Kedves Motorbarátok! Jöjjön mindenki, aki szereti az öreg motorokat, márkától, bőrszíntől, vallástól, politikai hovatartozástól függetlenül. Túrázzunk, motorozzunk együtt Zala megye környékén, vagy éppen amerre kedvünk szottyan. Körmendtől Kamutig.
Jó árak,de sajna a postaköltség mindig megnyomja a végösszeget.
Innen szoktam néha venni ,mert az egyik kollégám el tudja hozni,így nincs postköltség,igaz egy-két száz forinttal drágább mint az általad említett oldalon. Hozatnom kell nekem is mert már csak fél liter van itthon,ha érdekel akkor hozatok most megint innen, ha kell neked is akkor szólj.
Add oda profinak a hengert, és fúrja ahhoz a dugóhoz, amit ő ismer. Annyit mondj neki, hogy szeretnéd-e járatgatni, vagy mindjárt gyilkolni akarod. Tartósabb, és szerintem jobb a kisebb illesztés, viszont szigorúbb, finomabb bejáratást követel. 0,03 kis ts-nél szerintem arany középút egy jó dugóval.
Jó volt nézni a képeket tényleg élményben gazadg túra volt :)
Lassan nekem is halad az MZ ma megjött a hajtókar szett,
Kérdésem is lenne gesztihez (bárki váalszolhat rá) már kérdeztem másik fórumon is hogy mennyire kell fúrni a hengert mármint illesztés a gyári ugye 0,03 ez angyon szszoros?és inkább bízam arra a ki megfúrja ( Béry András) ?
A váltótengely ugye a blokkban marad, mikor leveszed a deknit, azzal nincs gond. A berugó tengely marad a dekniben. Ki kell ütni az éket a berugókarból. Ha ez túléli, akkor semmi gond. Az új ékek viszont majdnem mind kisebbek, és gyatra minőségűek. Ha van gyárid, akkor azzal rakd össze, vagy biciklis boltban kell keresni valami jobb minőségűt. Összerakásnál satuba tudod fogni a berugótengelyt. (alulemezek közé, hogy ne sérüljön) A rugót könnyen meg tudod feszíteni a dekni körbetekerésével. Nem árt, ha van egy segítséged ekkor.
Tegnap sikerült beszereznem 250-es Trophy berugókarhoz és sebváltóhoz O-gyűrűket (17*2;14*2).
Az elmúlt 1 hónap alatt itt mutatkozott olajszivárgás.
Mivel ezzel a tipussal kapcsolatban még nincs szerelési tapasztalatom, ha van valami trükk,okosság,vagy csak valami különleges odafigyelést igényel ezeknek a tömítések cseréjekor az légyszi oszd meg velem. Köszi!
Volt nagy csapatban motorozás, kis csapatban motorozás, volt müttyögés 40-el, volt had szóljon, volt útszélén szerelgetés, volt sok veterán jármű a luaz-tól az ikerhengeres izs-ig, volt szunyogcsapkodás, repcebogár kaparás plexiről, és még sok-sok finomság.
Nem lesz könnyű überelni a nyáron ezt a túrát, de igyekszünk.
Tényleg igazi motorozós nap volt. Sajnálom,hogy nem motorral voltam,de jobb is hogy nem készültem motorral,mert délután be kellett mennem melózni.Így aztán már fél 11 körül visszaindultunk.
Hazaértünk szerencsésen. 330 km-t mentünk ma. A börze után még megkerültük a Balcsit, és úgy haza.
Egy apró műszaki hibám volt csak, meglazult az akkun az egyik saru és ezért gyengélkedett a töltés az utolsó pár km-en. Ezt leszámítva hibátlanul teljesített az öreg honecker.
Jó kis túra volt! A tapolcai Rozsdamarók kitettek magukért. 40-50 db közti motorral mentünk Keszthelytől Siófokig reggel. Ott aztán a börzézés után ketté oszlott a csapat, és fele délnek, Somogy irányába vette az irányt, a másik fele meg az északi parton gurult hazafelé. Utánfutóra csak egy robogó került, illetve egy pannonia a börze helyett mindjárt a műhelybe gurult saját lábán.
Mindent összevetve igen jó kis túra volt! Köszönöm minden résztvevőnek!
Remélem, a Rozsdamarók más túránkra is ilyen szép számban jönnek majd. Reggel konkrétan nem hittem a szememnek, amikor a találkozóhelyen megláttam azt a sok motort.
Rengeteg motoros volt ma kint az utakon. Alig győztünk visszaintegetni mindenkinek. :-)) Tulajdonképpen az első idei igazi motorozós-ünnepnap volt. Aki kétkerékkompatibilis volt, szerintem ma kitolta a vasat a garázsból.