Hátha volt már valakinek hasonló problémája. Laguna 2 1.9dci 2004 évjárat. Menet közben kopogó hangzás, elsőre a féltengelyre gyanakodtam. Később egyre erősödő kopogás, és pár kilométer után teljes leállás. Nem is indult be újra:( olyan hangja van a motornak mintha egy marék csavart öntöttek volna bele. Hibakódot nem irt ki a modiag nevű szoftverrel próbáltam. A vezérlés nem ment el, többet még nem tudok de ha van valakinek valami ötlete,h mi okozhatta nagyon szépen megköszönném. Ja és az utolsó pár kilométerben megnőtt a pillanatnyi fogyasztás, viszont erő nem nagyon volt benne. A turbo jó!
Ha indulásnál, és utána egy ideig semmit nem ránt, jól vált, majd mikor bemelegszik, akkor rángat, illetve "húzza" a váltást leginkább 2-3 között, és akkor már tolatásba, illetve onnan sebességbe rakva is ránt egyett, akkor az a vezérlés lesz. Lehet, hogy elképzelhető az olaj hiány is, de inkább a vezérlés, mikor fellágyulnak az elvékonyodott, tönkrement lamellák, és elereszti az olajat, ezért nem kapcsol rendesen. Ha hidegben is produkálja, üzemi hőfoktól függetlenül, rögtön sebességbe tételkor, akkor az a tömb lehet (akár a vezérléssel együtt is).
Ahogy Songoka mondta, mindenképpen ajánlatos felkeresni egy szerelőt, és az azonnal megmondja mi lehet a gond, illetve kizárja az olaj problémát.
Sziasztok, v6 kombinált van. Most van benne 210000 km. Elkezdett vacakolni a váltó. Mi tegyek? Lecséreljem az olajat és a szűrőt? Volt ilyen valakinek? Hogy sikerült megcsinálni? Mennyibe került?
Köszi
A legfontosabb és a legnyobb probléma. hogy kevesebb benne az extr, és nagy valószínűsággeé a kábelezés is sokkal gyengébb ergo utólag ez extrákat beépíteni macerás
Főbb különbségel
Expression plüss, privi félbőr
Exp sima elektromos ablak, privi impulzusos
plusz extrák a teljesség igénye nélkül a priviben...
elektromosan behajlós külső tükrök, esőérzékelő, GT esetén tolatóradar, egérmozis kijelző, hátsó ajtókárpiton roló, elektrokróm belső tükör, stb
Detto. Logan MCV 1.5dCi. Szervíz hozamszabályzót cserélt, nulla hatás. Nekem is csak 70 fok felett. Holnap ledobatom az olajat (Motrio egyébként) és jelzek.
Azért a V6-al óvatosan pláne az automata váltó miatt, nem egy strapabíró szerkezet......
HA nem fontos a teljesítmény és az erő azt mondom 1.6. Ahogy az Animal Cannibals mondta anno egyszerű mint az 1x1 :D :D. Vélhetőn ezzel lenne a legkevesebb bibi, cserébe nem megy...
Alapvetően egyik motor sem rosszabb mint a másik mindegyik hazsnálható és megbízható, csak egyik másiknak vannak hülyeségei :D
a legkevésbé problémás motor nyílván az 1.6os mert nincs rajta se turbó se kettőstömegű, se okoskerék alapvetően egy faék.
De mint minden soros benzines 4hengeresnek ennek is megvan a magas alapjáratra való hajlama. Ez az esetek többségében egy a pillangó szelep utáni tömítés hibája. célszerű lecserélni mindet ha télen ilyent apasztal az ember. álltalában jó hatással lesz rá.
Egyébként javasloma magasabb felszereltségű autókat hiszen vásárlásnál csak 80-100.000ft +összeget jelent mondjuk expression helyett egy privi de késöbb jóval nagyobb költség lenne a +extrákat belerakni (de persze nem lehetetlen).
2. legkevésbé nyűgös motor a V6 ezen ugyan van 2 okoskerék is, de v6ostól még nem hallottam okoskerék panaszt. V6 és az 1.6 is gyárilag elég vacak trafókkal jött ki de valszeg már mind kilett cserélve az idők folyamán.
Itt szeretném megköszönni türelmedet,nagyon úgy fest hogy csak fel kellett tölteni a kormszervó olaj tartályát most nagyon patentúl működik bár még most sem tudom pontossan meddig kell lennie az olajnak de gondolom ha letekerem a kupakot akkor látnom kell .Még egyszer köszi a segítséget ,gyorsaságot !!!Ha nem untatlak, de ez igazán ráérős nem kapkodós dolog esetleg egy index bajuszkapcsoló érdekelne mert kezd idegesíteni ,hogy ha kiteszem a balost nem jön vissza a kar, és néha a jobbos is kezdi már. Ha ebben tudsz segíteni kérlek jelezd konkrét dolog jöhet a mail-re esetleg 8.-án és 13.-án pesten vagyok akár személyesen is lehet megbeszélés alap...
Sziasztok! Most gondolkodom egy Renault Laguna II. vásárlásán . Szeretnném kikérni a véleményeteket ,mint tulajdonosok ,1.8 Expression típusút szeretnék venni . Mi az autó átlagfogyasztása ? Fentartása ?
Sziasztok! Van valakinek V6-on chip? Gondolkodtam, hogy megcsináltatom, mert csak egy 10 éves program van rajta és biztos vannak már jobb optimalizált programok. Van valakinek tapasztalata?
Egy egyszerű multiméterrel azonnal kiderül. Rá kell tenni az akksira, Ha önindíítózásnál 10 V alá esik a feszültség akkor az akksi kuka.. Egy jó akksi 11 alá nem esik... Nekem a vartám pl, még -15-ben sem ejtett 0,5 V-ot sem lefelé iindítózáskor..
Valószínű a trbónyomás érzékelő vezetékelése a ludas, mint általában a legtöbb ilyen lagunának. Szemben állva a jobb oldali polimer intercooler cső tetején van és annak a csatijában szoktak tőben megtörni a vezetékek.. Szedjétek szét és forrasszátok újra a tövét, akkor is ha ránézésre jó.
Továbbá hasonló hibát szokott adni még a turbó szabályzó szelep, ami bal oldalon hátul van a motortérben a sarokban. ezt megrázod, ha hallod a lemezkét mozogni benne valszeg jó.
Ezen kívül még lehet vákumhiány is, ami miatt nincs változó geometriás turbó nyomásod ami szintén ezt a hibát dobja be.
EGR is adhat ilyen hibakódot, ha kezd megszorulni, bár ez ritka. Szét kell szedni kipucolni és elforgatva visszarakni, onnantól örök élet plusz 1 nap az élettartama...