén üvegtörő tüskével. Az övcsipeszt leszedtem róla, így rendesen meg lehet markolni, és rendesen oda lehet ütni vele..
Önvédelmi fórumokon az az elterjedt nézet, hogy a kés pocsék eszköz önvédelemre: a támadó(k)ra a megállítóhatása kicsi, a vágásokba / szúrásokba viszont később belehalhat. De addigra már agyonvert / leszúrt téged. :-(
Persze ez nem macséta méretű késekre vonatkozik. :-)
Természetesen nem szeretnék ilyen helyzetbe kerülni, de jobb félni, mint megijedni, inkább legyen nálam valami, ha gond van, és hát egy multi tool vagy svájci bicska nem éppen arra való!
Annyit még hozzátennék, hogy azóta is használom a pengét, könnyű fenni, jó éltartó, lehet, hogy ha csak síma foldert vagy kést vennél a Waltertől, akkor az jó.
A Walter felejtős, az első erősebb fogó használatnál roppant egyet, és nem lehetett használni. Nem cserélték. Szétszedtem, meghagytam a pengét meg a négyszög alakú bit tartót, de sokat kellett ügyeskednem. Szóval inkább Leathermant.
Szeretnék véleményeket és esetleg tapasztalatokat kérni a True Utility Smart Knife - ról, az Akah 3 pengés vadászbicskáról és a Walther Multitac bicskáról. Előre is köszönöm a segítséget! :-)
Én most az Inosanto Kali-val ismerkedem, annak a változatnak van pusztakezes, botos és késes része is, viszont ennek úgy látom csak penge szerepel a tananyagban. Nekem a honlap és a videók alapján tetszik! ;-)
Egész nap igényes kulturális rendezvények a Rác utca minden szegletében
a Fehérvári Kézművesek Egyesületének szervezésében.
Az ország késes, tőrös, kovács -és fegyverkovács mestereinek kirakodóvására
Részletes program
Zöld szöglet:
Egész nap: Játszóházak a Fehérvári Kézművesek mestereinek vezetésével
10.00 Fesztivál-indító (ágyúlövés + vadászkürt) Megnyitó,utána szögbeverés a vastuskóba a Mesterségek Háza udvarán Brájer Éva Székesfehérvár alpolgármestere, országgyűlési képviselő 10.00 - 10.30 I. András Lovagrend bemutatója 12.30 - 13.30 I. András Lovagrend bemutatója 15.00 - 15.30 I. András Lovagrend bemutatója 17.30 - 18.00 Eredményhirdetés, díjak átadása
Színpad a templomkertben:
11.00 - 11.30 Iglice citerazenekar 11.30 - 12.00 Horváth Róbert szakács „Mit mivel?” késbemutató. A csirke feldolgozása és eszközei 13.00 - 14.00 Cseszárik László énekmondó 14.00 - 14.30 Amit az ollóról érdemes tudni: Beszélgetés Kovács Zoltán vezetésével Nagy István ollókészítő mesterrel 14.30 - 15.15 Orlandó a késdobáló 15.30 - 16.00 Folkmanushowk néptáncos formáció előadása 16.15 - 17.00 Bujutsu-kai Kenshin-ryu bemutatója 17.00 - 17.30 Táncol-Kodó néptáncegyüttes műsora 18.00 - Tűzugrás
Kézműves udvar:
Egész nap:
Korabeli borbélyműhely-bejelentkezés alapján arcborotválást vállal Kiss József borbélymester
Borotvakiállítás Flaschner Kálmán késes-műköszörűs mester remekeiből és gyűjteményéből
Kovácsműhely Diós Tibor és Kováts Károly kovácsmester bemutatója
12.00 - 12.30 Birkakörmölés Juhász Imre juhász 15.00 - 15.30 Birkanyírás Juhász Imre juhász
Templomkert:
Egész nap:
megtekinthető az Európában is egyedülállóan különleges Szerb templom
kézműves vásár a Fehérvári Kézművesek Egyesülete részvételével
falatozó-szerb ételek kínálatával
Egész nap látogatható a Szent István Király Múzeum Rác utca 11.sz alatti háza, amely az 1988-ban nyílt Palotavárosi emlékek, Székesfehérvár-Palotaváros története és néprajza című kiállítást rejtegeti.
Mindenkit szeretettel váruk június 22-én szombaton Székesfehérváron a Rác utca Skanzenben e családi napnak is tekinthető találkozóra, ahol nem csak a férfi késbarátok, hanem az asszonyok (mint leggyakrabb késhasználók) és a gazdag programok miatt a gyermekek is tartalmasan tölthetik el idejüket.
Még egy elmulasztott vásár... :-( Vajon miért nem árulják el a mesterek, mikor és hol jelennek meg a késeikkel (tisztelet a kivételnek)? A Magyar Késmíves Céh még a tavaly decemberi Vajdahunyad Várában rendezett kiállításnál tart, Nagy Zoltán honlapján egy apróbetűs utalás nincs a szegedi vásárról, Tarjányiéknál fél sor. A Tűzzel-Vassal Fesztiválról egy belföldi turisztikai oldalon olvastam, pedig az is itt van egykettőre... :-(
Varga Tamás (Debrecen): szép darabok, laza gyerek. :-) A bicskákra simán szalonnázót mond mindre (talán a hülye vevők miatt), és már egy óra körül elég részeg (Teca néni barackpálinkája). Vettem nála konyhai kést (csak neki volt nagyobb mréetű műanyag nyelűje.)
Csigi András (Debrecen): hát, ár-értékben a helyén van. Kb. a felébe kerül a többinek, de mondjuk úgy, hogy okkal. Még a lelkes amatőr szintet is alulról súrolom, de az én szememet is bántották az elálló markolatok és illesztési hibák. Olcsó, de sajnos gyenge színvonalú.
Hát a kidolgozás hagy némi kívánnivalót maga után! Ráadásul a rugó csukott állapotban ennyire kiáll a markolat síkjából,kinyitva nem lehet túl biztonságos,meg aztán hamar el is fog fáradni.Ennyiért már ismert mesterektől is lehet kiváló minőségű bicskát is venni.