Én pedig azt javaslom, hogy a Magyar Mérnöki Kamaránál érdeklődj szigetelési szakmérnökök iránt, akik tisztában vannak az összes módszerrel és elmondják az adott problémánál általuk alkalmazható megoldásokat, rávilágítva mindegyik előnyére és hátrányára. És olyan céghez is fordulhatsz, akik komplexen átlátják e szakterületet (pl. Méhes Renoszig), és akik talán nem véletlenül a sok technológia között éppen a csodakészülékekkel nem foglalkoznak.
A Szép Házak c. szakfolyóiratban olvastam egy cikket a falszárításról, jó régen, tán 2004 ben. Ez a cikk bemutatja azt, hogy a különböző terepek hogyan osztályozhatóak a talajvíz szempontjából. Ennek függvényében azt is bemutatja, hogy mit lehet ellene tenni, ha ide építkezni szeretnénk. A cikk vége felé bemutatj eljárásokat, amelyek a meglévő házak nedvesség elleni védekezésének módszerei. Szerintem keresd meg a lapot, biztos, hogy segítenek a cikket megkeresni... Emlékeim szerint abban is segít eligazodni a cikk hogy, mely eljárások szélhámosságok!
Az elektroozmotikus falszárítás egy létező eljárás.
A fal nedvesedésének egyik oka lehet a magas só tartalom, a köznyelv csak "salétromos" falról beszél. Ilyenkor hasznos lehet ez az eljárás. A nedves falba furatokat készítenek és többnyire vas elektródákat tesznek bele. A földhöz képest +20 ÷ +24 V egyenfeszültséget kapcsolnak rá (néhány amperes áramkorláttal).
A negatív ionok az elektródán kiválnak, ez többnyire klór(ronda sötétbarna vasklorid keletkezik), a pozitív ionok pedig a föld felé vándorolnak. Ha sikerül a fal sótartalmát csökkenteni, akkor ha kiszárad, már lényegesen kevesebb víz kötődik meg benne, így szárazabb marad.
Azonban ez sem csodaszer.
Mielőtt ilyen eljárással akarod kiszáríttatni a faladat, mindenképp keress meg valami megbízható szakembert.
A falak nevesedésének még jónéhány más oka is lehet.
EZ a módszer kb. éppen ezek miatt lett gyanús, mielőtt még nagyon beleástam volna magam. :-)
Létezik egyáltalán olyan MŰKÖDŐ falszárítási módszer, amihet nem kell szétverni/vágni/fúrni a házat? Ami képes hosszú távra, tisztességes módon megoldani egy ilyen problémát? Nem vagyok túl bizakodó, a nedesség csak jön, elszórni való pénzem meg nincs értelmetlen kísérletezésre.
Érdekes, hogy nem találtam a honlapon azt, hogy milyen feszültségen, mekkora fogyasztással működik ez a rendszer.
Meg azt sem, hogy mi a cég neve, a székhelye.
Meg azt, hogy mi ennek a tudományos, vizsgálati alapja.
Meg e márkanévre sem találni sehol semmit.
Persze mindenki arra költi a pénzét, amire csak akarja. Úgy tudom, nincs tiltva, hogy egy dunai hídról vagy hajóról a vízbe borítsa valaki a teljes tartalék pénzét...
"Az elektroozmotikus falszárítás lényege, hogy a kapilláris vízmozgás által létrehozott elektromos feszültségkülönbség megszüntetésével leáll a víz felfelé mozgása a falban,"
amennyiben létezne a kapilláris vizmozgás által létrehozott elektromos feszültségkülönbség, akkor talán hatékony lenne
Érdekes, hogy ilyen átfogó felmérésre készülsz, miközben itt eddig még egyáltalán nem szóltál hozzá. Most találkoztál e problémával? És mihez készül az összesítés? Benne lesznek a gyártó-forgalmazónál jelentkezett reklamálók is, akiknek akceptálták a panaszát?
Egy objektív statisztikát szeretnék létrehozni, a beállított készülékekről, ezek kiígéret szerinti működéséről, vagy elégtele, esetleg a túl hamar megszűnt működéséről.
Kérek mindenkit, akinek konkrét jó vagy rossz hírű készülék alkalmazást ismer, referenciáról vagy egyéb konkrét alkalmazásról tud, az objektív statisztika segítése érdekében tudassa velem a készülékről ismert ellenőrizhető tapasztalatait.
Mikor lett beállítva, milyen készülék, melyik cég szállította, meg vannak e elégedve vele, ha nem úgy működik, mikortól romlott el a hatásfoka stb. Csatlakoznék az előttem szólőkhoz és válaszolnék nekik, illetve van aki feltett képet, hogy elérhető megnézhető címmel és telefonszámmal segítsen a tényleges hatékonyságot igazolni, vagy objektív adatok alapján megcáfolni!
Azt írtam, hogy "a hatóságokhoz" nem érkezett panasz, ami hihető, mert a náluk reklamálókat valószínűleg kártalanították. És ki ismer olyant, aki belátja, hogy egy vásárlásnál rosszul döntött? Még talán a családtagjai előtt is titkolja, elhallgatja.
Az utolsó mondataidat pedig érdekes lenne megkonzultálnod jogász ismerősöddel, mert meg fogsz lepődni, hogy az ő gondolkodásuk eltér a többi emberekétől.
A békéltető tárgyaláson a feljelentő azt mondta, hogy nem tehették meg, hogy nem lépnek, mert 20 év alatt egyetlen panasz nem érkezett a hatóságokhoz a termékükkel kapcsolatban.
A felperes állításával szemben akár az ebben a topikban is felsorolt reklamációkat is bemutathatod a bíróságnak. A felperes állításával szemben akár azt is állíthatod, hogy az általuk sikeresnek ítélt falszárításhoz a készüléküknek semmi köze, hiszen azt a Jupiter és a Szaturnusz kedvező relatív pozíciója is okozhatta. Ha ellenvetés van kérd a bíróságot, hogy a felperest kötelezze arra, hogy ellenőrzött körülmények között bizonyitsa állításának igaz voltát. A felperes kötelessége a készülék működőképességének bizonyítása.
Ha ezt eléred bármibe lefogadom, hogy visszalépnek.
Nagyjából megválaszolták helyettem itt a felvetődött kérdéseket.
Összefoglalva:
A gyártó-forgalmazó magánvádas büntető feljelentésére több fórumozó adatai közül csak az én IP-címemet adta ki a szolgáltató a rendőrségnek. Az elsőfokú bíróság tárgyalás nélkül meghozott végzése szerint nem történt rágalmazás. A fellebbezésre újra indult az eljárás. A békéltető tárgyaláson a feljelentő azt mondta, hogy nem tehették meg, hogy nem lépnek, mert 20 év alatt egyetlen panasz nem érkezett a hatóságokhoz a termékükkel kapcsolatban. Januárra beidézték az internetszolgáltatót, de az a tárgyalás el lett napolva időpont nélkül.
"Nem tudom, hogy VEE kollégát miképpen sikerült az AQUAPOL derék munkatársainak perbe fognia, sőt azt sem gondolnám, hogy az itteni fórumon tett megjegyzései miatt találták volna meg."
Akkor valószínűleg, nem vagy naprakész az ügyből. VEE kartács itt is írt arról miképp macerálják az AQUAPOL derék ügyvédei. De tudtommal a Budapesti Szkeptikus Konferencián erről faggatta Hartlein főszkeptikus is.
"Én a magam részéről továbbra is szélhámosságnak nevezem ezt a csodamasinát, mert az is. El nem tudom képzelni mivel tudják a hatóságok szigorát kikerülni, mert a fogyasztók megtévesztéséért már ennél kisebb ügyekben is milliós birságokat szabnak ki."
Hát Te is csak vigyázz magadra, mert ennél többet VEE sem mondott, itt az INDEX Fórumán...
Azt, hogy miként lehet, hogy nem csaptak le az AQUAPOL-ra eddig, az egy nagyon érdekes történet. Történetesen van egy nagytudású főiskolai tanár, aki tanszékvezető is, ő az aki szakvéleménye alapján a vizsgálatokat beszűntették. Hogy a Pécsi Tudomány Egyetem miért nem veti ki magából ezt a fickót, azt csak ők tudják...
De talán VEE lehet, hogy felfrissíti a csak több PgDown-nal elérhető tudnivalókat erről az ügyről.
Ha figyelmesen visszaolvasol, akkor azt is megtudhatod, miként alakult a topic neve, az AQUAPOL derék emberei kérésére.
... láthatod, hogy az AQUAPOL mindenre elszánt embereivel könnyen meggyűlhet a bajod. Még pár óvatlan hozzászólás és te is a vádlottak padján találhatod magadat. Hasonlóan VEE kollégához.
Nem tudom, hogy VEE kollégát miképpen sikerült az AQUAPOL derék munkatársainak perbe fognia, sőt azt sem gondolnám, hogy az itteni fórumon tett megjegyzései miatt találták volna meg.
Én a magam részéről továbbra is szélhámosságnak nevezem ezt a csodamasinát, mert az is. El nem tudom képzelni mivel tudják a hatóságok szigorát kikerülni, mert a fogyasztók megtévesztéséért már ennél kisebb ügyekben is milliós birságokat szabnak ki.
Ilyen csodamasinám nekem is van, 15 éve élvezem minden jótékony hatását. Mióta fel van szerelve, azóta a ház legnedvesebb pontja tovább vizesedett, és a vakolat is lemászott a falról. Ha víztaszító hatása lenne, akkor, mivel a hálószobámban volt a doboz, már nekünk is ki kellett volna rég száradni.
Most, hogy "kidolgozta" magát a gépem, közszemlére teszem, hogy más is tanuljon belőle.
Ha esetleg valaki szeretné tovább működtetni, még 5 év garanciával, féláron eladom!
Ilyen csodamasinám nekem is van, 15 éve élvezem minden jótékony hatását. Mióta fel van szerelve, azóta a ház legnedvesebb pontja tovább vizesedett, és a vakolat is lemászott a falról. Ha víztaszító hatása lenne, akkor, mivel a hálószobámban volt a doboz, már nekünk is ki kellett volna rég száradni.
Most, hogy "kidolgozta" magát a gépem, közszemlére teszem, hogy más is tanuljon belőle.
Ha esetleg valaki szeretné tovább működtetni, még 5 év garanciával, féláron eladom!
Úgy látom, hogy nem sok ideje fórumozol itt. Ha végigolvasod a topicot, akkor láthatod, hogy az AQUAPOL mindenre elszánt embereivel könnyen meggyűlhet a bajod. Még pár óvatlan hozzászólás és te is a vádlottak padján találhatod magadat. Hasonlóan VEE kollégához. Főleg, hogy Te konkurencia vagy, és mert vélhetően jól megcsinálod amire vállakozol...
Ha a hasbaakasztó, süket dumára vagy kíváncsi, amivel megtévesztik a kuncsaftokat, akkor az osztrák AQUAPOL hírlevélre iratkozz fel, vagy olvass vissza a topicban. A legveretesebbek egy bizonyos Dr. Orbán József agyából származnak.