Főleg joco145-höz szól a kérdésem, de persze bárki válaszát szívesen fogadom.
Szóval 2007-es Swift-en a felső kuplungmunkahenger nyekeg, és benyomáskor ill. felengedéskor a lábon finoman érezni is hogy nem simán mozog, hanem picikét darabosan. Minél melegebb az idő annál inkább. Ettől eltekintve működik, csak roppant idegesítő.
Még garanciaidőn belül egyszer már cserélve lett, mert másként nem tudták megszüntetni. Sajnos csak mostanáig lett csöndbe, kb. 30 ezer km-t bírt :(
Mivel már nem garanciális, és nem szívesen cserélgetem 30 ezrenként azt az alkatrészt, ezért esetleg nincs tippetek valami más jellegü megoldásra?
Porvédőt visszavéve szilikonzsírt próbáltam befújni, de az nem segített.
Esetleg valahová injekcióstűvel szilikon olajat? (Hová?)
Ebből csak gyári létezik, mert adott esetben lehet hogy az utángyártott tovább bírná...
Remélem már semmi! Az enyémet hál Istennek nem érte utol a csomagtér rohadás.Lehet hogy azért mert télen garázsfogságon van? Havonta egyszer van olyankor előhozva amikor nagy bevásárlás van, aztán egy hétig takarítás / főleg az alja/ és visszabakolás.
Az én autómat is elérte az ABS gyűrű mizéria. Tegnap kb tíz kilóméterrel a végcél előtt kigyulladt az ABS led. A motort leáálítva majd újra elindulva a hibajelzés megszünt,de éltem a gyanúperrel hogy gyűrű. Talált süllyedt! Csak az zavar hogy úgy látszik minden Swift-II-be 7-8 évenként eltörik kilóméter függetlenül és ezt savallom nagyon mert az enyémben még 30k.sincs. Miért nem hívják vissza emmiatt hiszen egy bztonsági felszerelésről van szó?
Gyári alkatrész beszerzésből az első gyűrű valószínűleg nem fog menni, csak a féltengelycsuklóval együtt, de annyit nem kellene érte adni. ;-) Talán ezért nem ismerik a nagyobb alkatrész forgalmazók katalógusai. A neten kutakodva könnyen rá fogsz találni, ha swift abs gyűrű szavakra keresel.
Bármelyiket megveheted, közel azonos a minőség.
A mindkettő cseréje csak pénz és idő kérdése. ;-)
Amíg stabilan kapaszkodik a csuklóra, addig nincs baj, viszont ha leütöd, akkor biztosan nem teszi tönkre az érzékelőt, bár utánna azonnali, és folyamatos abs hibád lesz.
Rozsdátlanítani lehet mechanikusan pl. drótkefével, aztán ha esetleg van a szerelődnek rozsdaátalakító folyadék a polcon, akkor mehet rá az is. Összeszerelés előtt cinkspray, vagy hasonló festék.
full szintetikus olaját (5l 4990Ft) A szerelő, pedig szerződése van, simán azt mondta, h ez az olaj felveszi a versenyt minőségbe a nevesebb márkákkal is, csak a reklámmal nem foglalkoznak. Szóval lehet eretnekséggel vádolni de ha hozza az előírt minőséget, én a márka nevéért nem kívánom a termék árának kétszeresét kifizetni. Persze bizosan lesznek akik felvágják majd az ereieket ekkora felelőtlenség láttán, de ez legyen az ő bajuk :o)
Sárbogárdon a Bartánál 10 alatt megúszod, feltéve ha télleg a gyűrű szállt el, nekem már cserélve van mind a 2 (2005 09. havi, 117e km). viszont egy futóműállításra fel lehet készülni utána, nekem mind2 esetben elment a kormány 10-15 fokot
Jocó, ha már ennyire útba igazítottál, és ez a hobbyd is, akkor azért kapsz még pár kérdést a témában... ;-)
1.Honnan érdemes/lehet ilyen ABS gyűrűt beszerezni? Bontó vagy vmi boltban is lehet (unixnál,bárdinál nem találtam)
2.Van esetleg vmi jobb minőségű, mint a gyári? (85e km-enként nem szeretnék ilyen problémával kavarni...)
3.Érdemes akkor már mindkettőt egyből lecserélni?
4.Érdemes leütni a sérült gyűrűt a javításig, hogy ne sérüljön addig is a szenzor?
5.A kornyező területek rozsdátlanítását, kezelését mivel ajánlod, milyen anyaggal?
Bocs, de muszáj kérdeznem, mert szeretem, hogy ha rendben a gép. Mindig előírásnak megfelelően megkap mindent (sőt még jobbat is, mint elő van írva), és tényleg nagyon bosszant, ha van vmi vele... :-/... mondjuk eddig sokat nem kellett bosszankodnom, kb semmit :P
márkaszervízben kb 14 ezer az óradíj (az alkatrész az teljes költség kb 15-20%-a), ha érdekel, van szfvárhoz közel egy jó suzuki szerelő ismerősöm, én mindig hozzá vittem az összes suzukimat. ha kell, küldök telszámot (emilbe, mert itt reklám lenne)
A mi 2005, 12. havi Swiftünk is ezt csinálja, csak nálunk már állandóan világít az ABS visszajelző és nem is működik, télen próbálgattam hóban. Suzuki szervíz 50ezret mondott a javításra.
Húzd előre az ülést, emeld fel a legmagasabb állásba, majd hátulról bújj be az ülés alá, és a nyíllal jelölt helyeket célozd meg. Akkor lenne a legjobb, ha egy kis csővel meg tudnád célozni a helyeket. Én pl ezt használom, jól ken, és oda lövök vele, ahová szeretnék. :)
Nem baj, ha máshová is kerül, de a biztonság kedvéért készíts a kezed ügyébe törölgető ruhát, vagy teríts le valamit az ülés alá az esetlegesen lecsöpögő anyagnak.
Jocó, kicsit aláfeküdtem a gépnek megint most persze másra figyelve, és nem a vezetékekre. Ez fogadott a bal első mögött...
Nagyon kösz a tippet. Mielőbb javíttatom a problémát.
U.i.: had kérdezzem meg, hogy honnan, hogyan vágsz ennyi mindent a swifttel kapcsolatban... bármi kérdés van, egyből ábrákat, fotókat nyomsz, és az összes telitalálat ;-)...
Köszönöm szépen! Ha csak ennyi az tök jó mert épp van is otthon lánc sray.
Azt esetleg le tudod írni kicsit konkrétabban hogy hol kell fújni? Ezt csak azért kérdezem mert az ülésemelő mechanika feltételezésem szerint, nincs túl könnyen hozzáférhető helyen és ezen belül is jól kell célozni hogy hatékony legyek. Feltételezem.
Az ülés csukló pontjait (magasság állító mechanika) kend meg, vagy fújd be. Használj zsírspray-t, vagy láncpsray-t, csak ne WD40-et. ;-)
Ha kellőképpen befújtad, mozgasd át a mechanikát a végállások között többször, mert időbe telik, míg megszűnik a nyikorgás. Előfordulhat, hogy többször is meg kell ismételned az olajozást.
A gyűrű és a féltengely között képződő oxidáció addig feszíti a gyűrűt, míg az a két fog közötti vékony felületen el nem pattan. Sajnos több ilyen is volt már, nevezhető a típus egyik hibájának.
Kb. 3.000,- Ft körül hozzá lehet jutni ABS gyűrűhőz, csak ki kell cerélni. Kicsit bonyolultabb, mint egy kerékcsere, de egy szerelőnek mindegy, hogy hol szerel. :)
Az új gyűrű felrakása előtt célszerű a felületeket megtisztítani, és korózió ellen kezelni. A gyűrűt dobjátok fel melegedni egy rezsóra, (vagy bármi másra) mert egyszerű zsugorkötéssel kapaszkodik a helyére, mint a lendkerék fogaskoszorúja.
A Sportom idén lesz 5 éves és 50.000 km van benne. Korábban csak hallottam róla, de ma már én is értem miért annyira idegesítő az első ülés nyekergése.
Nincs nagyon időm visszakeresni, hogy volt-e vkinek hasonló problémája...
Szóval autópálya felvezető, kb 110es tempó, és egyszercsak kivillant az ABS jel a műszerfalon. Így is maradt 10percig. Megálltam, kicsit nézegettem a motortérben, hátha látok vmi durván szembetűnő problémát, de zéró, ezért indultam utamra. kb 20méter móulva egy balos visszaforduló után kialudt a jelző led, és szerencsére úgy is maradt.
Hazafelé délután semmi, majd az autópálya kb ugyanazon pontján 120nál megint kivillant, és hazáig úgy is maradt, majd a városi kanyarodgatások közben egyszer csak kialudt megint.
Otthon kicsit aláfeküdtem, megnéztem, hogy az ABS vezetékei sérültek-e a féknél, kerék mögött, de semmi.
Még azért tájékozódok hozzáértőbb ismerősöknél, mielőtt elviszem egy suzukiba, és horror áron megcsináltatom. Télre azért nem ártana, hogy mindig hiba nélkül működjön az ABS.