Még annyi miért baj hogy 20 fok közötti hömérsékleten üzemeltethető? Én a klimát 20 fokra álitottam a gépeimnek vett höszigetelt Continexes 2db raktárkonténerbe! Nem értem a problémádat? A hőmérsékletet meg minek álliani? ma kelt a 46 tojásból 41db 3 nem volt fias 2 bennfulladt4 Akkor minek állogassam? Ez nem jó arány? VALAMIT LEHET PROFIN IS CSINÁLNI DE LEHET "POKROC MEG VILLANYÉGŐ IS"!!!
Szia! Ez mind igaz amit irtam ! Vasárnap vettem a börzén egy szendvicspanelest Pl t amit azóta megbántam!Kiváncsi leszek a kelési arányára de a kivitelezése látszik hogy magyar! Egy keltetés után 70000ft ért megy a háztól! Amugy szivesen várlak megmutatni a gépeimet na meg az állományomat! A román gépek árairól annyit te voltál Bucarestbe a gyárukba? Ott ugyan ugy fillérek a gépek mint a Pl kinábol behozott fütőegysége kb 2000ftért! Persze 5000lei a angrós ár(nagykeres ár) Ha már hozattál kinábol konténerbe árut tudod hogy fillérek az árak csak min 10000 dollár a vásárlás! Nekem a tavalyi évig ajándék nagykerem volt és ketten összefogva sok konténer kinai (szart) vetteünk meg! Sajna pár milla ben is ragadt! De ez másnak is baj! Várlak szeretettel a gépedért!
Biztos a stressz nem tesz neki túl jót:) Bár Nekem 5kakasom volt a 34 jércével. Mind na vmiért mégis meghagyom. Egyse volt idegbeteg se kopasz. Jól elvoltak vhogy leosztották a pályát.
Ha már nem keltetsz tőlük és nem olyan kakas ami fontos genetikai érték sztem vágd le.
Phü... Az kb. 9 liter benzin! Ez autótól függően 120+140 km-re is elég lehet. Hozzá kalkulálva a postázás kockázatát, akár 70-80 km-re is érdemesebb autóval elmenni érte!!!
Ez nagyon durva.
Asszem, párszor már írtam, hogy régebben működött a buszsofőrrel, sőt a mozdonyvezetővel való "futárposta". Persze csak akkor, ha volt közvetlen járat a feladó és a címzett között. Nem tudom, manapság működne-e. Mondjuk úgy, hogy a címzett ad neki egy ezrest a fuvarért.
Vagy a nagyit el kell utaztatni érte, (neki nem kell jegyet venni), az eladó meg elvinné a tojást (vagy akár az állatot) a buszmegállóig/vasútállomásig.
Tudom, hogy ezek kissé körülményes megoldások, de én is sokszor dühöngök amiatt, hogy az ország másik végében éppen azt kínálják jó áron, amit már régóta keresek. A postában nem bízom, az utazás drága, nagyi meg 83 éves...
Eddig a Helvécia-Solt távolság volt a leghosszabb, amit megtettem húsz orpi tojásért, éppen Szepi bá-hoz, de megérte! (Nem emlékszem már pontosan, de 19 vagy 20 kikelt.)
Kezdem már kapisgálni a humorodat... Új gép, ötezerért?
:o)))
Merthogy az előző hsz-edben új gépet kínáltál nekem.
Valójában pl. az aránylag használhatónak tűnő 103-as tipus 20-22.000,- körül van. Ha közvetlen a gyártótól szerzed be, akkor sem tudsz az árral 15000 alá menni. De a legprimitívebb típusoknak is minimum 15.000,- az új ára, ezt sem tudnád ráfizetés nélkül ötezerért adni.
Egyébként is érdekes visszaolvasni téged a keltetős témában. A Pl gépeket hol szapulod, hol azt írod, hogy neked még nem volt, de szeretnél egyet, hol azt, hogy a cimborádnak mennire nem vált be, hol az után érdeklődsz, hogy a hungarocellt vagy a szendvicspaneleset érdemes megvenni, hol azt, hogy már vettél is egyet, és viszik neked Győrbe.
De olyan hsz-ed is van, amiben azt emlegeted gépeid legnagyobb előnyének, ami a legnagyobb hátrányuk: nevezetesen hogy nem szabályozható a hőmérséklet, mert gyárilag fixált, valamint hogy csak 20 +/- 2 °C-os helyiségben üzemeltethető... Pontosan ez az a két tulajdonság, ami miatt a használók zömének nem válnak be ezek a keltetők.
Ezek a dolgok nem erősítik a bizalmamat. Most nem vonnék le semmiféle következtetést, hiszen nem ismerlek személyesen, és a netes profilja alapján nagyon félre lehet ismerni valakit.
Csak egy egyszerű javaslat: mielőtt bármit is reagálsz valakinek a hozzászólására, olvasd vissza, hogy az adott témában korábban miket írtál. Tudod, a net nem felejt... De erre már többen is figyelmeztettek téged.
Bényén lakom, ha tojás akkor 10 db elég lenne, mert kis kotlóm van, de azért gondoltam, hogy inkább átveszem, mert én úgy tudtam 2200 a posta... annyi kb mint a tojás... Sajnos Moorn nem találtam sávozott tojást, ill. mire odértem, nem volt, gyöngyszürkét meg nem vetem meg :(
Ismételten felteszem az eladó Hollandbóbitásom(nagytestű) hirdetését, immáron új, mostani képekkel! ;) Monorra kivittem valakinek, aki persze nem jött érte, pedig előtte biztosra mondta, hogy nem mondja le(imádom az ilyen embereket, még arra se volt képes, hogy írjon egy emailt). Osztrák vérvonalú, másfél-2 éves kb. Szóval újra eladó! Tel.: 0630/650-2892 Email: allat18@freemail.hu. Pilisvörösvár Csak komoly érdeklődők jelentkezését várom, szám kijelzett hívással! :) Üdv.
Sajnos a posta májustól elég drága lett. 30 tojás esetében 3000 Ft körül ha jól emlékszem. Igaz ebben az esetben felelősségvállalás is van a részükről. Van olyan lehetőség is, hogy mikor feladom a csomagot a feladó íven nem jelölöm meg h törékeny, ám ez esetben nem vigyáznak úgy rá. Igaz ez esetben olcsóbb.
Sziasztok! Keresek valahol a környékemen sávozott itáliai csibéket, vagy keltetni való tojásokat kotlóm alá, akár később is... Monor mellett lakom, de járok Szegeden és Miskolc-Kövesd vonal is szóba jöhet... Esetleg még gyöngyszürkét is megfontolok.
Üdv!
Hűtőbe semmi képpen se legyen/rakd! A tojásokat a tetejükkel, csúcaosabb felükkel lefele tedd a tojástartóba és napi 1x csináld meh, hogy felveszed a tojással teli tojástartót és fordítsd meg és vissza.
Nekem itáliai tyúkjaim vannak egy kakassal. Arra kért az egyik rokonom adjak neki tojást, mert ilyet szeretne keltetni és éppen elkotlott az egyik tyúkja. Tudna valaki segíteni milyen körülmények között kell tárolni a tojás ilyen esetben. Nagyon kérem valaki segítsen mert fogalmam sincs róla. Most behoztam 3-at az itt van a konyhában. Annak van valami baja ami tegnap este óta a hűtőben van?
Minden segítségért nagyon hálás vagyok előre is. Mindenkinek szép napot!
Én kör-PL-ben keltetek, a pulykát 37,9°C-on. A hőmérsékletet könyök-hőmérővel ellenőrzöm, a tojások magassága alatt kb.1-1,5 centire belógatva a higyanytartályt, úgy, hogy ne érjen hozzá a tojásokhoz. Bújtatáskor 37,7-re veszem vissza.
A belső, legkisebb körben van víz. Kelés előtti napon feltöltöm a mellette lévő (belülről második) kört is.
Csak reggel és este forgatok, mert dolgozom. Ilyenkor hűtök, de csak 5 -10 percig.
A kelés előtt 2-3 nappal már nem forgatok, hűtés helyett kb. öt percig szellőztetek.
Bújtatás közben időnként langyos vízzél finoman megpermetezem a tojásokat.
28 napra kelnek.
Lehet tyúktojással együtt keltetni. Ilyenkor célszerű a tyúktojásokat egy héttel később berakni, és akkor egyszerre kelnek. Ráadásul ha ilyenkor meglámpázod a pulykatojásokat, akkor az esetleg kiesők helyére is tyúktojást rakhatsz.
Ha a pulykához igazítod a hőmérsékletet, az nagyjából megfelel a normál méretű tyúktojásoknak is. Ha a pulykára beállítod a 37,9-et, akkor a tyúktojások magasságában kb. 37,7-37,8 fok lesz, ami teljesen megfelel.
Ha más tipusú géped van, akkor felejtsd el, amit írtam.