Keresés

Részletes keresés

tibtiborkaba_new Creative Commons License 2013.05.21 0 0 3275

Egészen szépek, ha jól látom hiánytalanok. Még a bemenő trafó is benne van, pedig általában ez esik először áldozatul a hájendesítésnek. Valszeg azért úszta meg, mert továbbra is szimmetrikus bemenettel lett használva. Mondjuk aki a csatlakozókat kicserélte, igazán választhatott volna valami rendes hangfalcsatlakozót nem ezt a régi hangfalról letermelt nyomogatós izét.

Jól látom, hogy a második példányban a nyák eléggé meg van égve a végcsövek környékén? Ha ott ilyen meleg van, annak nem örül a kondi aki a végcsövek között üldögél.

Nagyon szép kis készülékek, ha eladod, lehet érdekelne. De én a helyedben megtartanám.

A kimenőtrafót ha cserélték, az nem gond, ezt a típust több erősítőben is alkalmazta az EAG/BEAG (782/A, 211).

Én azért valamivel lyukasabb tetőt tennék rá, nagy a zsufi a kis dobozban, és a sasszi is zárt, szóval nem tud átszellőzni.

Mindenesetre nekem tetszik a készülék, igényes munka.

Előzmény: schandor (3270)
spacc Creative Commons License 2013.05.21 0 0 3274

Persze ez a feliratra nem vonatkozik, mint a példán is láccik..... :))))

Előzmény: dzogcsen (3273)
dzogcsen Creative Commons License 2013.05.21 0 0 3273

Az E84L az EL84 ipari, hosszú élettartamú változata.

Előzmény: schandor (3271)
schandor Creative Commons License 2013.05.21 0 0 3272

A múltkor írtam, hogy szeretném újra meghallgatni jó pár év után és arra is rájönni, hogy hol melegszik. Persze nem akarom kínozni, éppen a melegedés miatt.

Ha sikerül, akkor beszámolok róla.

Addig is kiváncsi vagyok a véleményetekre az erősítők belsejével kapcsolatban és a csövek csereszabatosságáról.....

Hamarosan folytatom.

Sziasztok!

Előzmény: tibtiborkaba_new (3248)
schandor Creative Commons License 2013.05.21 0 0 3271

Az egyikben (most nem tudom melyikben) EL84-es és ECC83-as csövek voltak.

A másikban szintén ugyanolyan ECC83-asok voltak, viszont az EL84 helyett az volt, ami az utolsó képen látható. Mikor kivettem, egy nedves ronggyal letöröltgettem jól mindkettőt, majd szerettem volna megvizsgálni, mikor kiderült, hogy a porral együtt eltünt róla a felírat is, csak a Made in Germany maradt rajta valahol, és az a nagyméretű 589-es szám. Ha emlékeim nem csalnak, akkor E84L volt a csövek száma. Arra biztosan emlékszem, hogy nem EL84-es.

Nem tudom mi lehet a kettő között a különbség, és hogy csereszabatosak-e egymással...... - Ha pedig igen, akkor teljesen mindegy-e, hogy melyiket tesszük bele...?

Előzmény: Fényhang (3250)
schandor Creative Commons License 2013.05.21 0 0 3270

Ezek a másik, zöldesebb színű erősítő képei, ami mindig a jobb oldalon áll.

(Érdekes, hogy az egyik trafó papír borítása mennyivel sötétebb árnyalatú, mint az összas többié. Vajon cserélve lett a trafó?)

schandor Creative Commons License 2013.05.21 0 0 3269

Sziasztok!

Bocs, hogy megkésve jelentkezem a fotókkal!

Először az egyik darabról teszek fel képeket, a bal oldaliról, amelyiknek az előlapja kicsit szürkésebb árnyalatú, szemben a másikéval, amelyik inkább kissé zöldes szinű. (Ebből gyanítható is, hogy a két készülék nem egymást követő sorszámozású lehet, sőt valószínű, hogy a kettő gyártása között sok idő, akár több év is eltelhetett. Hogy mennyi, megpróbálom kinyomozni.)

Azokon a képeken, ahol a két erősítő együtt látható, ott mindig a baloldalon van a szóbanforgó "szürkésebbik" darab.

Kiváncsi vagyok mi a véleményetek róla.

A hátoldal mindenesetre nagyon át lett mahinálva, érdemes összehasonlítani a korábban feltett képekkel, ahol egy eredeti darab hátoldali fésüs csatlakozója látható.

M.Jocó Creative Commons License 2013.05.13 0 0 3268

Ez talán segíthet -;)

Előzmény: TRETONIN (3266)
TRETONIN Creative Commons License 2013.05.13 0 0 3267

kuka a cső  ??

valaki látot már ilyet ??

TRETONIN Creative Commons License 2013.05.13 0 0 3266

Köszönöm a segítséget az EBC 3 cserés dolog is bevált

De vettem két db zsír új  AZ4   és   bemelegedés után 20 másodpercel  nagyonagyot villant  de előte már szólt vele  működöt rendesen azon kis idő alat

Én még nem láttam ilyet ugyancsak a rafilm 25 van szó    mellesleg a gyári csövével működik!!

A gyári AZ4  8 lábas  benne   ez meg 6 lábas és a külső alakja is teljesen más

A régi csövön ahol szorosan egymás mellet van 4 érintkező ot az új csövön csak két  érintkező van a fűtésük ugyanaz  ugyanoda esik a láb

meg a gyári csövében 4 fűtőszál van az újban meg csak kettő.

TRETONIN Creative Commons License 2013.05.11 0 0 3265

most lesz lassan- 17 továbra is lassan emelkedik

Előzmény: TRETONIN (3264)
TRETONIN Creative Commons License 2013.05.11 0 0 3264

kÖszönöm a segítséget     A -17 voltot mérem  amit írt a kapcsolási rajzról!! Az érdekelne  -12 voltól Az normális ha kell vagy  5 perc mire eléri a 14 et ??? 

lassan emelkedik  megvárom hol ál meg  lassan eléri a 15

Előzmény: CruisHeR (3263)
CruisHeR Creative Commons License 2013.05.09 0 0 3263

Az előfesz táp környékén levő kondikat nézd át (500nF, 1uF,100nF). Lehet valamelyik átvezet, ezért nem tudsz elég "nagy" feszültséget beállítani. Valamint ugyanitt a potit is, lehet kh-s. Ha ezek jók akkor nézd meg EBC3 után levő 2 db 50nF kicsatolót, nem e zárlatos, vagy átvezet valamennyit. Végcső nélkül mérd meg, -17V körüli előfesz kell legyen a foglalaton.

Előzmény: TRETONIN (3261)
*newnikk* Creative Commons License 2013.05.09 0 0 3262

Cseréld meg a 2. EBC3-at valamelyikkkel. Ő egyenirányítja a rács-előfeszt. a végcsöveknek. Egy próbát megér.

Előzmény: TRETONIN (3258)
TRETONIN Creative Commons License 2013.05.09 0 0 3261

első méréseknél 100  mV körül  mind a kettő csőnél cserélgettem használt végcsöveket aztán ebből lett  85 . 90 mV  de álítani szinte semmit nem enged ..

Ha teljesen jó két másikat rakok bele akkor se lehet álítani ..

Előzmény: *newnikk* (3259)
TRETONIN Creative Commons License 2013.05.09 0 0 3260

A  másik ugyan ilyen erősítőm így álítotam be   azóta megy rendesen

az hőerőmű volt  20 mV alá levitem mind a két csőnél de 85 mV mentek alapból 

Csak ezzel van valami hogy nem engedi álítani minimumra van lecsavarva teljesen így 85. 90 mV a két cső    .100. 110 felehet csavarni de sajna lejebb nem    de már  a 85 is durva

*newnikk* Creative Commons License 2013.05.09 0 0 3259

Aha, vagyis a katódáramra voltál kíváncsi... És mennyi volt?

TRETONIN Creative Commons License 2013.05.09 0 0 3258

katódfeszt úgy mértem  hogy lekötem a testre csatlakozó vezetéket mind a két csőtől és külön külön   tetem rá egy 1 ohm 2 wattos ellenálást és a rajta átfolyó feszt mértem!!

mV ra álítva a műszert

Előzmény: *newnikk* (3257)
*newnikk* Creative Commons License 2013.05.09 0 0 3257

Az nem valószínű, mert katódfesz.az nem van, ugyanis a katódok közvetlenül testre vannak kötve.

Előzmény: TRETONIN (3256)
TRETONIN Creative Commons License 2013.05.09 0 0 3256

de ezt a hangerős dolgot még eccer letesztelem     . de a katódfeszültség probléma az biztos!

Előzmény: TRETONIN (3255)
TRETONIN Creative Commons License 2013.05.09 0 0 3255

Jó napot  ez egy bvk 25 w    EL 12 SPECIAL   csövek vannak benne

A készükékben sokminden cserélve volt  ahogy nézem

Látam ezen kívül 2 db  gyári darabot  a fele kondenzátor se eredeti benne .tápkondik se mondjuk ez  csak jó  .

Meg volt benne + ba  ha jók az ismereteim, egyenfesz szűrésére egy hatalmas kondenzátor    ennek teljesen vége  van  de próbaszerűleg az erősítő enélkül is működik !! kisebbet  tetem bele van benne ot most egy 475 v . 16 uF

a kapcsolási rajzán nincs ilyen kondenzátor

Mint ahogy leírtam a katódfeszel nem bírtam  a rövid teszteken 

de másik végcsővel is halk az erősítő   fele anyi a hangerő kb mint normálisan

Előzmény: CruisHeR (3254)
CruisHeR Creative Commons License 2013.05.09 0 0 3254

Először is kéne tudni, hogy melyik Rafilm 25 ről van szó mert 2 fajta volt. OS18/600 vagy EL12 végcsővel szerelt?

Előzmény: TRETONIN (3252)
TRETONIN Creative Commons License 2013.05.09 0 0 3253

Mint írtam is  5 és 100 mV közöt tudom álítani a feszt a jó másik erősítőnél!

Előzmény: tibtiborkaba_new (3251)
TRETONIN Creative Commons License 2013.05.09 0 0 3252

Jó éjt az uraknak segítséget kérnék 

volna egy fellet álapotban lévő erősítő

Rafilm 25   az első próbakor rendesen volt hangerő   de nem sokat járattam zenével!

nemrégiben  legalább  a felére csökent  a hangerő !!! De  tuti jó végfokcsövekel is próbáltam azokal se jobb !

De alapból az vele a nagy gond  hogy a katódfeszt  a beépítet 2 db ellenálásom mértem és hát  elég durva értékeket kaptam

és a potméter max  .. 5 . 10 mV szabályoz  a másik   kb 5 mV 100 mV szabályoz

mit lenne érdemes megnézni ??

potméter ellenálás csere ilyesmik 

A jelenlegi bemeneti kábel a másik erősítővel tökéletesen jó

Azok a régi qaliton Potméterek ahogy észrevettem nem szoktak elromlani 

90.105 mV  mértem 

van egy másik ugyanilyen sokal jobb álapotben lévő erősítő 

az 17+17 mV   megy rendesen

tibtiborkaba_new Creative Commons License 2013.04.28 0 0 3251

Az utolsó képen lévő táp érdekes, nekem mókolásnak tűnik. Tudtommal ennek félvezetős tápja volt, nem csöves. Bár lehet, hogy volt ilyen is olyan is abban a nagy kavarodásban.

Előzmény: Fényhang (3250)
Fényhang Creative Commons License 2013.04.28 0 0 3250

Érdekelne, hogy milyen csövek vannak benne?

Különösen a táp-rész az ami érdekel, az utolsó képen ami látható.

Elektro-mechankiusan sosem volt gond az ilyen felépítésű erősítőkkel, csak a felhasznált alkatrészek minősége nem mindig éri el a "nyugati átlagot".

Üdv!

Előzmény: schandor (3246)
tibtiborkaba_new Creative Commons License 2013.04.28 0 0 3249

Ez még Eag, és igen, a topon volt. Szerelési minőségben ott van a nyugatnémet studiocuccok mellett, és magasan veri a keletnémetet. Ha alkatrészhez is olyan egyenletesen és jó minőségben jutottak volna, mint a németek, akkor méltán állhatna a topon a Siemens és a Klangfilm mellett. Bár lehet hogy én egy kicsit elfogult vagyok az EAG irányában.

:)

Előzmény: Mono SE (3247)
tibtiborkaba_new Creative Commons License 2013.04.28 0 0 3248

Ilyen felvezetés után kiváncsian várom a fotókat a tiédről.

Mi melegszik? Ha biztosra akarnék menni, akkor azt mondanám, a csövek :). Tréfát félretéve, szerintem leginkább a táptrafó a gyanus, ennek a melegedése sokmindentől előfordulhat, tehát ez a legvalószínűbb. Én sem hajtanám sokáig, mert menetzárlat -> újratekerés lesz a vége. Az meg nem olcsó. Kimenő van ehhez a készülékhez, ott a kismillió 782/A donornak, de a tápja szerintem egyedi.

Persze ez csak találgatás, játék, lövés a ködbe...

Mono SE Creative Commons License 2013.04.28 -1 0 3247

a francba, azért a beag meglehetősen topon volt a kor technológiájában, ma sem gáz belenézni a cuccaiba.

schandor Creative Commons License 2013.04.28 0 0 3246

Nyugi, ezek még nem az enyémről készültek. 

A neten találtam fotókat egy jó állapotú EA 026-osról.

Az első képen látszik, hogy igazatok volt és az enyém előlapjára a kapcsolót és lámpát valaki rábuherálta.

Legközelebb a sajátomról teszek fel képeket.   (Az nem néz így ki sajnos)

És akkor újra meghallgatom. A mérce nem lesz túl magas: Egy Orion SE-260-as.

A melegedés miatt nem kínzom sokáig, remélem nem fog tönkre menni.

Kitapogatom mi melegszik.   - Ti mire tippeltek?????????? 

Előzmény: tibtiborkaba_new (3244)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!