Tudna valaki nekem segítení?
Van egy OleoMac Sparta-26-s fűkaszám. Kellet vennem egy új damilfejet, mert a régi már tönkre ment és csak már az új fajtát lehet kapni hozzá és ez folyamatosan széthúzza a kuplungot, mert nehezebb. Legalábbis szerintem ez a hiba oka. Mit lehet tenni házilag, mert semmi kedvem minden egyes használat után 2000 forintot költeni a javítatására. Újra pedig nincs kb. 100 000 Ft-m!
A gyújtással van gond. Lehet megszakító, kondi, gyújtótekercs, sőt még pipa is. Gyújtáskihagyásra utaló jelek. Az MF70 be tuti, hogy 175 hőértékű gyertya kell? Sajnos fejből nem tudom. Az sem jó ha túl alacsony. Hidegen is produkálja a hibát?
Ha holnap délutánig ráér, akkor megnézem neked, hogy milyen kell bele :) Mert nekem is megadta magát mind a kettő, csak elő kéne guberálnom a műhelyből a két régit :D
Olyat szeretnék kérdezni hogy amivel felfogatom a kaszára a kést mi a neve annak a 2 dolognak,tányér féle,meg valami tárcsa?Múltkor kaptam az fs120-as kaszámra anyacsavar 8-as és nagy rá,lehet rá kisebbet kapni?Köszönöm!
Franko kis gep, pocc roffre indult is. Kevertem neki eloszor 30-as kevereket, probakeppen nyirtam vele 1-2 metert max felgazon, viszi mint a rongyot. Az ilyen gepeket mennyire kell bejaratni vagy ilyesmi? Lehet veluk nyirni egybol, vagy az elejen finoman? Repsol moto 2T jo bele ugye?
Az MTD 790 fűkaszámnak egyre hangosabb vagy egy vagy mindkét csapágy a szöghajtóműben, tudja valaki a csapágy méreteit vagy a pontos gyári számát, esetleg az SKF számát?
Feltételezem, hogy valamilyen kenőzsírral töltötték meg a szöghajtás házát a gyárban, vagy talán valami sűrű differenciálmű olajjal? Mivel a két golyós csapágyon kívűl van benne egy sikló csapágy is, nem tartom kizártnak, hogy olajat tettek bele anno, csak nem tudom milyen tömítőgyűrűket tettek be ebbe a házba. Viszont ha zsír van benne, a siklócsapágy miatt szerintem az rendszeres kenést kíván, nem?
Pár tipp! Elbomlott a köteled, elgyengülheted, eltörött a rugó, tárcsa sérült, törött.Bezsírozott berántó feltellett porral, és ezért megy lassan vissza.
az ugy van hogy leveszwem a szárat ott van a kuplungharang amit nem tudom hogy jon le és utána a burkolat aztán a beránto tehát ha le tudnám venni a kuplungot meg a burkolato akkor látnám mi van de nem tudom m,ég nem szereltemilyet jo lenne segitség kössz
Lehet elkoszosodott a berántó rész és nem tudja saját maga visszahúzni. Nálam a kerti trakin szokott ilyen lenni. Akkor fedél leszed hogy a rugó ne ugorjon szét. Bár a te gépeden nem tudom hogy van
A múlt hétvégén megvettem a piacon a gázkart bovdennel együtt. :-)
Ugyanolyat kaptam amely eredetileg is volt a kaszán, annál csak nem lesz rosszabb. :)
Egyébként egy Ed-Johnson ZJ-BC260B típusú fűkaszáról van szó.
A gázkart és a bovdent kicseréltem az újonnan vásároltra. De sajnos a probléma megmaradt. (Ha nem húzom be teljesen a gázkart akkor a kasza leáll.)
Könnyen beindul ezek után. Én úgy gondolom , hogy az alapjárattal van a baj. A karburátoron nincs külön csavar , csak ott ahol a bovden csatlakozik a karburátorhoz. A csavart már majdnem teljesen becsavartam , így is már alapjáraton is elég nagy hangja van a motornak amíg le nem áll. Teljesen becsavarva nem próbáltam még. Ha nagyon becsavarom akkor túlpörgetheti a motort alapjáraton? Úgy lehet jó lenne.
A karburátort a Bulimociról rendeltem, ehhez a géphez.