Keresés

Részletes keresés

fgcs Creative Commons License 2013.05.07 0 0 16211

Nem kötekedni akarok, de más példát nézve...

 

Nyilván nem ugyanaz megvenni egy szelet nyers húst a Tescoban, mint a kifőzdében egy rántottat.

 

A kifőzdében nem fogják neked feltüntetni külön a hús, az olaj, a zsemlemorzsa,energia, stb árát, de benne lesz az árban

 

Vagy megveheted a nyers húst + a hozzávalókat és elkészítheted magadnak.

 

Ugyanarról a szelet húsról beszélünk. :)

Előzmény: Gerg Greg (16207)
Gerg Greg Creative Commons License 2013.05.07 0 0 16210

Jó, jó, jó!  :) 

Értem, csak nem értem. ;)  Minket pl. meglincselne a sok öreglány, ha minden maszlagot hozzábiggyesztenénk az árhoz és felszámolnánk az alkalmazott fizetését is, meg a gázolajat, a sok stresszről nem beszélve, amivel úgy általában a munkánk jár. :D  Én külön díjat rónék ki azért, hogy hajnali 4-kor már hozzák az árut és ilyen szemtelenül korán kell kelnem. :(  Le is lépek, mert lassan kelhetek is.  Ezért holnap áremelést indítványozok! :D

 

Persze hogy nem csupasz ablakot akarok, de miért nem lehet megmondani az árat normálisan mindjárt?  Nem hasraütésről volt szó, hanem személyes felmérés utáni árajánlatról.  Biztos tudott akkor is mindent, amit most hirtelen még hozzáírt.  Ebben az a baj csupán, hogy mondanak egy árat, megörülsz.  Majd hozzátesznek, ezen rágódsz, de elfogadod, üsse kő.  Aztán kiderül ez is, az is, ezen bepöccensz, de mi a francot csinálj, ha egyszer ez az ár?  A végén megrendeled, de hányingerrel gondolsz vissza az egészre...  Érdekes, hogy senkit még nem hallottam, hogy hű de szuper volt az építkezés/felújítás, milyen flottul mentek a dolgok és boldogan, kényelmesen dől hátra a kis otthonában, amit játszi könnyedséggel és elégedettséggel hozott létre?  Sorra azt hallom, hogy küzdeni kellett minden fázisnál az árak miatt, akadozik a beszerzés, sok a link alak és tök nehéz kiszűrni ki a megbízható, arról nem beszélve, hogy sajnos nem is minden derül ki azonnal, csak némi bentlakás után.  Na, ez már elkanyarodik az eredeti nyűgömtől, de azt gondolom, ha azonnal mondtak volna a mostanira legalább hasonlító árat, nem érezném magam ilyen hülyén.  Ennyi. ;)

Előzmény: fgcs (16203)
fgcs Creative Commons License 2013.05.07 0 0 16209

Akkor ez a kereskedő vagy nagyon h*lye volt, vagy valamiért a 82-esre akart rábeszélni.


A 90-es Alphaline profilba sincs ragasztva az üveg.

 

Az Aluplastnak, Internormnak, Rehaunak van ilyen terméke.

 

A TPS üveg annyit takar, hogy az üveg rétegek között nem alumínium távtartót használnak, hanem butil alapanyagút, amelynek sokkal rosszabb a hővezetése, mint az alumíniumnak. Ezt nevezik meleg peremes üvegezésnek. 

Előzmény: kikukuccs (16208)
kikukuccs Creative Commons License 2013.05.07 0 0 16208

Eredetileg azt néztem. Aztán a kereskedő felhívta rá a figyelmemet, hogy ha az üvegek ragasztva vannak (valami új technológia a statika miatt - remélem nem írok nagy hülyeséget, de nem értek hozzá), és valamiért eltörik, az egész szárnyat ki kell cserélni. Erre nem annyira vágyom. A termo az a TPS? mert azzal ajánlották a 82-st is. 

Előzmény: fgcs (16206)
Gerg Greg Creative Commons License 2013.05.07 0 0 16207

Ó, a csuda!  :D  Akkor ne kattanjak be a duplázó "díjcsomagon"?  Nem értek hozzá, csak a kezdeti kis laza 1 milliócskából már a kettőt átléptük, így talán érthető, hogy a sírás és az agybaj keveréke kerülgetett. :D És ez még csak az ablak ugye, van sok-sok más egyéb is (komplett felújításról van szó). 

Valahogy úgy képzeltem, hogy ha veszek egy szandált, ott sem mondják, hogy 8.000+ ÁFA, + a sarok centije 500Ft + ÁFA, + az eladó munkadíja hogy a raktárból a polcra tette, majd nekem leemelte + ÁFA, + a 3 strasszkő és masni + ÁFA, azaz a végösszeg 17.000 Ft és még örüljek, hogy kaptam, mit képzelek hogy nem akarom a ragasztót külön fizetni! :D :D :D 

 

A csudába is. :))))))))))

 

Előzmény: Gyurco78 (16201)
fgcs Creative Commons License 2013.05.07 0 0 16206

Mondok egy jobbat. Nem sokkal drágább, mint a 82-es, viszont nagyobb távtartókkal ellátott üveget, thermo betétet is kapsz bele, valmit a közép vízgát nem egy lengő gumi, hanem valódi.

 

Az általad említett egyik gyártó 90-es terméke.

Előzmény: kikukuccs (16205)
kikukuccs Creative Commons License 2013.05.07 0 0 16205

Sziasztok!

Ablakcsere előtt állunk, és nehéz eldönteni, melyiket válasszuk. Tudna segíteni, aki ért hozzá, melyik volna jobb: Veka Premier Prémium Softline 82 MD vagy Deceuninck Prestige 76 MD? (a méreteken kívül) Minőségileg, statikailag melyik jobb? A fadekor fóliákkal mi a tapasztalat, meddig bírják?

Előre is köszönöm. Üdv

fgcs Creative Commons License 2013.05.07 0 0 16204

Nagyon nagy perverzió ha úgy gondolom,hogy a középső üveget lehetne tán 2mm -esre cserélni?

 

Kizárt dolog.


 

Az üvegezést azt kik csinálják, az ablakgyártók ,vagy az egy koplett előre elkészitett "tömb"?

 

Legtöbb esetben üveggyártó cégektől érkezik egyben, de van kivétel. Pl. Prem. Ab.r.

Előzmény: koii69 (16192)
fgcs Creative Commons License 2013.05.07 0 0 16203

Nyugalom. :)

 

OFF

X évvel ezelőtt vettem egy új autót, aminek 1.990.000,- volt az akciós alapára. Az autó végül 3.600.000,- forintba került... Nem akartam egy alap motoros, tekerős ablakos, klíma nélküli autót.

 

ON
Megveheted a "csupasz" ablakot, aztán csinálsz vele, amit akarsz, így nem lesz az ár a duplája. 

Előzmény: Gerg Greg (16196)
kali76 Creative Commons License 2013.05.07 0 0 16202

A profilgyártók nem nagyon tesznek közzé toktoldóra vonatkozó hőátbocsátási értékeket, de akár javítja akár rontja a hőszigetelést szükséges, hacsak nem motoros redőnyöket szeretnél. Természetesen egy 90 mm-es beépítési mélységű ablak toktoldója jobban szigetel mint egy 70 mm-es ablaké.

Előzmény: koii69 (16200)
Gyurco78 Creative Commons License 2013.05.07 0 0 16201

Nekem a végösszeg majd' kétszerese volt, mint maga a "csupasz" ablakok árai. A plusz dolgok: 1 db alu redőny, régi ablak kibontása/új beépítése, belső vakolat javítása. A belső könyöklő az nem volt egy nagy tétel amúgy.

Esztétikai takarás az vagy lécekkel, vagy valamilyen kőművesmunkával történik, de szerintem téglafalnál, ha kibontják a régi faablakot, akkor ott lécezni nem igazán van értelme. Nálunk gipszkartonnal borították be a szabaddá vált téglát a két szélén, és a régi redőnytok helyén. Azért opció, mert ez már nem igazán "ablakos" feladat, hanem kőművesmunka. De muszáj megcsinálni, mert a faablak bontása után el kell tüntetni a helyét valamivel. Ha nem szereted a gipszkartont, akár vakoltathatod is, de szerintem ezt az ablakosok már nem fogják vállalni. Persze utána még ki is kellett festeni. Mindez csak belül történt, kívül nem sérült semmi.

 

Előzmény: Gerg Greg (16199)
koii69 Creative Commons License 2013.05.07 0 0 16200

Kedves "kali76" !

Két oldalról és felülről is kell nekem toktoldó, mert redőnyt és rovarhálót is rakatnék rájuk.

A toktoldók rontanak a szigetelésen?

Előzmény: kali76 (16198)
Gerg Greg Creative Commons License 2013.05.07 0 0 16199

Oké. :) Tehát lehetséges, hogy a nyílászárók nettó árának kb. a duplája lesz a vége mindenestül?  (toktoldó, párkány, anyag, stb.)

 

Ööööö... Mi az, hogy "esztétikai takarózás külső és belső"?  Bocsánat, de jelenleg régi fa ablakaink vannak, az új házban is az van most, ezt cseréljük műanyagra, tehát fogalmam sincs, hogy kell elképzelni és hogy ez szükséges vagy csak opció?  Ugyanis úgy szerepel az ajánlatban, hogy "kérésre".  Ez sem pici összeg amúgy, tehát nem tudom hogy akarjuk vagy sem, hogy néz ki nélküle, stb.

Előzmény: asdf_ (16197)
kali76 Creative Commons License 2013.05.07 0 0 16198

A 3 rétegű alu távtartós Fenstherm Brill ablak Uw értéke megeggyezik a 2 rétegű melegperemes üvegezésű Fenstherm Prémium ablakéval. Ha nincs az ablak telerakva toktoldóval akkor az árkülönbség sem jelentős. Sosem árt egy harmadik gumitömítés.:-)

Előzmény: koii69 (16188)
asdf_ Creative Commons License 2013.05.07 0 0 16197

...akkor mit tartalmaz a beépítési díj

Hogy felemelik a padlóról az ablakot és a falnyílásba helyezik???

 

Nem, azt a kb. min. negyed orat ablakonkent, amig beallitjak fuggobe meg vizszintesbe popecul, utana rogzitik a falhoz, kifujjak habbal, majd pedig az ablakszarnyakat ekelik meg beallitjak. Na meg elotte pluszban kiszedik a regit.

Parkanyra meg azert nem adnak alapbol, mert ad1, gozuk sincs rola, hogy egyaltalan kell-e neked olyan, meg arrol sem, hogy mekkora kell, ez csak a felmeres utan derul ki (mert egy combos valyogfalba siman duplavastag kell egy konyoklobol, mint egy tegla falazathoz).

A komuvesmelo meg nyilvan kulon tetel, mert ablakosok, nem komuvesek ;)

Előzmény: Gerg Greg (16196)
Gerg Greg Creative Commons License 2013.05.07 0 0 16196

Az előbb eltűnt a teljes megírt hozzászólásom, pedig ezer mindent írtam benne. Tömören, de újra megpróbálom.

 

Korábban már jártam itt, de még nem bontakozott ki az ablak témánk, hű de jól kérdezni sem tudtam, mert nem volt mit.

 

Felújítás előtt állunk, az ablakcsere az egyik fő lépés.  Szeretnénk ha jó ablakaink lennének, klímánk nem lesz és télen sem akarunk sokat fizetni fűtésre. Ez mellé szigeteltetünk is persze. 

 

Olyan gondom van, hogy érdekesen kapjuk az árajánlatokat.  Van egy ár, majd hozzájön ez is, az is, a végén már duplájánál tartunk majdnem az első árnak. Ez bevett szokás vagy vegyük intő jelnek és keressünk mást is? Több típusú ablakra kaptunk árat, volt közte 5, 7 és 8 kamrás is,  és 3 rétegű üvegekkel.  A vicc, hogy majdnem tök egyformák az árak, külön-külön ablakosoktól, tehát nem az a bajunk, hogy az ár miatt kellene megalkudnunk saját magunkkal.  Nem tetszik, hogy folyton új, és nem is kicsi összegek kerülnek a sorba.  Nem lehet egyben megmondani az árat és kész?  Így mi becsapva érezzük magunkat valahogy.  Kereskedelemben dolgozunk, érdekünk hogy a vevő kellemesen távozzon tőlünk, így mindenki jól jár.  Most mi ezt nem érezzük, pedig sok pénzt kell kiadnunk nyilván.  A leendő otthonunkról van szó, semmi kedvem úgy nézni rá a végén, hogy szép-szép, de a bőrünk le lett nyúzva közben.  Na, ez az én bajom félig. :)

 

Kaptunk árat Gealan, Aluplast és Spectus 2 rétegű üvegekre, illetve Spectus és Decco 3 rétegűre.  3 rétegűt szeretnénk, ez már biztos.  Mi az a nálunk kapható ablak/ajtó, ami jó és az ára is elfogadható?  Amúgy az említett ajánlatok kamráktól és rétegektől függetlenül majdnem azonosak voltak (nyílászáró nettó árat illetően).  Az elején senki sem adott párkány és toktoldó árat, ez pl. nagyjából azonos lehet mindenkinél vagy ebben is lehet eltérés ablakosonként?  Szokás külön felszámolni anyagköltséget vagy beépítik az árba?  Minimális kőművesmunkáról is lenne szó, ezt is külön kell fizetni vagy bele van számolva a beépítési díjba?  Már csak azért, mert ha külön fizetek kiszállási díjat, pur habot, kőművesmunkát, akkor mit tartalmaz a beépítési díj?  Hogy felemelik a padlóról az ablakot és a falnyílásba helyezik???

 

Bocsi, de kissé kibuktam.  Szeretném tudni, hogy mennek az ajánlatadások másnál.  Mert ha nincs igazam, nyelek egy nagyot és kész.  Viszont ha igazam van, mást kell keresnük sajnos. :( 

 

Köszönöm a figyelmet és a segítséget.

 

G.

Előzmény: Gerg Greg (16194)
koii69 Creative Commons License 2013.05.07 0 0 16195

Most nagyon hülye voltam ?

Elnézést kérek!

Bántani sem akartalak.

Csak a szárny vastagsága a 3 rétegû üvegnél számít .

Ezért viszont ujra elôtérbe kerül részemrôl a TREND 80+ is.

Előzmény: kiss_atti (16193)
Gerg Greg Creative Commons License 2013.05.07 0 0 16194

..

kiss_atti Creative Commons License 2013.05.07 0 0 16193

Nagyon nagy perverzió ha úgy gondolom,hogy a középső üveget lehetne tán 2mm -esre cserélni?

--

Szerintem ne erőltessük mi ezt az ablakos témát...

:-)))

A Horizont Pentából Debrecenben készült ablak egy nagyon rendben lévő, hétkamrás szerkezet, ott- talán -nem kell ilyen felvetéseket eszközöljél, mert belefér a 4-16-4-16-4-es rétegrend is, legyártják, beszerelik, és happység & szetisfeksönség.

:-)

Előzmény: koii69 (16192)
koii69 Creative Commons License 2013.05.07 0 0 16192

Szervusz kedves Atti!

Az üvegezést azt kik csinálják, az ablakgyártók ,vagy az egy koplett előre elkészitett "tömb"?

Nagyon nagy perverzió ha úgy gondolom,hogy a középső üveget lehetne tán 2mm -esre cserélni?

Előzmény: kiss_atti (16190)
kiss_atti Creative Commons License 2013.05.07 0 0 16191

Valamit nem értek, ill.kérdezem, hogy jól értem-e:

 

a srác Nálad dolgozott, mint beépítő, a Te céged alkalmazásában állva, az Általad szerződött projekteken szerelt ( egyedül, vagy többedmagával), és most, önálló céget vezetve ezeket a munkákat teszi/tette fel a honlapjára  referenciaként?

:-)

Előzmény: ganser (16187)
kiss_atti Creative Commons License 2013.05.07 0 0 16190

A Fenstherm Brill korrektul befogadja a 3 rétegű üveget?

--

A VEKA Softline 70 AD profil üvegezhetősége hivatalosan 42 mm , de a tapasztalatok azt mutatják, hogy célszerű megállni 40 mm-es rétegrendnél, ami a 4-14-4-14-4-es üvegezést teszi lehetővé.

Előzmény: koii69 (16188)
koii69 Creative Commons License 2013.05.07 0 0 16189

Kedves "ganser" !

Hol keressem azt a Pistát?  :)

Ő Horizont Penta Plus  ablakot szerel Debrecenben?

A horizont honlapján ott van a cége felsorolva ?

Most csak találgatok :D

Előzmény: ganser (16187)
koii69 Creative Commons License 2013.05.07 0 0 16188

Sziasztok!

Akkor esetleg lehet azt hinnem ,hogy mások is egyetértenek "ganser" pozitív

véleményével a Horizont Penta Plus ablakkal kapcsolatban ?

Csak azért kérdem mert itt a fórumon a mély szerelésü üveg technológiát (vagy hogy nevezzem ) leírtátok.

Illetve, hogy alapból 3 kamrás profil volt az elődje, és nem valami jól sikerült 7 kamrásítani.

Jahh és emberi léptékkel lehet különbséget tenni (érezni) vajon az 5 és 7 kamrás profil között?

A Fenstherm Brill korrektul befogadja a 3 rétegű üveget? Egyáltalán milyen vastag a Brill szárnya?

ganser Creative Commons License 2013.05.07 0 0 16187

Hmmm,ez érdekes!ZM Bt?Ez jó,ez tetszik!Csősz Zoltánnak hivják a srácot,lehúzott a kezem alatt 10 évet....halvérű és rendes munkát végez.(ugyan Ő Jászablakos).Vicces de az weboldalán lévő referencia munkákat szinte mindet én csináltam!!!Ha kell debrecenből ablak és beépítés akkor keresd "AblakosPistát"!Az a pasi a legjobb szerelő akivel az elmúlt 20 évben találkoztam.Furcsa egy ürge de hibátlan.

Előzmény: koii69 (16181)
Judit KB-i Creative Commons License 2013.05.07 0 0 16186

Mindkettő régi motoros a szakmában, és rosszat nem hallottam róluk. Csatlakozom kiss attihoz, dönts személyes szimpátia alapján! :)

Előzmény: Type-MII (16184)
kiss_atti Creative Commons License 2013.05.06 0 0 16185

Szia!

 

Nem feltétlenül én olvasom, majd holnap ránézek.

Mivel érdekelt vagyok a Brill révén, ezért nem szívesen nyilatkoznék a nyilvánosság előtt.

Annyit tudok mondani, hogy egyik céget sem ismerem, nem láttam a munkájukat, de mindkettővel beszélj, és azt válaszd, amelyik a meggyőzőbb szakmailag és - esetleg - szimpatikusabb emberileg.

Előzmény: Type-MII (16184)
Type-MII Creative Commons License 2013.05.06 0 0 16184

Szia!

 

Írtam neked emailt is, de látom itt vagy írok neked ide is,

 

szóval a 1, Gealan IQ8000 MACO vasalat /ablaktherm kft/

 

a 2, Fenstherm Brill Roto NT vasalat /Gál-Céh/

 

minőség és forgalmazó is érdekelne hogy melyik a jobb, megbízhatóbb!

 

Előre is köszönöm!

Előzmény: kiss_atti (16171)
kiss_atti Creative Commons License 2013.05.06 0 0 16183

És abba a szárnyba még teszel/tehetsz szárnyosztót is, amit ablakba nem szerencsés...

:-)))

Előzmény: LandCruiser (16182)
LandCruiser Creative Commons License 2013.05.06 0 0 16182

Elfogadhatóbbnak tűnik a 180X240 teraszajtó mint a 150X150-es ablak. 

Egyrészt, mert az ajtónál egy szárny valamivel kisebb, mint a 150-es ablakszárny egyben. 

Másrészt pedig a zsanértól való súly távolság, az ajtónál sokkal kisebb, a kisebb erőkar miatt. 

Kösz.

Előzmény: Judit KB-i (16166)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!