Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Steven 68 Creative Commons License 2013.05.04 0 0 10436

Pont ez ami nekem is feltűnt, az ilyen árban lévő többi Sata pisztolyokat megvették a hirdetésekből.

Előzmény: forcer (10434)
diessel Creative Commons License 2013.05.04 0 0 10435

az emlitett lakk 7-8 ezer ft

Előzmény: Mafia05 (10426)
forcer Creative Commons License 2013.05.04 0 0 10434

Kérdés milyen állapotban van a fúvókája, azt ha cserélni kell akkor az 60 000 fölött van.  A tartály nem lényeges az új 10 - 15 000, de az RPS is tökéletesen megfelel és az meg 7 - 800 Ft. Csak az állapot a kérdés, elég régóta hírdetik.

Előzmény: Steven 68 (10433)
Steven 68 Creative Commons License 2013.05.04 0 0 10433

Ez a Sata 4000 rp 1.3 állítólag 2 éves, sokban különbözik a 3000 rp típustól?   Nincs meg a tartálya a gazdája azt mondta,hogy eltört ,így mennyit érhet egy ilyen pisztoly? Vízbázisú anyaghoz is jó?  50000 ft-ra tartja!

Jet 4000 Creative Commons License 2013.05.04 0 0 10432

Kínainál nem szép a felület megmunkálás. Légsapka furatai ha nem megfelelőek akkor nem porlaszt szépen, ha meg rossz szögben fúrják akkor meg félre hord. Meg gyorsan kopnak az alkatrészei. Meg gyenge anyag minőségnél a fúvóka belevág a tűbe, onnantól meg nem vezeti meg szépen a festéket. Menetvágás se pontos. A Satát meg Iwatát mérnökök tervezik, a kínaiak meg másolnak és sikerül ahogy sikerül. Szerintem aki fényező és a munkájáért pénzt kér az vegyen rendes pisztolyt. Természetesen tudom, hogy nem mindenki engedheti meg  magának, de a Devilbissnek meg Iwatának is van olcsóbb kategóriás pisztolya. A kínai pisztolyok hobby célokra vannak. 

Előzmény: Steven 68 (10431)
Steven 68 Creative Commons License 2013.05.04 0 0 10431

Én is ezt hallottam,hogy az anyag minősége nem megfelelő, és hamar kopnak. Biztos,hogy nem olyan mint az eredeti ,mert akármilyen olcsó a munkaerő meg stb, azért szarból ők se tudnak várat építeni. Még a nagy márkák közül is van aki csak Sata párti, a másik Iwata, és így tovább.

Előzmény: forcer (10430)
forcer Creative Commons License 2013.05.04 0 0 10430

Ezek a kínai pisztolyok nem néznek ki rosszul, valószínű, hogy használhatók is. Biztos, hogy nem tudják azt amit a nagy márkák, de ha valaki nem sokat használja ez is megfelel. A beállításokkal valószínű többet kell játszani az elején. Nekem nincsenek kínai dolgaim ezért nem ismerem őket, de azt hallottam, hogy már kint is a legmodernebb amerikai, japán és európai gépekkel dolgoznak. Ők máson tudnak takarékoskodni, munkaerő, környezetvédelem, stb. Anyagot is több minőségben állítanak elő ill. vásárolnak. Pl. van 2000 Ft-os crovakészletük is és van 30 000-es is. Nem tudni ezeket a pisztolyokat milyen anyagból készítik. Hallottam arról is, hogy erősebb festék vagy hígító elkezdte marni a belsejét. Majd a próbán kiderül.

Mafia05 Creative Commons License 2013.05.04 0 0 10429

Nem azt mondom hogy olyan mint egy igazi sata de azért az elég durva példa volt, nekem is van kínai pisztoly is de azért nem ennyire rossz a szórásképe.

Előzmény: Steven 68 (10428)
Steven 68 Creative Commons License 2013.05.04 0 0 10428

Pontosan ezt mondtam én is,de azt mondták a szakik,hogy sose lesz olyan mint az eredeti. Pedig ha a furatok ott vannak mint az eredetin, akkor jónak kellene lenni.

Előzmény: Mafia05 (10425)
Steven 68 Creative Commons License 2013.05.04 0 0 10427

Igen erre a postai vásárláskor én is gondoltam mert csak az eladó tudja mit ad el,egy új az mindig új. Természetesen vannak még becsületes emberek,ám azért ott van a zsákbamacska. Még valamit kérdeznék, nekem ha festéket fújok mert akkor jobban látni, a légsapkán lévő oldalsó furat közül csak az egyik festékes, ez miért van? Ez minden pisztolynál így van? Nem tudom érthető-e amit kérdezek?

Előzmény: Jet 4000 (10422)
Mafia05 Creative Commons License 2013.05.03 0 0 10426

Milyen árban van a Dupont lakk én nem találtam nagyon árakat róla!? Vagyis csak itt: http://standolakk.hu/ de nem egyértelmű meg semmit nem írnak róla.

Előzmény: diessel (10423)
Mafia05 Creative Commons License 2013.05.03 0 0 10425

A sata oldalán a szóráskép összehasonlítás tényleg nagyon elvan túlozva azért mer kínai azért még nem lesz olyan szar szórásképe.

Előzmény: Törölt nick (10421)
Steven 68 Creative Commons License 2013.05.03 0 0 10424

Igen erre gondoltam. Azért én sem becsülöm le a kínai dolgokat, mert amúgy elég jó úgymond hamisítványokat gyártanak. Pont akkor jártam egy üzletben és összehasonlítottam az eredeti Satát, meg az Auaritát ,meg kell mondanom nagyon hasonlított csak a megmunkálása volt gyengébb minőségű. Meg is akartam venni a Sata 3000 hvlp utánzata volt, csak pont akkor láttam meg a fórumon a képeket a szórásképről. Ez így van,hogy mindenki a sajátját dicséri,ime még egy példa.  Mostanában jártam egy boltban ajánlották,fel is tettem képet a pisztolyról ide a fórumba egy Fobo Lux 2009 típusú pisztolyról.  Az eladó azt mondta,hogy egy év alatt 70db-ot adott el belőle annyira jó,az Iwata W400 másolata és a tű meg a dűzni kompatibilis vele. Utána néztem lengyel gyártmány 30 euro-ba kerül,ő 30000 ft-ért árulja. A külföldi hozzászólásokból kibogozva mert a fordítás nem annyira jó,nem nagyon dicsérik ,volt aki azt írta,hogy "szar".

Előzmény: Törölt nick (10421)
diessel Creative Commons License 2013.05.03 0 0 10423

én használom, és szeretem jol fujható szépen  terül tiszta, nekem eddig bejött. árban is jó

Előzmény: Robivti (10417)
Jet 4000 Creative Commons License 2013.05.03 0 0 10422

Ne legyél ennyire befolyásolható. Persze mindenki azt tartja jónak amilye van, vagy amit árul stb. Nekem is ittvan a  4000RP de a 28e ft os Devilbiss SLG-t ugyan úgy szeretem. Sata Devilbiss Iwata is bizonyított már eleget. Én nem kételkedek egyikben sem. Csak azért lett Satám mert ahhoz jutottam bolti ár alatt. Mostani akcióval meg Devilbissem lenne..

Én nem akarlak rábeszélni semmire, csak nehogy megbánd később, hogy elszalasztottad a "fél" áras Devilbisst (mégis csak új).

Közeledben nincs valakinek GTI-je, bemutassa, hogy teljesít? 

Meg ha használtan veszel postán egy Satát vagy Iwatát az lehet, hogy nagyobb kockázat mint egy egy új Devilbiss.

Ám RM 66-ot is kérdezd meg mit mond. Neki volt dolga mind három márkával ha jól emlékszem.

Előzmény: Steven 68 (10420)
Törölt nick Creative Commons License 2013.05.03 0 0 10421

Most, hogy mondod - visszakerestem :)..

Gondolom, hogy erre céloztál:
http://www.sata.com/index.php?id=plagiate&L=18

Egyelőre tényleg fogalmam sincs, hogy milyen lesz a pisztolyom - ráadásul összehasonlítási alapom sincs felsőkategóriás pisztolyból. Sőt ha valaki kíváncsi rá és elfogultság nélkül tesztelné, akkor szívesen el is viszem egy próbára pl Bp körzetében. Ha kiderül, hogy x@r, akkor így jártam.

Én azonban ilyen Sata honlapos konkurencia lehordásokat nem tudok komolyan venni. Előszőr is Kínában sok pisztolygyártó van - a 3000-es szériát is találtam több márkanév alatt. Konkrétan nincs ott a fotó alatt, hogy pont az Auarita pisztolyáról van szó. Lehet, hogy még egy tucatnyi ottani cég hamisítja mellettük. Alatta a cikkben sincs Auarita - csupán két másik kínai cég van említve. Annyi van a másik cikkben, hogy a Sata a németeknél hazai pályán ráugrasztotta 2010-ben egy autókiállításon a hatóságokat szerzői jogok védelme miatt az Auarita standjára.

Én értem, hogy a Sata ideges, mert Kínában divatos dolog lopni a fejlesztéseket. Viszont itt szerintem erős üzleti érdekről van szó és óriási pénzekről. Ha én lennék a Sata főnöke, akkor én is foggal-körömmel járatnám le az ilyen cégeket - küldeném rá hazai pályán a hatóságokat- hiszen egy ilyen fényező pisztolynak még akkor is az eladási ár töredéke az anyagköltség, ha a legprofibb minőségben van gyártva. Az összes többi a fejlesztés, marketing,  support -  no és a haszon. Nyilván hosszú távon felboríthatják a kínaiak a piacot. Szóval nyilván a Sata be nem rakna a saját oldalára egy olyan szórásképet,  ami pl hasonló minőség, de közben meg írja, hogy ne vegyetek ilyent, mert hamisítvány :).. Nem azt mondom, hogy hamisítvány az a szóráskép, de számomra ilyen formában komolytalan az a kampány.

Ráadásul az Auarita szerintem elsősorban saját néven szeretne előre törni, mert írják az oldalukon, hogy már 60 országban védették le a nevüket és kínában a festőpisztoly piacon vezető gyártóvá váltak.

Kicsit off, de tavaly ősszel légpuskát kerestem, mert a nyest 0-ra redukálta  a kicsiny baromfiállományunkat egy este. Találtam egy paramétereiben jó és igen olcsó kínai márkát a sok között. Nem akartam sokat költeni rá, mert csak egy lövésre kellett :).. Utána néztem és kiderült, hogy ez a kínai fegyvergyár már az '50-es évek óta termel és fejleszt fegyvereket. Kerestem nyugati fórumokon véleményeket és a végén az derült ki, hogy amúgy nem is egy rossz puska a fa tus kidolgozási minőségét leszámítva és az elmúlt pár év alatt is igen sokat fejlődött. Ma már fénygyűjtős, lézerrel kidolgozott és megbízható gépezet lett. Megvettem és tényleg egész jó kis puska az árához képest - pedig volt már korábban Slaviám és német távcsöves is. Pár napja lőttünk vele versenytáblára kerti partin pár barátommal és ők is igen pozitívan ítélték meg.

A feleségem egy targonca forgalmazó/szerviz cégnél dolgozik - amely cég egy nagyon közismert felsőkategóriás európai márka magyar képviseletét látják el. Emellett egy kínaiét is pár év óta. Először röhögtem rajtuk, hogy belevágtak a kínai üzletbe, de utólag őket igazolta a sors, mert semmivel nincs azokkal a targoncákkal több gond - sőt több nyugati márkát simán ver sokszor állítólag - holott töredék áron mérik a prémium márkákhoz képest. A prémium márkát elsősorban a nyugati multik veszik , a kínait pedig a tőkeszegény magyar vállalkozók.

Autóknál is sokszor mondják a szakemberek, hogy már csak néhány év kérdése, hogy elérje az Eu-s mércét a minőségük, mert folyamatosan javulnak. Olyanok, mint korábban a japánok, majd a koreaiak. Vagy telefonoknál pl a Huawei sikersztorija pár év alatt.

Szóval én most már csupán azért nem ítélek meg valamit negatívan, mert kínai. Persze lehet, hogy tényleg gagyi egy adott kínai fényező pisztoly - de az is lehet, hogy már nem annyira. Majd kiderül egyszer :)..

Egyébként szerintem napi szinten főállásban használva nem érdemes gygyival kísérletezni - én sem kísérleteznék. Megeshet, hogy egy Sata hamisítvány pl ugyanolyan kinézetű és a szórásképe is hasonló. Viszont lehet, hogy a töredékét sem éri el az élettartama. Ráadásul mondjuk 1000 db lefényezett elemre levetítve az árát jelentéktelen költség az is. Viszont ha az ember nem napi szinten használja, akkor kompromisszumokra kényszerülhet. Sosem hozza vissza az árát -  vagy talán egy használt esetleg..

Előzmény: Steven 68 (10418)
Steven 68 Creative Commons License 2013.05.03 0 0 10420

Egy biztos,hogy valami nevesebb pisztolyt szeretnék csak mindig belezavarnak a választásba.  Elhatároztam,hogy veszek egy Sata pisztolyt azután beszéltem egy boltossal Nyíregyházán ő meg azt mondta,hogy Iwatát vegyek mert abban nincs sehol tömítés, fémesen tömít. A másik fényező meg azt mondta,hogy a devilbiss-t nem tartja jónak. Így aztán beállt a zűrzavar az agyamban.

Előzmény: Jet 4000 (10419)
Jet 4000 Creative Commons License 2013.05.03 0 0 10419

Annyit nem szándékozol kiadni amennyi most a Devilbiss? Amit RM 66 írt árakat az nagyon baráti.

Előzmény: Steven 68 (10418)
Steven 68 Creative Commons License 2013.05.03 0 0 10418

Hasonló Auarita 1.4 LVLP pisztolyt láttam az apródon hirdetve 25000 ft-ért.  Én is nézegettem az ilyen Auarita pisztolyokat van belőle olyan,hogy megtévesztésig hasonlít a Sata-ra. Csak emlékszem itt a fórumon valaki feltett a szórásképéről képeket, és rögtön elment a kedvem tőle.

Előzmény: Törölt nick (10416)
Robivti Creative Commons License 2013.05.03 0 0 10417

Dupont duxone lakkot használ valaki?

Milyen minőség,kb hová sorolando a lakkok között?

Törölt nick Creative Commons License 2013.05.03 0 0 10416

Köszi az infót Nektek!  Nem hiszem, hogy elírás, de rájöttem, hogy csak egy cég árul ilyent. Talán inkább csak egy típuscsalád.

Pár hete ugye érdeklődtem Sata témában is és azóta vadásztam is rájuk aktívan ebay-n - az áruk miatt természetesen használtan. Végül vagy árban nem volt nekem megfelelő választás vagy állapotra. Én alapvetően a kasznizásra szeretnék összpontosítani, soha nem fogok komplett autót fújni - csupán évente pár alkalommal 1-2 elemet, küszöböt stb. fújok. Emiatt szívesebben ölöm a pénzt kasznis szerszámokba.

Én képes vagyok sok estét elpazarolni utánajárásra az interneten - mielőtt valamit megveszek - így tettem most is. Próbáltam barátkozni a gondolattal, hogy mégis valami kínai utánzatot veszek - a mostaninál az is jobb alapon. Végül akármit is néztem itt az országon belül apróhirdetésekben, szerszám webáruházakban egyetlen meggyőző ajánlatot sem találtam. Dizánj meg olcsóság van, de hogy mi van mögötte azt senki sem tudja

Találtam viszont egy kínai céget - akik maguk rendelkeznek fejlesztő részleggel és igen nagy termékskálájuk van és legalább némi múltjuk van már. Ránézésre vannak picit komolyabbnak tűnő  pisztolyaik is az átlag gagyinál. Ez az Auarita: http://auarita.com/

Sajnos azonban elég kevés pisztolyt találtam eladót a neten kifejezetten ilyen márkajelzés alatt, mert úgy látom, hogy sok európai szerviz-szerszámcsaládos és átcimkézős cég inkább bérgyártat velük saját márkajelzés alatt. Az ember nem is tudja sokszor, hogy valójában az ő pisztolyaikat veszi.

Végül az ebay-n egy lengyel cégnél találam egy nekem szimpatikus pisztolyt és ez épp HVLPII-es :) - ezért kérdeztem még a leütés előtt:

http://www.ebay.ie/itm/1-3mm-HVLP-II-Spray-Gun-Low-Pressure-Spraygun-Painting-Spritzpistole-/261156701616?pt=UK_Body_Shop_Supplies_Paint&hash=item3cce2705b0

A gyári katalógusukban is beazonosítható: http://auarita.com/product_show.asp?id=308

Rendeltem mellé ugyanonnal egy nyomáscsökkentőt is..
http://www.ebay.ie/itm/1-4-Spray-Gun-AIR-REGULATOR-REDUCTOR-GAUGE-GLASS-Front-/251069527030?pt=UK_Air_Tools_and_Compressors&hash=item3a74e8f3f6

Aztán majd meglátom, hogy baki volt-e vagy sem. Nem Sata, nem Iwata, nem Devilbiss, de úgy voltam vele, hogy talán jobb, mint egy nem jól működő használt belőlük. Ha nem akkor így jártam.

Még ezzel az LVLP piszolyukkal szemezgetek amúgy mellé - ha esetleg ez beválna:

http://www.ebay.ie/itm/LVLP-1-4mm-Spray-Gun-L-927-Original-AUARITA-Air-Regulator-Gauge-Painting-/261053543068?pt=UK_Body_Shop_Supplies_Paint&hash=item3cc800f29c

forcer Creative Commons License 2013.05.03 0 0 10415

Én se hallottam még ilyenről valószínű elírás lehet.

Előzmény: Törölt nick (10413)
mykeman72 Creative Commons License 2013.05.03 0 0 10414

Nincs tudomásom ilyen jelzésről. A HVLP után az LVLP rendszerű pisztolyok jöttek ki.

Előzmény: Törölt nick (10413)
Törölt nick Creative Commons License 2013.05.03 0 0 10413

Meg tudnátok mondani, hogy mi a különbség a H.V.L.P és H.V.L.P-II között? Csak marketing vagy van valami technológiai előnye is az utóbbinak?

RM 66 Creative Commons License 2013.05.02 0 0 10412

Az Autócolornál 74000-82000,de ma hivtak,hogy 70 alatt is van. Új garis DeVillért szerintem nagyon jó/120-130e helyett.

Előzmény: Steven 68 (10411)
Steven 68 Creative Commons License 2013.05.02 0 0 10411

Az árban mit jelent?

Előzmény: RM 66 (10410)
RM 66 Creative Commons License 2013.05.02 0 0 10410

Májusban DeVilbis Gti pro/lite akciók,nagyon jó áron.

forcer Creative Commons License 2013.05.02 0 0 10409

Attól függ mire akarod használni.

Előzmény: painter70 (10408)
painter70 Creative Commons License 2013.05.01 0 0 10408

Hali! 2000-es vízpapírral mik a tapasztalatok? Melyik a legjobb?

Steven 68 Creative Commons License 2013.05.01 0 0 10407

Értem én,hogy a szükség törvényt bont,de ha nem fested le a rozsda belemar, és akkor már kezdődik a baj,még ha nem is látszik. Mindenféleképp le kell kezelni a lemezt,hogy valamilyen fedőréteg legyen rajta.

Előzmény: slevinkelevra (10406)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!