Az meg van kettő is. Most raktam a másikat az SB-re. Akkor viszont csak egy két állványcsavaros normál vakusin, és annyi. :S Kicsit érdekes lesz a látvány, de majd legalább lesz min derülni a jónépnek.
Viszont ha már itt tarunk: akkor elméletileg ha studióznék, akkor a nagy vakik is tudják a slave-t ?
Canon 50mm-es f1,8 objektívvel milyen távolságból lehet a legélesebb képet készíteni?
Ha tárgyfotókat szeretnék készíteni, az állandó fényű, 5500K-es izzókból mekkora teljesítményűt érdemes venni? Elegendő lehet 38W-os, vagy kell nagyobb?
Ha szabad, egyben mindenkinek, ne telítsem a monitort külön postokkal:
@-Minarik-: Egy szakadt SB-24 éppen van a havernak, kölcsönbe nyúzhatom... :S Arra gondolsz, hogy a belső vaku adná a fényimpulzust? Most adtál egy ötletet, rárakni sínre egy slave- adaptert, és teszt..:S Csak kérdés, hogy ha a gép mellett van párhuzamban, akkor "látják"-e egymást?
@viricsi: Le is ültetnek, hellyel kínálnak, a hölgy is kedves, stb. A szervizesek is szóbaállnak, kommunikálnak..:) Persze elvtelen lennék, ha nem említeném meg hogy a Canonéknál éppen kifogtam a zárcsere kapcsán. Egy srác volt a pultnál, ő egész rendes volt. De valahogy a légkör mégis más volt itt, no meg az árak mintha... :) Persze az más kérdés hogy ez piszok nagy üzlet valahol. Itt a samuéknál mondta a fiatalabb szervizes, hogy csak egyre vigyázzak nagyon, ha már nyakamba szakadt ez az izé: neki ne üssem az obit semminek véletlen se... Mert szalagkábel-csere nix, úgy kell megrendelni hozzá az obit, ami bizony egy százas..:( @monyesz: Hát, arról lecsúsztam. Ráadásul nem is volt drága az istD... Igaz, hogy az kb. egy szinten van a 300D-vel, de mégis...
Vakuban lehet, hogy van olcsobb verzio. a nikonnak van egy SU-4 saruja, ami optikailag suti el a vakut. Este kiprobalom, hogy elvillan-e egy mezei fenyimpulzusra. Ha igen, akkor egy olyan es egy olcso Nikon manual vaku es kesz.
Az SU-4 10 ezer alatt is van ujonan az ebayen. Ha mukodik, ugy saccolom 20ezerbol kijonne egy manual szett.
Én tegnap találkoztam a Samsung fotó-vidoszervízének ügyfélbarátságával. Az előzetes tájékoztatás és az ügyfélkezeleés elsőrangú. Remélem, hogy a munka is az lesz. (apró gond a videokamerámnál)
Hát, tényleg nincs. (Az orrom előtt volt ugyanott egy Pentax istD, obival... És én marha inkább ezt...) A lényeget meg írod, ezt elfelejtettem a végére. Tényleg ritka a mai világban a szó szerinti "ügyfélbarát" magatartás. Nem beszélve a szakmai tartásról szintén. Felvetettem, hogy akkor mi lenne, ha a belső vaku impulzus-cstiját kivezetné oldalra mint a Canonnál, és akkor legalább madzagos vakuval. Hallani se akart a srác róla. "Nem gányolunk." ennyi volt rá a válasz.
Békében , egy nagy laborban tettem vettem. Ott az volt a bevett szokás, hogy a takarítás és besötétítés után leglább egy fél órát kellett várni ( kávézással) amíg a
" kóbor fények elülnek" és lehet előszedni a fényérzékeny anyagokat. Az élet ( és a lustaság) a legnagyobb kreatív alkotó!
Szia Minarik, még annyi a kérdésedre és úgy általánosságban a felvetett témámra is: most értem haza a Samsung hivatalos szervízéből. (Pozitív tapasztalat, hogy nem mindig és mindenhol élnek a monopol helyzet lehetőségével :)) Bevizsgálták a gépet ingyenesen +műszeresen, és a következő eredménnyel zárult: A Samsung vakut sem süti el. A kör bezárult, valszeg a vezérlő panel halott. (Mindezt a szemem előtt, tehát nem "munkaszerzés" okából kifolyólag) Megoldás: 15e HUF lenne egy vezérlő-panel csere. Ami bonyolítja a dolgot az, hogy ezzel semennyire nem juthatnék előre. Ugyanis Mao.-n nem forgalmaznak Samsung vakut, és a konstrukció olyan, hogy csakis azzal működne a külső vakuzás. Végkövetkeztetés: a kolléga szerint többe kerülne a javítás+egy vaku az eBay-ról, mint maga a gép volt. :(
Az mellett, hogy kihangsúlyozták: tisztelik és nics rossz vélemányük a helyről ahol eladták a gépet, de aki fotócikkekkel foglalkozik, annak alapból tudnia kellene a mizériát, hogy csak egy bizonyos tipussal kommunikál. Azt meg még inkább, hogy a gép közép-érintkezővel sem boldogul analóg módban, és ezt bizony illett volna a vevővel ismertetni mielőtt kifizeti az eszközt.
Ennek ismeretében közeleg az az idő, hogy lesz olyan bolt, ahová ezentúl be nem teszem a lábam. :( Ennyi.
(Ha lehet ezt kérném nem kimoderálni, mert vaku-probléma és tipusfüggőség kapcsán nem árt, ha az olvtársak ezzel legalább innen tisztában lesznek a jövőben.)
Laci, tudod azért pontosítanék... Canon. Azzal valóban nem.
Jelen pillanatban is kényszerűségből a decemberben eladott D1H-t nyúzom, kölcsönadta a gazdája. Az meg ugye 1999-es gyártású, hozzám ki tudja hány expóval került, egy évig nyúztam, eladtam, ő sem panaszkodik rá, most meg én használom.. És itt nem márka-gyalázásról van szó, hanem puszta tényekről. Ja, és vakut viszont bármilyet elsüt szerintem mindkét "nagy" terméke, hogy topikhű legyen a komment.
Szia, nagyon egyszerű. Ugyan jóval kisebb a szenzor, stb. De egy darabig a barátném két hónap alatt xarrá ment 30D-je (és kedves nemethla, nem kell itt a "bubus-jelenség" ebben az esetben :D) illetve annak zárcserés állapota egy darabig elvette a kedvem a dslr-től :( Más dolog persze, hogy ha nem sajnáljuk a 2,5E forintot és a vétel után azonnal kiolvastatjuk, akkor kiderülhetett volna tán, hogy az a "16 ezer" expo amit állított az eladó, mennyire igaz..:S
A Samsung az a "pro" előtaggal együtt valóban cca. félprofinak lenne mondható, ha... ha nem ez a válasz jön a vakut illetően a szakszervízből:
"Sajnos semmilyen más vaku-kompatibilitási lehetőségről nincs információnk."
Mert P---bubus kezében minden dslr meghal előbb-utóbb. általában előbb... Ha ingyen venné, az is drága lenne, mert szervizköltségaránya bubusnak magas))
Köszönöm azoknak, akik a Samsung-ügyben válaszra méltattak. Tegnap kiderült (90%-ban) a végleges diagnózis. Hogy a maradék 10% is kiderüljön, írtam a Samsing-nak.
Rövid összefoglaló: csak és kizárólag a SEF42A tipussal kommunikál, úgy csinálták meg. :( Az pedig még most is vagy 40-50E a legjobb esetben...
A különben elég kielégítő minőségű gép így gyakorlatilag a 400ISO plafonnal ebben a formában nem használható másra, csak napfényes, nappali, stb. (esetleg a belső vakujával) fotózásra.
(Az aztán más kérdés, hogy ahol eladták, a több évtizedes tapasztalat kapcsán 1.amikor bevitték oda eladni már akkor le kellett volna tesztelni e téren is. 2.Szintén ennek kapcsán: a széles körű márka-ismeret kapcsán ezzel tisztába kellett volna lenniük. 3.Ami legfontosabb: illett volna ezt az eladáskor is közölni a hülye vevővel... :( De, mint ahogy tudjuk, a kereskedelmi "etika" már régen nem erről szól. :( Sehol. És NEM nevesítettem itt most a kereskedést, mivel nem tudna érdemben reflektálni.)
Azt a srác egy éve koptatta, ismeretlen mennyiségű villantás volt benne, az viszont látszott, hogy erre való, maga a tipus tetszik, nagyon is, főleg igy hogy nem katalógusban láttam hanem egy igazi strapacuccként ismertem meg, viszont mivel megtudtam ő hol vette, kitől, és inkább azt keresem meg, mert a srác az (ha jól számolom) az új nettó árának a kb 80% ért akarta eladni, és nekem mivel az áfát vissza tudom igényelni, megéri azért a 20% ért inkább újat venni garanciával, karc és villanásmentesen!
Holnap meg is keresem aki eladta neki, de azt már kideritettem hogy ugyanaz a szett volt neki 3x400Ws ban is és amit néztem használtan abban a 3x300Ws ban is, és nem sok volt az árdifferencia, a fizetésem a héten megjön, meglátom mennyit tudok a kerethez csapni hogy az újat megvegyem, de még megvan a használt is ha véletlenül felugrott az új ára!
Mondjuk lehet várni kell rá, (holnap remélem kiderül) de nem is baj, nekem is meg kell a fizum várni!
Ha az említett szett belefért a keretbe, akkor nem érte, miért is nem vetted meg? Hiszen, amint láttad, a nem gagyi nem olcsó, viszont használni lehet sokáig. Vagyis egy működő, bejáratott cuccot kaphattál volna kompletten a rászánt keretből, megalkuvás és vesződség nélkül. De nem, Neked a nagyobb jobb lesz alapon még nem elég...QAhelyett, hogy a szettet hazavitted volna és már használnád a használt, de használható cuccodat....( egyébként egy már hűtött és komolyabb tudású emlegetett szett nagyon jó árú áru annyiért, ami a kereted volt )